Europa League:Τριπλή ελληνική μάχη με φόντο την πρόκριση

Europa League:Τριπλή ελληνική μάχη με φόντο την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ντέρμπι κορυφής τον ΑΠΟΕΛ στο κατάμεστο από φίλους και των δύο ομάδων "Γ. Καραϊσκάκης" - Εκτός έδρας δοκιμασίες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ - Το τριφύλλι αγωνίζεται στην έδρα της Θέλτα με πολλές απουσίες - Ο Δικέφαλος δοκιμάζεται στην Τσεχία κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς

Europa League:Τριπλή ελληνική μάχη με φόντο την πρόκριση
Το τριήμερο των αγώνων των Ευρωπαϊκών κυπέλλων ολοκληρώνεται σήμερα με τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League όπου Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δίνουν κρίσιμους αγώνες για το μέλλον τους στη διοργάνωση.

Οι ερυθρόλευκοι είναι οι μόνοι που αγωνίζονται εντός έδρας και θέλουν να δώσουν συνέχεια στα επιτυχημένα αποτελέσματα μετά την εκτός έδρας νίκη τους επί της Γιουνγκ Μπόις, αλλά ο πρωταθλητής Κύπρου μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι.

Δύσκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός που δοκιμάζεται στην έδρα της Ισπανικής Θέλτα Βίγκο έχοντας σημαντικές απουσίες, ενώ ο ΠΑΟΚ αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης καλείται να φύγει με το διπλό από την έδρα της Τσεχικής Σλόβαν Λίμπερετς.
Κλείσιμο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΕΛ (22:05, ΟΤΕ Sport 2)


Ντέρμπι κορυφής σήμερα το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το νικητή της αναμέτρησης Ολυμπιακός – ΑΠΟΕΛ να βάζει παρακαταθήκη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Το φαληρικό στάδιο αναμένεται να είναι κατάμεστο καθώς οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν εξαντλήσει σχεδόν όλα τα εισιτήρια ενώ κι ο ΑΠΟΕΛ θα έχει την συμπαράσταση 1.800 οπαδών του.

Οι ερυθρόλευκοι αφήνουν πίσω τους την ήττα από την Λάρισα και τα όποια πειράματα είχε κατά νου ο Πάουλο Μπέντο με τον Πορτογάλο τεχνικό να επαναφέρει το κλασικό 4-2-3-1 και μαζί μ’ αυτό στο βασικό σχήμα τόσο τον Κώστα Φορτούνη όσο και τον Μάρκο Μάριν.

Τόσο ο Έλληνας όσο και ο Γερμανός δεν ήταν στις βασικές επιλογές και έρχονταν από τον πάγκο στα τελευταία ματς, αλλά σ’ αυτό το ματς ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει και η ποιότητα που του προσδίδουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι ανεκτίμητη.

Στο βασικό σχήμα αναμένεται να επιστρέψουν και οι Μποτία, Ντε Λα Μπέγια (έστω κι αν χρειαστεί να κάνει ένεση) και η ενδεκάδα αναμένεται να απαρτίζεται από τους:  Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνη, Σεμπά, Μάριν και Ιντέγε.

Οι πρωταθλητές Κύπρου (που επίσης αποκλείστηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League) ταξίδεψαν στην Αθήνα χωρίς τους Ντε Καμάργκο, Ορλάντι αλλά με τον Γιάννη Γιαννιώτα που θα είναι από τα πρόσωπα του αγώνα καθώς για δεύτερη σεζόν αγωνίζεται δανεικός από τον Ολυμπιακό στην ομάδα της Λευκωσίας.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με διάταξη 4-1-4-1 με πιθανότερη ενδεκάδα αυτή που θα αποτελείται από τους: Βάτερμαν - Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο - Νούνο Μοράις - Βινίσιους, Μπερτόγλιο, Γιαννιώτας, Εφραίμ (Βάντερ) – Σωτηρίου.

Στο άλλο παιχνίδι του Β' ομίλου η Αστάνα υποδέχεται την Γιουνγκ Μπόις.

ΘΕΛΤΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (20:00, ΟΤΕ Sport 2)


Στην άκρη του Ατλαντικού στο Βίγκο της Βόρειας Ισπανίας ο Παναθηναϊκός έχοντας χάσει στην πρεμιέρα των ομίλων με 1-2 από τον Άγιαξ ψάχνει το βαθμό ή τους βαθμούς που θα τον βάλουν ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, έχοντας ωστόσο αρκετά προβλήματα.

Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Ιβανόφ, Γουακάσο (αποβλήθηκαν στην πρεμιέρα) και τους τραυματίες Χουλτ, Μέστο, Λέτο κι έτσι είναι αναγκασμένος να παρατάξει μια διαφορετική αμυντική γραμμή.

Η πιθανότερη ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είναι με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια. Σάμπα, Μολέδο και Κουτρουμπής τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Λεντέσμα και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεξί μπακ-χαφ ο Κουλιμπαλί και αριστερό ο Λουντ. Ο Μπεργκ στην κορυφή και από πίσω ο Βιγιαφάνιες με τον Ιμπάρμπο.

Αρκετές απουσίες θα έχει και η Θέλτα καθώς ο Ενρίκε Μπερίσο επέλεξε να δώσει ανάσες σε κάποιους ποδοσφαιριστές του,  ωστόσο αναμένεται να παρατάξει ένα αρκετά επιθετικό σχήμα με Γκουϊντέρι και Ρόσι να αγωνίζονται μαζί.

Την ίδια ώρα για τον 7ο όμιλο Άγιαξ αντιμετωπίζει εντός έδρας την Σταντάρ Λιέγης.

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ – ΠΑΟΚ (OTE Sport 4, 20:00)


Κομβικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο φαβορί του ομίλου (0-0 στην Τούμπα με την Φιορεντίνα) κι εφόσον φύγει με το διπλό από την Τσεχία θα γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη μιας εκ των δύο θέσεων.

Η Σλόβαν προέρχεται από την απρόσμενη εκτός έδρας ισοπαλία με την Καραμπάγκ, αλλά κυρίως από την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι παίκτες της καθώς μπήκαν σε καραντίνα όταν επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν 16 παίκτες είχαν προσβληθεί από ιό!

Ο σημερινός αγώνες ήταν κυριολεκτικά στον «αέρα», ωστόσο ο οργανισμός υγείας της Τσεχίας έδωσε το οκ και θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποια ενδεκάδα θα παρατάξουν οι Τσέχοι.

Αντιθέτως στον ΠΑΟΚ θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης και μοναδικό ερωτηματικό είναι αν θα παίξει ο Βαρέλα ή ο Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας.

Στο άλλο ματς του 10ου ομίλου στο "Αρτέμιο Φράνκι" η Φιορεντίνα αγωνίζεται με την Καραμπάγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης