Πανιώνιος – Βέροια 1-2: Ο Βίτι του έκλεισε το σπίτι!

Πανιώνιος – Βέροια 1-2: Ο Βίτι του έκλεισε το σπίτι!

Η Βέροια αιφνιδίασε τον Πανιώνιο και με δύο γκολ του εξαιρετικού Πάμπλο Βίτι πήρε σπουδαία νίκη (2-1) στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, την πρώτη της στο πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι το... ηλεκτροσόκ με την αλλαγή προπονητή της έκανε καλό!

Πανιώνιος – Βέροια 1-2: Ο Βίτι του έκλεισε το σπίτι!
Πάμπλο Βίτι! Το συγκεκριμένο όνομα αρκεί για να αναλύσουμε τη νίκη της Βέροιας επί του Πανιωνίου μέσα στη Νέα Σμύρνη. Ο Αργεντινός μέσος σκόραρε δύο φορές και χάρισε τη νίκη στην «Βασίλισσα του Βορρά» με τον Πανιώνιο να χαλάει την πολύ καλή του παρουσία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Η Βέροια έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο το εξαργύρωσε με δύο γκολ (και τα δύο του Βίτι) και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα, τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Και λέμε κατάφερε γιατί ο Πανιώνιος στο δεύτερο μέρος έπαιξε στο μισό γήπεδο την Βέροια όμως βρήκε το πρώτο γκολ στο 81' και δεν πρόλαβε να ισοφαρίσει ώστε να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Πως ξεκίνησαν
Κλείσιμο
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν άλλαξε την πετυχημένη συνταγή κι έχοντας πλέον και τον Οικονόμου στην διάθεση του παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-2-3-1 και την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με την πρεμιέρα κόντρα στον Αστέρα. Γιαννιώτης κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα τους Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου και Αντωνιάδη. Αμυντικά χαφ ήταν ο Σιώπης με τον Κόρμπο, ενώ οι Φούντας, Μασούντ και Μπεν αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ.
Από την πλευρά του ο Απόστολος Τερζής κατέβασε τους Λόπες και Μαλόν, Μαραγκό, Καλό και Ναβαλόβσκι στην άμυνα. Στο κέντρο την τριάδα αποτελούσαν οι Μπαλάφας, Άρτσε και Βασιλαντωνόπουλος, ενώ Βίτι, Μελικιώτης και Καπετάνος συμπλήρωναν την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ανύπαρκτος Πανιώνιος
Θα περίμενε κανείς ότι ο Πανιώνιος θα έμπαινε με φόρα απόρροια των δύο νικών που είχε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Και όμως οι «κυανέρυθροι» λες και κάποιος τους είχε κάνει μάγια ήταν αγνώριστοι. Σχεδόν όλη η ομάδα βρέθηκε σε τραγική ημέρα με τους παίκτες του Ιστορικού να επιδίδονται σε σωρεία λαθών την ώρα που η τετράδα Ανσαριφάρντ-Μασούντ-Μπεν-Φούντας αλλού βρισκόταν και αλλού πατούσε.

Από την άλλη η Βέροια χωρίς να κάνει κάτι το εξιζητημένο βλέποντας τα χάλια του Πανιωνίου αποφάσισε κάνοντας τα βασικά να βάλει τις βάσεις για την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Αφού πρώτα ο Καπετάνος με μακρινό σουτ απείλησε την εστία του Πανιωνίου, ήρθε στο 17' ο Βίτι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ να ανοίξει το σκορ. Πολλοί πίστεψαν ότι οι γηπεδούχοι θα αντιδρούσαν μετά το γκολ, αλλά μάταια, αφού ο Πανιώνιος συνέχιζε να έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας χωρίς να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Λόπες.

Η Βέροια κρατούσε άνετα χωρίς να αισθανθεί ιδιαίτερη απειλή και μάλιστα ήταν αυτή που όιταν ανέβαζε ρυθμούς έδειχνε πιο επικίνδυνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή για τον Πανιώνιο ήρθε στο 42' με τον Ανσαριφάρντ ο οποίος νικήθηκε από τον Λόπες σε τετ-α-τετ. Λάθος-μαχαιριά από Μπεν. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, ήρθε ένα τραγικό λάθος του Μπεν να δώσει την ευκαιρία στον Βίτι να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του.

Στο μισό γήπεδο το ματς
Στην επανάληψη ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς τα έπαιξε όλα για όλα. Έβαλε τον Ενγκόνγκ δίπλα στον Ανσαριφάρντ και ο Πανιώνιος αποφάσισε να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο. Οι Νεοσμυρνιώτες έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά. Εκεί όμως μίλησε ο Λόπες ο οποίος είπε όχι τόσο στον Ενγκόνγκ όσο και στους Ρισβάνη και Μπεν να σκοράρουν και να βάλουν τον Πανιώνιο ξανά στο παιχνίδι.

Μετά το 65' και το ασφυκτική πίεση του Πανιωνίου ο ρυθμός έπεσε. Οι γηπεδούχοι ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να φτιάξουν ανάλογες φάσεις. Κι ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην μπορούν να βρουνη λύσεις, στο 81' ο Ενγκόνγκ άνοιξε λογαριασμό μετά από κόρνερ του Μασούντ βάζοντας φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Ολαϊτάν θα μπορπύσε να γίνει ο ήρωας του αγώνα, αλλά η κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε άουτ με το 2-1 υπέρ της Βέροιας να μην αλλάζει.

MVP: Πάμπλο Βίτι. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν όλα τα λεφτά για την Βέροια. Σκόρερ και των δύο τερμάτων της Βασίλισσας του Βορρά εξέθεσε την άμυνα του Πανιώνιου και χάρισε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Λόπες Πέρες. Ο τερματοφύλακας της Βέροιας ήταν αυτός που με τρεις εντυπωσιακές επεμβάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου κράτησε το μηδέν και δεν έδωσε το δικαίωμα στον Πανιώνιο να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Αδύναμος κρίκος: Μοχάμεντ Μπεν. Ο άσος του Πανιωνίου ήταν σε τραγική ημέρα κι ένας από τους λόγους που ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός. Δεν είχε τρεξίματα, δεν έκανε τις γνωστές του μπούκες από τα δεξιά, ενώ το δικό του λάθος στο 45' με το οποίο η Βέροια έκανε το 2-0 ήταν αυτό που ουσιαστικά αποτελείωσε τον Πανιώνιο.

Η γκάφα: Ανήκει στον Μοχάμεντ Μπεν. Ο παίκτης του Πανιωνίου έκανε τραγικό λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ναβαλόβσκι ο οποίος στη συνέχεια σέρβιρε στον Βίτι με τον Αργεντινό να κάνει το 2-0

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ο Φουκάκης ο οποίος ήταν κοντά στις φάσεις. Ίσως θα μπορούσε να ήταν λίγο περισσότερο αυστηρός με τις καθυστερήσεις των παικτών της Βέροιας.

Το ταμείο του Gazzetta: Προερχόμενος από το απόλυτο μετά τα δύο πρώτα ματς ο Πανιώνιος περίμενε την Βέροια για να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο και τον πλήρωσε. Οι «κυανέρυθροι» τραγικοί με πολλά λάθη και το πλήρωσαν πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με δύο γκολ στην πλάτη. Στην επανάληψη, ξύπνησαν έκλεισαν την Βέροια στα καρέ της, δημιούργησαν ευκαιρίες, μείωσαν με τον Ενγκόνγκ και θα μπορούσαν να είχαν σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Ολαϊτάν στις καθυστερήσεις. Τελικά δεν τα κατάφεραν κι έτσι γνώρισαν μια απρόσμενη ήττα με βάση την μέχρι στιγμής εικόνα τους στο πρωτάθλημα πληρώνοντας ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Από την πλευρά της η Βέροια πέτυχε μια σπουδαία νίκη χάρη στους Βίτι (σημείωσε και τα δύο γκολ) και Λόπες (τρομερές επεμβάσεις) ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είχε προπονητή στον πάγκο.

Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (10' Αργυρόπουλος), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν (75' Ολαϊτάν), Μασούντ, Φούντας (49' Ενγκόνγκ), Ανσαριφάρντ
Βέροια (Τερζής): Λόπες, Μαλόν, Μαραγκός, Καλί (72' Μελίσσης), Ναβαλόβσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Άρτσε (87' Παπαδόπουλος), Μελικιώτης, Βίτι (60' Παπαστεριανός), Καπετάνος.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης