Γιώργος Τρόντζος: Για πάντα ψηλά ο ψηλός της ΑΕΚ!

Γιώργος Τρόντζος: Για πάντα ψηλά ο ψηλός της ΑΕΚ!

Σε μια λιτή πλην όμως φορτισμένη ατμόσφαιρα, η ΑΕΚ τίμησε τον θρυλικό της σέντερ, Γιώργο Τρόντζο, αποσύροντας τη φανέλα με το «6» πριν τον αγώνα με το Λαύριο 

Γιώργος Τρόντζος: Για πάντα ψηλά ο ψηλός της ΑΕΚ!
Όποιος δεν γνωρίζει και δεν τιμά το παρελθόν του, δεν έχει παρόν και μέλλον. Η ΑΕΚ έδειξε πως αναγνωρίζει τις αξίες και τους ανθρώπους που σημάδεψαν την ιστορία της. Έτσι λίγους μήνες μετά την απόσυρση της φανέλας του Γιώργου Αμερικάνου, αφότου ο «Παγκόσμιος» είχε φύγει από τη ζωή, έπραξε το ίδιο και με τη ζωντανή ιστορία της αποσύροντας το «6» του Γιώργου Τρόντζου. 

Σε μια λιτή πλην όμως άκρως συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, το «6» του θρυλικού σέντερ της «Ένωσης» πήρε τη θέση του στην οροφή του ΟΑΚΑ, δίπλα στο «10» του Γιώργου Αμερικάνου και στα banner με τους τίτλους που έχει κατακτήσει ο σύλλογος. 

Κλείσιμο


Άλλωστε ο Γιώργος Τρόντζος έχει το δικό του μεγάλο μερίδιο σε αυτούς. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, αλλά κυρίως το Κυπελλούχων του 1968. Μάλιστα πέραν των 24 πόντων του στον τελικό με τη Σλάβια Πράγας, ήταν και εκείνος που με μια ιστορική ραβέρσα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του επαναληπτικού ημιτελικού με τη Βαρέζε χάρισε την πρόκριση στον ιστορικό αγώνα του Καλλιμάρμαρου. 



Ο Γιώργος Τρόντζος όμως δεν πρόσφερε μόνο αυτά. Συμμετείχε στο Final Four του Πρωταθλητριών το 1966, έφτασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ενώ φόρεσε σε 136 αγώνες τη φανέλα με το εθνόσημο συμμετέχοντας σε τέσσερα Ευρωμπάσκετ. Υπηρέτησε, δε, την ΑΕΚ και από το πόστο του προπονητή, οδηγώντας τη στα «πέτρινα» χρόνια σε έναν τελικό Κυπέλλου, το 1980. 

Για όλα αυτά, αλλά και για την τεράστια προσωπικότητά του η ΑΕΚ τον τίμησε παρουσία όχι πολλών χιλιάδων φιλάθλων (περίπου 5.000), αλλά αρκετών «πιστών» και πλήθους οικογενειών που συνέρρευσαν στο ΟΑΚΑ ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα της ΚΑΕ που όρισε το εισιτήριο στη συμβολική τιμή των 2 ευρώ. 



Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν αυτός που βράβευσε τον Γιώργο Τρόντζο την ώρα που στη γιγαντοοθόνη προβάλλονταν στιγμιότυπα από τον άθλο του 1968 και οι φίλαθλοι τραγουδούσαν ρυθμικά το όνομα του τιμώμενου προσώπου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης