Παναθηναϊκός: Πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα χωρίς Διαμαντίδη, αλλά με υψηλούς στόχους

Παναθηναϊκός: Πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα χωρίς Διαμαντίδη, αλλά με υψηλούς στόχους

Ο Πεδουλάκης μπορεί να ποντάρει επιπλέον στους Φελντέιν και Νίκολς, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος - Το βάρος του φαβορί στους «πράσινους»

Παναθηναϊκός: Πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα χωρίς Διαμαντίδη, αλλά με υψηλούς στόχους
Μια περιέργη χρονιά ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό, καθώς είναι η πρώτη χωρίς τον φυσικό ηγέτη του, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Η διοίκηση, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες, προχώρησε σε δυνατές μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι και έχει θέσει υψηλούς στόχους για τη φετινή χρόνια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Στο πρώτο τεστ οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ζαλγκίρις Κάουνας (21:15, Novasports 2 HD) και ενός παλιού γνωστού τους, του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, προπονητή της λιθουανικής ομάδας.

Ενόψει της αποψινής αναμέτρησης, ο Πεδουλάκης μπορεί να ποντάρει επιπλέον στους Φελντέιν και Νίκολς, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές απουσίες.

Κλείσιμο
Η Ζαλγκίρις κατάφερε πέρυσι να φτάσει μέχρι το TOP 16, ωστόσο εκεί πανηγύρισε μόλις δύο νίκες σε 14 αναμετρήσεις. Φέτος, η ομάδα εμπιστεύτηκε εκ νέου τον Γιασικεβίτσιους, ο οποίος στα πρώτα του προπονητικά βήματα έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής και στόχος του είναι να έχει η Ζαλγκίρις ξανά μία αξιοπρεπή πορεία. Στο κομμάτι των μεταγραφών, ξεχώρισαν οι προσθήκες των γκαρντ Βέστερμαν και Πάνγκος, του Μιλάκνις (φόργουορντ), όπως και των ψηλών Λίμα και Καβαλιάουσκας, που αναμένεται να δυναμώσουν τη front line της Ζαλγκίρις. Αγωνιστικά, δεν έχει αναφερθεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα για τον Σάρας, ο οποίος επιστρέφει γι' ακόμα μία φορά σ' ένα γήπεδο που τον λατρεύουν και κατέκτησε πολλούς τίτλους.

Για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ και για την αποχώρηση Διαμαντίδη αναφέρθηκε και στην συνέντευξή Τύπου.

Αναλυτικά ο προπονητής των Λιθουανών τόνισε: 

Για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ: «Στο ΟΑΚΑ θα αισθάνομαι πάντα σαν το σπίτι μου. Πέρασα τέσσερα πολύ ωραία χρόνια». 

Για τις επαφές που είχε με την Μπαρτσελόνα: «Είχαμε φτάσει σε προχωρημένες συζητήσεις. Ουσιαστικά έγινε ένα κρίσιμο ραντεβού. Εκεί υπήρξε διαφορά φιλοσοφίας και δεν προχωρήσαμε σε συμφωνία. Δεν υπήρξε ποτέ deal όπως εμφανίστηκε». 

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Του άξιζε όλο αυτό που έγινε και οι τιμές που απολαμβάνει. Ίσως ακόμα παραπάνω. Είναι ένας παίκτης που είναι μύθος για τον Παναθηναϊκό και αξίζει των τιμών και της αναγνώρισης που έτυχε από τους φιλάθλους». 

Για το νέο σύστημα της Euroleague: «Είναι πολύ συναρπαστική. Οι φίλαθλοι θα μείνουν πολύ ικανοποιημένοι. Το επίπεδο έχει ανέβει και όλο αυτό ενθουσιάζει».

Από την πλευρά του ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στο γεγονός ότι η πίεση της πρεμιέρας βαραίνει την ομάδα του. 

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε ότι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/10)... «θα μιλήσουμε από το Σάββατο και μετά», ενώ τέλος επιβεβαίωσε τις κινήσεις του Παναθηναϊκού για την κάλυψη του κενού του Μάικ Τζέιμς με τον Ομάρ Κουκ, τονίζοντας ότι... «Τα ρεπορτάζ δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Εμείς, όμως, ασχολούμαστε με όσους είναι διαθέσιμοι να παίξουν στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις».

«Προφανώς και δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια», είπε αρχικά ο Πεδουλάκης αναφερόμενος στην πρεμιέρα και συνέχισε: «Υπάρχουν 16 ομάδες και όλες θέλουν να ξεκινήσουν από την αρχή δυνατά. Είναι πρεμιέρα και είναι πολύ σημαντικό αυτό. 

Ξέρετε όλοι ότι οι πρεμιέρες κρύβουν δυσκολίες και υπάρχουν στρεσογόνες καταστάσεις από κάποια παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία που πρέπει να έχουν. Η Ζαλγκίρις είναι μία ομάδα που αντιπροσωπεύει το λιθουανικό μπάσκετ, είναι πολύ σκληρή, της αρέσει η επαφή, γνωρίζει μπάσκετ και είναι καλή στο σετ παιχνίδι. 

Έχουν δημιουργούς στο πόιντ γκαρντ και στο λόου ποστ και χρειάζεται προσοχή από εμάς και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση για 40 λεπτά. Η πίεση είναι στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να μάθεις να τη διαχειρίζεσαι από την αρχή. Δεν μπορούμε να μπούμε σε ειδικές καταστάσεις. Πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική μας, είμαστε έτοιμοι για αυτό. 

Είναι η πρώτη αγωνιστική, δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν οι παίκτες. Η Ζαλγκίρις είναι μία ομάδα που δεν έχει αλλάξει από πέρυσι, πολλά παιδιά δουλεύουν μαζί τα τελευταία χρόνια. Οι δύο ομάδες δεν είναι έτοιμες, έχει φανεί και από άλλα παιχνίδια αλλά νομίζω ότι χρειάζεται σοβαρότητα και ο κόσμος να είναι κοντά μας για να μας βοηθήσει».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει στο μυαλό και η διαφορά, απάντησε: «Όχι, εμείς θέλουμε τη νίκη. Είναι βαθμολογία και εμείς κοιτάζουμε τη νίκη. Αν ξεκινήσεις με αυτό το σκεπτικό είναι λάθος γιατί αν ξεκινήσεις έτσι δημιουργείς καταστάσεις στις οποίες μπορεί να κερδίζεις με 7 πόντους και να νομίζεις ότι χάνεις. Αυτό το σκεπτικό δημιουργεί στρες και τις περισσότερες φορές δεν οδηγεί σε κάτι καλό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης