Ηρακλής – Ατρόμητος 1-2: Το ρόπαλο στο φινάλε το κρατούσαν οι Περιστεριώτες!

Ηρακλής – Ατρόμητος 1-2: Το ρόπαλο στο φινάλε το κρατούσαν οι Περιστεριώτες!

Απίστευτο φινάλε στο Καυταντζόγλειο με τον Ατρόμητο να φεύγει με ένα σπουδαίο διπλό διευρύνοντας το αήττητο σερί του από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Κορακάκης - Στο 79' ο Ούμπιδες με πέναλτι έκανε το 0-1 για να ισοφαρίσει στο 84' ο Λουκίνας - Ο Ηρακλής βγήκε μπροστά για το γκολ της νίκης και στο 88' ο Στοιτσεφ έκλεψε, ο Τόνσο χόρεψε δυο αμυντικούς και έκανε το 1-2!

Ηρακλής – Ατρόμητος 1-2: Το ρόπαλο στο φινάλε το κρατούσαν οι Περιστεριώτες!

Ακόμα μία νίκη για τον Ατρόμητο του Κορακάκη, που δείχνει να έχει βρει την... φόρμουλα και ρεφάρει το κακό ξεκίνημα, αφού με το 1-2 επί του Ηρακλή, έφτασε τους 10 βαθμούς και - έστω προσωρινά - πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας! Από την άλλη, ο Ηρακλής δεν κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του Γιάννη Αμανατίδη  με βαθμούς, γνωρίζοντας την 3η ήττα του σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια και μάλιστα με το ίδιο σκορ. 

Πως ξεκίνησαν: 
Για τον Ηρακλή, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Χουάντερσον, με τους Ζιάμπαρη, Μπαρτολίνι μπροστά του, ενώ στα άκρα της άμυνας βρέθηκαν οι Κούρος, Κυριακίδης. Ο Ιντζόγλου με τον Ρούσσο κινήθηκαν στον άξονα, με τον Μοντέιρο λίγο πιο μπροστά τους, ενώ Λεοζίνιο και Λάμπρου πλαισίωσαν τον Λουκίνα, που ήταν η... αιχμή του δόρατος για τον «Γηραιό». 

Κλείσιμο
Στην αντίπερα όχθη, ο Γκορμπούνοφ υπερασπίστηκε την εστία του Ατρομήτου, με στόπερ τους Λαζαρίδη, Φυτανίδη και τους Μπίτολο, Κιβρακίδη στα άκρα. Αμυντικό χαφ ήταν ο Κεϊτά, με τον Ούμπιδες να είναι δίπλα του, ενώ Λημνιός, Βασιλείου και Τόνσο βρέθηκαν πίσω από τον  Παπαδόπουλο. 

Υπ το μηνδέν! 
Οι δύο ομάδες ήθελαν την νίκη στην... θεωρία, όμως στο γήπεδο δεν το έδειξαν ποτέ! Φοβισμένες και χωρίς καμία φαντασία στην ανάπτυξη, οι δύο ομάδες δεν έδωσαν ρυθμό στο παιχνίδι, με τις τελικές προσπάθειες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.  

Ο ηρακλής, αν και με νέο προπονητή στον πάγκο του, τον Γιάννη |αμανατίδη, δεν είχε την... πνοή που φέρνουν συνήθως στις ομάδες τέτοιες αλλαγές και δεν μπορούσε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Έτσι, ο μόνος τρόπος να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Γκορμπούνοφ, ήταν κάποιες... εξάρσης του Λεοζίνιο, χωρίς, όμως, να γίνει απειλητικός. 

Όσο για τους φιλοξενούμενους, ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του, με τους Ζιάμπαρη και Μπαρτολίνι να έχουν... σβήσει τον έμπειρο φορ του «αστεριού». Έτσι, ο μόνος που κατάφερε να ξεχωρίσει απ[ό τους φιλοξενούμενους, ήταν ο Τόνσο. Ο Αργεντίνος ήταν κινητικός, ενώ αυτός είχε και την μόνη αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά από ωραία σέντρα του Βασιλείου έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Το ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο... 
Και στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα ήταν... καρμπόν. Τουλάχιστον, στο μεγαλύτερο μέρος της, αφού μέχρι το 75' όλα ήταν στο «μηδέν». Με εξαίρεση δύο ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα, το παιχνίδι ήταν αργό και χωρίς συγκινήσεις. Μόνο στο 63' κατάφερε να απειλήσει ο Ατρόμητος με τον Λημνιό, όμως ο Ζιάμπαρης με προβολή έσωσε την ομάδα του. Η απάντηση ήρθε στο 70', όταν ο Μοντέιρο εξ επαφής κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ, σπαταλώντας μία τεράστια ευκαιρία. 

«Φωτιά» στο τέλος 
Τα τελευταία λεπτά του αγώνα, ήταν αρκετά για να αποζημιώσουν όσους παρακολούθησαν την – πολύ κακή μέχρι στιγμής – αναμέτρηση. Η αρχή έγινε στο 75' με τον Λε Ταλάκε να προσπαθεί α εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος του Χουάντερσον, όμως ο Μπαρτολίνι με αυτοθυσία έκανε την προβολή και έσωσε τον Ηρακλή. Προσωρινά, όμως, αφού δύο λεπτά αργότερα όλα άλλαξαν. Σε αντεπίθεση του Ατρομήτου, ο Στόιτσεφ που μόλις είχε μπει αλλαγή στο ματς, ανετράπη από τον Ζιάμπαρη, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ούμπιδες ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. 

«Ροντέο» και... αποζημίωση! 
Η απάντηση του Ηρακλή, ήταν άμεση. Οι παίκτες του «Γηραιού» έβγαλαν αντίδραση και μόλις στο 84' κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Κυριακίδης έβγαλε την σέντρα, ο Πασάς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λουκίνας μέσα από την μικρή περιοχή κατάφερε να «καρφώσει» τον Γκορμπούνοφ και να επαναφέρει τις ισορροπίες στο παιχνίδι. 

Παρόλα αυτά, το τέρμα του ταλαντούχου φορ των γηπεδούχων δεν ήταν αρκετό. Με το ματς να έχει πάρει τρελό ρυθμό, ο Ηρακλής δεν κατάφερε να ανταποκριθεί, καθώς τα σημάδια της κούρασης στα τελευταία λεπτά, έκαναν ξανά αισθητή την παρουσία τους. 

Έτσι, στο 88' ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα, με τον Στόιτσεφ να εξελίσσεται σε παράγοντα του ματς. Η «χρυσή» αλλαγή του Κορακάκη, ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής, αφού έβγαλε αντεπίθεση για το «αστέρι» και πέρασε την κατάλληλη στιγμή στον τόσνο, που αφού... χόρεψε την άμυνα του Ηρακλή, μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.  

MVP: Στόιτσεφ. Πέρασε στο ματς ως αλλαγή και άλλαξε άμεσα την ροή. Στο 71' μπήκε, στο 77' κέρδισε πέναλτι, στο 88' «έφτιαξε» το δεύτερο τέρμα του Ατρομήτου, τον οποίο πήρε... από το χέρι για να τον οδηγήσει στην νίκη. 

Στο ύψος του: Λουκίνας. Πήρε πρώτη φορά θέση στην αρχική σύνθεση του Γηραιού και κατάφερε να βρει δίχτυα, σε μία από τις ελάχιστες φορές που τροφοδοτήθηκε.

Η γκάφα: Ανήκει στον Ζιάμπαρη, που ανατρέπει τον Στόιτσεφ και κάνει δώρο το πέναλτι στον Ατρόμητο. Έχει χάσει την φάση και κάνει την προβολή με μεγάλη καθυστέρηση.  

Αδύναμος κρίκος: Η φυσική κατάσταση του Ηρακλή, τον... πλήγωσε και πάλι. Οι παίκτες του «Γηραιού» για ακόμα μία φορά έμειναν από δυνάμεις στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και φυσικά, το πλήρωσαν.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης