Super League:Παράταση για Κάρτα Φιλάθλου, ποσοστό από το στοίχημα στις ομάδες!

Super League:Παράταση για Κάρτα Φιλάθλου, ποσοστό από το στοίχημα στις ομάδες!

Ο Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα των ομάδων για παράταση στην Κάρτα Φιλάθλου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου - Δεσμεύτηκε για ποσοστό από το στοίχημα στις ΠΑΕ!

Super League:Παράταση για Κάρτα Φιλάθλου, ποσοστό από το στοίχημα στις ομάδες!
Ευχάριστα νέα για τις ομάδες μέλη της Super League επεφύλασσε η παρουσία του Σταύρου Κοντονή στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από την συνεδρίαση της Super League, τόνισε ότι θα δοθεί παράταση στην Κάρτα Φιλάθλου η οποία θα προβλεφθεί με νομοθετική παρέμβαση τις επόμενες ημέρες.  Η παράταση θα είναι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ωστόσο η Λίγκα με πρωτοβουλία των μεγάλων ομάδων θα καταθέσουν αίτημα για εκ νέου παράταση, καθώς κυρίως τα μεγάλα κλαμπ έχουν πολύ κόσμο και δεν θα προλάβουν να λύσουν τα ζητήματα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Το αίτημα, μάλλον θα γίνει δεκτό.

«Δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση να παρευρεθώ στη συνεδρίαση και αποχωρώ με ικανοποίηση. Είχαμε έναν ειλικρινή διάλογο, έθεσα τα ζητήματα που αφορούν την ευταξία στα γήπεδα και την τήρηση των νόμων, ενώ άκουσα προβλήματα, προτάσεις και ιδέες. Συζητήσαμε εκτενώς και σε πνεύμα ειλικρίνειας. Η κυβέρνηση θέλει τις σχέσεις της να τις διαπερνά η ειλικρίνεια και η κατανόηση των διαφορετικών απόψεων που μπορεί να υπάρχουν. Είμαστε σε καλό δρόμο για να λύνουμε προβλήματα κι όχι να τα παρατηρούμε, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης», ανέφερε αρχικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού για να σταθεί στη συνέχεια στην Κάρτα Φιλάθλου. 

Κλείσιμο
«Μου ζήτησαν μια παράταση για την κάρτα φιλάθλου και θεωρώ πως θα πρέπει να δοθεί. Θα δούμε το εύρος της. Θα πρέπει να προβλεφθεί αυτό με νομοθετική παρέμβαση, αλλά είναι ένα μέτρα που θα προωθήσει την ευταξία στα γήπεδα και θα μας επιτρέψει να έχουμε φιλάθλους και οικογένειες που δεν θα κινδυνεύουν. Από το να εφαρμοστεί προβληματικά, καλύτερα να εφαρμοστεί με καθυστέρηση. Να υπάρχει κοινωνική ειρήνη και να μην κινδυνεύει κανένας, θεατής ή εργαζόμενος». 

Για τα επεισόδια μακριά από τα γήπεδα, δήλωσε: «Η οπαδική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο σύνθετο τρόπο. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο ώστε τα γήπεδα να μην είναι νησίδες παρανομίας, αλλά να είναι ενταγμένα στη νομιμότητα. Οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε». 

Τέλος, για το πρωτάθλημα, είπε: «Είναι νωρίς. Θέλω να είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε φέτος ένα καλύτερο πρωτάθλημα».

Ποσοστό από στοιχηματικές στις ΠΑΕ
Όπως ενημέρωσε κατά την έξοδό του, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Στράτος, υπήρξε δέσμευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ότι θα υπάρχει ποσοστό από το στοίχημα το οποίο θα δίνεται ειδικά για το ποδόσφαιρο. Όπως διευκρίνισε ο Αλέξης Κούγιας, αυτό δεν θα αφορά μόνο τον ΟΠΑΠ, αλλά όλες τις στοιχηματικές εταιρείες. Ο Κοτονής ενημέρωσε ότι αυτό είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά τα προαπαιτούμενα για την διαδικασία αδειοδότησης των στοιχηματικών. Νεότερα θα υπάρξουν σύντομα, όταν και θα τεθεί το συγκεκριμένο θέμα σε διαβούλευση. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ικανοποίησε πολύ τους εκπροσώπους των ομάδων.

Στράτος: «Δικαίωση το ποσοστό από το στοίχημα»
Ικανοποιημένος από την έκβαση των διαπραγματεύσεων ήταν ο Γιώργος Στράτος, μετά το τέλος της συνεδρίασης των ομάδων της Λίγκας με τον Σταύρο Κοντονή. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για την πολύ ουσιαστική επίσκεψη στο πλαίσιο αιτήματος που έγινε από το Δ.Σ για να συζητήσουμε διάφορα θέματα. Η Σούπερ Λιγκ, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι μόνο οφείλει, αλλά και θέλει να συζητάει με την Πολιτεία και τα θεσμικά όργανα, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα που βρίσκονται μπροστά μας στην προσπάθεια να βελτιώσουμε το όμορφο παιχνίδι μιας χώρας. Είναι ο μόνος τρόπος το ποδόσφαιρο να ανταποκριθεί και στον κοινωνικό του ρόλο, δίνοντας χαρά και παραστάσεις στους φίλαθλους και τους πολίτες, αλλά και στον επιχειρηματικό, γιατί ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην αποτελούμε μια από τις εξαιρέσεις, όπου μια από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες μόνο σε εμάς παρουσιάζει, για την ώρα, παθητικό».

Κι ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής συμπλήρωσε: «Στο κομμάτι αυτό η σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό αποτελεί μια δικαίωση πολλών παραγόντων και πολλών δεκαετιών, πολλών εργατών αυτού του αθλήματος, ποδοσφαιριστών, προπονητών, απλών ανθρώπων του ποδοσφαίρου, καθώς πάγιο αίτημα ήταν να συμπεριληφθεί ποσοστό από το στοίχημα, που θα προβλέπεται ειδικά για το ποδόσφαιρο. Ο κύριος Υπουργός μας ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται στις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τα προαπαιτούμενα για την αδειοδότηση των στοιχηματικών εταιρειών και νεότερα θα έχουμε πολύ σύντομα, όταν θα τεθεί σε διαβούλευση και θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις. Ήταν μια πολύ παραγωγική συζήτηση για όλα τα θέματα, με το σύνολο των μελών να καταθέτουν προβληματισμούς για την κάρτα φιλάθλου. Γενικότερα κατατέθηκε ο προβληματισμός εκπροσώπων και φαντάζομαι θα ληφθούν υπ όψιν οι καίριες παρατηρήσεις όλων».

Επίσης στο ΔΣ επικυρώθηκε ότι η 1η και η 2η αγωνιστική (που είχαν αναβληθεί μετά από απόφαση του κ. Κοντονή) θα διεξαχθούν 3-4-5 Ιανουαρίου και 7-8-9 Ιανουαρίου αντίστοιχα.


Kαταγγελία Ολυμπιακού για ΟΠΑΠ και Μελισσανίδη!
Στο Δ.Σ. της Λίγκας βρέθηκαν εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Βρέντζος και ο Τάκης Αγραφιώτης. 

Ο Ολυμπιακός μίλησε για ακόμα μία φορά και ενώπιον του Σταύρου Κοντονή για τις ενστάσεις του και την καταγγελία του για το ασυμβίβαστο στο ελληνικό ποδόσφαιρο σχετικά με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και πως δεν μπορεί ο μέτοχος του ΟΠΑΠ να είναι και ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και να υπάρχουν παράλληλα αντίπαλες ομάδες που να χορηγούνται από τον συγκεκριμένο Οργανισμό.

Επίσης πως δεν μπορεί να ανοίγει και να κλείνει η... κάνουλα του ΟΠΑΠ για διοργανώτριες Αρχές ή ομάδες. Αφού λοιπόν υπάρχει μία διαδικασία νέου αθλητικού Νόμου η Πολιτεία θα πρέπει να επέμβει. 

Στο συμβούλιο της Super League ακούστηκαν και από άλλες ομάδες καταγγελίες (σ.σ. όπως η ΑΕΛ) σε σχέση με τον ΟΠΑΠ και τις όποιες ποδοσφαιρικές εξελίξεις που αγγίζουν ακόμα και τις εκλογές της ΕΠΟ. Τις συγκεκριμένες καταγγελίες τις έχει κάνει ξανά ο Ολυμπιακός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης