Γκουαρντιόλα: «Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Ποκετίνο»

Γκουαρντιόλα: «Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Ποκετίνο»

Ο τεχνικός της Μάντσετσερ Σίτι είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον προπονητή της Τότεναμ δύο ημέρες πριν το ντέρμπι κορυφής στο Λονδίνο 

Γκουαρντιόλα: «Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Ποκετίνο»
Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, οι δύο πρώτες -κατά σειρά- ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και οι μόνες αήττητες, «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» την Κυριακή (2/10) με έπαθλο την κορυφή. 

Μιλώντας ενόψει του μεγάλου αυτού ντέρμπι, ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν δίστασε να «πλέξει το εγκώμιο» του αντιπάλου του, Μαουρίσιο Ποκετίνο.

«Δεν θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Αγγλία- θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Απολαμβάνω το να παρακολουθώ την Τότεναμ να παίζει τώρα και κάνει φανταστική δουλειά από πέρσι. Αν ήμουν φίλαθλος ή ένας νέος άνθρωπος που θέλει να γίνει προπονητής, θα έβλεπα την Τότεναμ και θα έλεγα ’Θέλω πραγματικά να παίξω έτσι’». 

Έχοντας αντιμετωπίσει τον Αργεντινό και στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο Πεπ θυμήθηκε και στοιχεία από τη θητεία του Ποκετίνο στην «άλλη» καταλανική ομάδα, την Εσπανιόλ: 

«Όταν ήρθε στην Εσπανιόλ, ήταν πολύ επιθετικός και με ψηλά το πρέσινγκ από το πρώτο παιχνίδι και πολλά παραπάνω πράγματα και ο τρόπος που παίζει ο Μαουρίσιο είναι αρκετά όμοιος. Η διαφορά τώρα είναι φυσικά η ατομική ποιότητα των παικτών- είναι όλοι τόσο καλοί». 
Κλείσιμο

Μένει να δούμε αν ο Ποκετίνο θα φανεί αντάξιος των φιλοφρονήσεων του Γκουαρντιόλα στο γήπεδο, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη και την κορυφή ή αν θα φύγει νικητής ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, έχοντας μεταδώσει την πίεση στον αντίπαλό του...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ
Παρασκευή
Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας (22:00)
Σάββατο
Σουόνσι - Λίβερπουλ (14:30)
Χαλ - Τσέλσι (17:00)
Σάντερλαντ - Γουέστ Μπρομ
Γουότφορντ - Μπόρνμουθ
Γουέστ Χαμ - Μίντλεσμπρο
Κυριακή
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στόουκ (14:00)
Λέστερ - Σαουθάμπτον (16:15)
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι (16:15)
Μπέρνλι - Άρσεναλ (18:30)
Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης