Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ο Βιδάλ χάρισε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους

Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ο Βιδάλ χάρισε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους

Ο Ίγκορ Βιντάλ μπήκε αλλαγή στο 52' και στο 80' με ένα ξαφνικό «κεραυνό» εκτός περιοχής χάρισε στον ακίνδυνο, μέχρι εκείνο το σημείο, ΠΑΣ τη νίκη μέσα στην Κέρκυρα! - «Ροντέο» με χαμένες ευκαιρίες μετά το γκολ

Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ο Βιδάλ χάρισε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους
Ένα 20χρονο παιδί από την Βραζιλία, ήταν αυτό που... λύτρωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κέρκυρα! Ο Ιγκόρ Βιντάλ, με ένα πανέμορφο τέρμα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Το καλοκαίρι τον έφερε για δοκιμή η Βέροια. Εκεί όμως ο ΠΑΣ τον... ανακάλυψε και με γρήγορες κινήσεις τον έκλεψε!

Η συνέχεια; Εντυπωσιακός σε όλη την προετοιμασία. Στα Γιάννενα το πίστευαν και το τόνιζαν. «Αυτός θα κάνει την διαφορά». Σας το είχαμε γράψει και εμείς στο αφιέρωμα του ΠΑΣ πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Δικαίωση! Και για εμάς, αλλά φυσικά και για την ομάδα της Ηπείρου και τον Γιάννη Πετράκη. Πρώτη συμμετοχή ως αλλαγή στο 52' και γκολ στην πρώτη του τελική στη Σούπερ Λιγκ! Ο άνθρωπος που έκρινε το ματς και χάρισε μια απρόσμενη (όπως ήταν το παιχνίδι) νίκη στον ΠΑΣ με 1-0 μέσα στην Κέρκυρα.

Έτσι έπαιξαν
Κλείσιμο
Ο Μιχάλης Γρηγορίου μας επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ! Άλλαξε για τρίτη φορά φέτος σύστημα και η Κέρκυρα αγωνίστηκε με 3-5-2! Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής πήρε την θέση του Κουτζαβασίλη, έχοντας μπροστά του τους Ιωάννου, Βενέτη και Ντιμιτρόφσκι. Αμυντικός μέσος ήταν ο Σιόντης, με τους Ζορμπά και Ντουαλά ελαφρά πιο μπροστά τους, ενώ σε ρόλο φουλ μπακ στα αριστερά ήταν ο Ντιόγκο και στα δεξιά ο Γκομές. Στην επίθεση βρέθηκε ο Ντουαλά, όπου είχε δίπλα του τον Επστάιν, ο οποίος σε πολλές φάσεις έπαιζε και λίγο πιο πίσω.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης διατήρησε το 3-5-2, με τον Περιστερίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπέριο, Τζημόπουλο και Σκόνδρα στην άμυνα. Ο Γιάκος και ο Κοζορώνης ήταν αμυντικοί μέσοι, με τον Ζάιρο πιο μπροστά τους. Φουλ μπακ στα αριστερά ήταν ο Ναδάλες, ενώ στα δεξιά ο Μπουκουβάλας, ενώ στην επίθεση για ακόμα ένα παιχνίδι βρέθηκαν οι Μαμπουλού και Κόντε.

Από ένα 20λεπτο
Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νωχελικά στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να χρειάζονται κάποια λεπτά για να βρουν τα πατήματά τους στο νέο σύστημα. Όταν αυτά πέρασαν, τότε η Κέρκυρα κυριάρχησε για ένα 20λεπτο και θα μπορούσε να ανοίξει και το σκορ. Όμως, ο Τουράμ έκανε ένα πλασέ προπόνησης στον Περιστερίδη στο 15'.

Από εκεί και πέρα οι Φαίακες σύνεχιζαν να κυριαρχούν μέχρι το 30, με τον ΠΑΣ να παίρνει τα ηνία. Δεν μπορούσε όμως να απειλήσει. Αντίθετα, στο 43' ο Ντιμιτρόφσκι με κεφαλιά λίγο έλλειψε να... κάνει την ζημιά. Πρώτη φορά που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι στο ματς; Στο 45'. Μακρινό σουτ του Κοζορώνη, μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Αραμπατζής.

Ευκαιρίες η Κέρκυρα, την... ουσία ο ΠΑΣ!
Στην επανάληψη οι «Φαίακες» και πάλι μπήκαν καλύτερα. Είχαν την υπεροχή, είχαν και τις ευκαιρίες. Τα σουτ όμως των Σιόντη, Τουράμ και Ντιόγκο μπλόκαρε εύκολα ο Περιστερίδης. Ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να απειλήσει σε καμία περίπτωση. Είχε κολλήσει στην μία τελική. Όλα έδειχναν πως πάμε για 0-0 ή δύσκολο 1-0 της Κέρκυρας.

Έλα όμως που όλα αυτά τα υπολογίζαμε δίχως τον Βιντάλ... Μπήκε στο 52' αντί του τραυματία Μαμπουλού και έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής στη φάση του 80ου λεπτού. Μία στιγμή, ένα πανέμορφο σουτ ήταν αρκετό. Ξεμαρκαρίστηκε, ζύγισε το πόδι του, σούταρε και αυτό ήταν. Η μπάλα αναπαύτηκε στην δεξιά γωνία του Αραμπατζή που έπεσε, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να το βγάλει.

Ο ΠΑΣ ήξερε πως πλέον δεν μπορεί να χάσει το διπλό. Μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη και πριν το 90'. Όμως Γιάκος και Ζάιρο αστόχησαν. Παρ' όλα αυτά η δουλειά είχε γίνει και το διπλό είχε έρθει!

Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Βενέτης (84' Κόντος), Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου, Γκομές, Ντιόγκο, Σιόντης, Ντουαλά (65' Χιντζίδης), Ζορμπάς (76' Γεωργακόπουλος), Επστάιν, Τουράμ
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κόντε, Ζάιρο (89' Κούτρης), Νάδαλες, Κοζορώνης (73' Γαρουφαλιάς), Γιάκος, Σκόνδρας, Μαμπουλού (52' Βιντάλ).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης