Europa League: Φουριόζα η Γιουνάιτεντ, «αυτοκτονία» για Ρόμα

Europa League: Φουριόζα η Γιουνάιτεντ, «αυτοκτονία» για Ρόμα

Ο Πογκμπά σκόραρε δις και η Γιουνάιτεντ έβαλε τέσσερα (4-1) στη Φενέρ σε ισάριθμες τελικές - Γκέλα για Ρόμα, 3-3 με Αούστρια Βιέννης

Europa League: Φουριόζα η Γιουνάιτεντ, «αυτοκτονία» για Ρόμα
Την πρώτη εμφάνιση στην Ευρώπη που θύμισε πραγματικά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. 

Καθοδηγούμενοι από τον ορεξάτο Πολ Πογκμπά, οι «κόκκινοι διάβολοι» καθάρισαν άνετα με 4-1 τη Φενέρμπαχτσε κι ανέβηκαν στην κορυφή του ομίλου τους. 

Αρκούσε να πετύχει ο Γάλλος το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ (με πέναλτι που κέρδισε ο Μάτα από τον Κιάερ στο 31’) για να ξεκλειδώσει η άμυνα των Τούρκων. 
Κλείσιμο

Αφού λοιπόν άλλο ένα πέναλτι -που έκανε αυτή τη φορά ο Οζμπαϊρακλί στον Μαρσιάλ- εξαργυρώθηκε από τον νεαρό επιθετικό, ο Πογκμπά ανέλαβε να κλείσει εκείνος την εξαιρετική παράσταση του πρώτου ημιχρόνου με… καλλιτεχνικό σουτ. 

Όσο για το δεύτερο μέρος, εξελίχθηκε επίσης με ιδανικό τρόπο για τη Γιουνάιτεντ. Γιατί ΚΑΙ το κερασάκι στην τούρτα της νίκης έβαλε (με ξερό σουτ του Λίνγκαρντ) ΚΑΙ συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με την Τσέλσι έκανε ΚΑΙ το κοινό της αποθέωσε τον Φαν Πέρσι, όταν εκείνος μείωσε το σκορ στο τέλος. 



 Επίσης πανηγυρικό ωστόσο ήταν το κλίμα και στην Ολλανδία. Διότι η Φέγενορντ δεν ήταν εξίσου καταιγιστική απέναντι στη Ζόρια, αλλά κατάφερε (με ένα γκολ του Γιόργκενσεν στο 55’) να φτάσει στο 1-0. Πανηγύρισε, έτσι, τη δεύτερη νίκη στο φετινό Europa League και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Άγιαξ στο πρωτάθλημα. 



 Τα σημερινά αποτελέσματα 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φενέρμπαχτσε 4-1 
(31’ πεν., 45’+1’ Πογκμπά, 34’ πεν. Μαρσιάλ, 48’ Λίνγκαρντ - 83’ Φαν Πέρσι) 

Φέγενορντ-Ζόρια 1-0 
(55’ Γιόργκενσεν) 

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6 (5-2) 
Φέγενορντ 6 (2-1) 
Φενέρμπαχτσε 4 (3-5) 
Ζόρια 1 (1-3) 

Η επόμενη αγωνιστική (4η) 

Φενέρμπαχτσε-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 
Ζόρια-Φέγενορντ 


Αυτοκτονία για Ρόμα και «μπάχαλο» ο όμιλος

Τρομερά πράγματα στον 5ο όμιλο του Europa League! Η Ρόμα βρέθηκε να προηγείται με 3-1 στο 69’ αλλά είδε την Αούστρια Βιέννης να βγάζει τεράστια ψυχικά αποθέματα και να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Ολίμπικο» χάρη σε δύο τέρματα σε ισάριθμα λεπτά στο φινάλε. Παράλληλα, με την πρώτη νίκη της Άστρα με 2-0 στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν, ο 5ος όμιλος παίρνει… φωτιά και προμηνύεται μια ενδιαφέρουσα μονομαχία μέχρι το φινάλε. 

Η Αούστρια Βιέννης έδειξε τα… δόντια της μόλις στο 16ο λεπτό όταν και πάγωσε τους Ρωμαίους με το γκολ του Χολζάουσερ. Ωστόσο, η αντίδραση της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν άμεση με τον Ελ Σαράουι να ισοφαρίζει με ωραίο πλασέ τρία λεπτά μετά! Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που έκανε στο 34’ την ανατροπή για τη Ρόμα και ο Φλορέντσι στο 69ο λεπτό έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. 

Το προβάδισμα που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι τους επέτρεψε να ρίξουν ταχύτητα και να επαναπαυτούν, κάτι που τελικά το πλήρωσαν! Ο Προκόπ στο 82’ μείωσε στο γκολ και δύο λεπτά μετά ο Καγιοντέ… σόκαρε την Ρόμα και έδωσε ένα σπουδαίο βαθμό στην ομάδα του, που παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου παρέα με τους τζιαλορόσι. 



Σεφτές για Άστρα 

Την πρώτη της νίκη έκανε η Άστρα. Η ομάδα από τη Ρουμανία πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν με 2-1 και έβαλε… φωτιά στον 5ο όμιλο, καθώς μπήκε και αυτή στο κόλπο της πρόκρισης, ενώ και οι Τσέχοι βρίσκονται σε απόσταση ενός τριπόντου από την πρώτη θέση! 

Η Άστρα έβαλε τις βάσεις για να πάρει το τρίποντο στο 41ο λεπτό όταν και προηγήθηκε με γκολ του Άλιμπετς και πήρε διαφορά δύο τερμάτων στο 64’ με αυτογκόλ του Χοράβα. Ο ίδιος παίκτης, πάντως, φρόντισε στο 86’ να δώσει ενδιαφέρον στο ματς, καθώς πήρε το ριμπάουντ στο πέναλτι που έχασε ο ίδιος, μειώνοντας σε 2-1. Ωστόσο, το σκορ παρέμεινε στα τελευταία λεπτά με τους Ρουμάνους να παίρνουν την πρώτη τους νίκη! 

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής 

Ρόμα-Αούστρια Βιέννης 3-3 
(19’, 34’ Ελ Σαράουι, 69’ Φλορέντσι / 16’ Χολζάουσερ, 82’ Προκόπ, 84’ Καγιοντέ) 

Βικτόρια Πλζεν-Άστρα 1-2 
(86’ Χοράβα / 41’ Άλιμπετς, 64’ Χοράβα αυτ.) 

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου 
1 Ρόμα 5 (8-4) 
2 Αούστρια Βιέννης 5 (6-5) 
3 Άστρα 3 (4-9) 
4 Βικτόρια Πλζεν 2 (3-3) 

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (3/11) 
Αούστρια Βιέννης-Ρόμα 
Άστρα-Βικτόρια Πλζεν


Μάθαμε ποια… δεν πάει για πρόκριση

Το ποιες ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση παραμένει στον… αέρα, αφού υπάρχει συνωστισμός. Τουλάχιστον, βάσει των σημερινών αποτελεσμάτων στον τρίτο όμιλο του Europa League, θα πρέπει σιγά-σιγά να αποχαιρετάμε την Καμπάλα! 

Κι αυτό γιατί η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν ηττήθηκε 1-0 από την Σεντ Ετιέν, χάρη σε αυτογκόλ του Ρικαρντίνιο στο 70’ κι έμεινε άποντη ύστερα από τρεις αγωνιστικές. 

Και δεδομένου πως οι άλλοι τρεις σύλλογοι του γκρουπ έχουν 5 βαθμούς, δείχνει να χρειάζεται κάτι παραπάνω από θαύμα για να προχωρήσει στη φάση των «32», όσο κι αν ποτέ δεν λες ποτέ… 



 Οι «στεφανουά», λοιπόν, πήραν το τρίποντο που τόσο πολύ χρειάζονταν και «συγκατοικούν» στην κορυφή παρέα με Μάιντζ και Άντερλεχτ, οι οποίες έμειναν στο 1-1 στην Γερμανία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 10’ με πέναλτι του Μάλι, αλλά οι Βέλγοι είχαν «σφυγμό» και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Τεοντόρτσικ στο 65’. 



 Τα σημερινά αποτελέσματα 

Σεντ Ετιέν-Καμπάλα 1-0 
(70’ αυτ. Ρικαρντίνιο) 

Μάιντζ-Άντερλεχτ 1-1 
(10’ πεν. Μάλι – 65’ Τεοντόρτσικ) 

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου 

Άντερλεχτ 5 
Μάιντζ 5 
Σεντ Ετιέν 5 
Καμπάλα 0 

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (4/11) 

Καμπάλα-Σεντ Ετιέν 
Άντερλεχτ-Μάιντζ


«Αέρας» η Ζενίτ, στο «κόλπο» η Μακάμπι

Η Ζενίτ νίκησε με «ανατροπή» την Ντάνταλκ 2-1 στην Ιρλανδία και έκανε το «3 στε3» στον τέταρτο όμιλο του Europa League, αφήνοντας τους γηπεδούχους στη δεύτερη θέση. 

Μεγάλη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ επί της Αλκμααρ με 2-1 στην Ολλανδία, την έβαλε στο «κόλπο» της πρόκρισης και άφησε σε δύσκολη θέση τη φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA του 1981. 

Ντάνταλκ-Ζενίτ 1-2 

Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να απειλήσουν στο πρώτο ημίχρονο και δε δημιουργήθηκαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και δικαιολογημένα το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, με τη Ζενίτ να έχει την πρωτοβουλία σε αυτό το διάστημα. 

Στο 52’,ο Μπένσον έκανε το 1-0, όμως η Ζενίτ «γύρισε» με τον Μακ στο 71’ να δέχεται την μπαλιά του Κρισίτο και στο 77’ ο Τζουλιάνο να δέχεται τη σέντρα του Βίτσελ και να «γράφει» το 1-2. 



 Αλκμααρ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-2 

Οι Ολλανδοί μπήκαν δυνατά και πίεζαν την εστία του Ραϊκοβιτς στο πρώτο εικοσάλεπτο και τη «χτύπησε» ο νόμος του ποδοσφαίρου στο 24’, όταν ο Σκαριόνε μέσα στην περιοχή συνδυάστηκε με τον Μεντούγιαναιν και έκανε το 0-1 και χωρίς να συμβεί κάτι ιδιαίτερο στη συνέχεια, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. 

Ο Μιούρεν κατάφερε να ισοφαρίσει στο 72’για Αλκμααρ, όμως στο 82’ο Γκολάσα με ατομική προσπάθεια έκανε το 1-2 με εκπληκτικό γκολ.


«Αφεντικό» η Γκενκ, χαμός στον έκτο όμιλο

Η Γκενκ νίκησε 2-0 την Μπιλμπάο στο Βέλγιο και έφτασε στους έξι βαθμούς και στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου, μέσω της τρίτης αγωνιστικής, αφήνοντας χαμηλά τους Βάσκους. 



 Έσωσε το βαθμό η Σασουόλο στη Βιέννη κόντρα στη Ραπίντ και όλοι έχουν ελπίδες πρόκρισης. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης