Επίδειξη δύναμης από Ντόρτμουντ και Σίτι, στο 0-0 έμειναν Γιουβέντους και Σεβίλλη

Επίδειξη δύναμης από Ντόρτμουντ και Σίτι, στο 0-0 έμειναν Γιουβέντους και Σεβίλλη

Στο 6-0 σταμάτησε η Ντόρτμουντ απέναντι στη Λέγκια, γκολ και ο Παπασταθόπουλος - Τεσσάρα της Σίτι στην Γκλάντμπαχ με χατ τρικ του Αγουέρο - Γλίτωσε στο τέλος το κάζο η Ρεάλ - Όλα τα αποτελέσματα και τα γκολ των σημερινών αγώνων

Επίδειξη δύναμης από Ντόρτμουντ και Σίτι, στο 0-0 έμειναν Γιουβέντους και Σεβίλλη
Πανδαισίας συνέχεια απόψε στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς σε 9 παιχνίδια σημειώθηκαν 28 γκολ. Στην επίδοση αυτή συνέβαλαν κατά πρώτο λόγο οι Ντόρτμουντ η οποία διέλυσε με 6-0 τη Λέγκια στη Βαρσοβία και η Μάντσεστερ Σίτι που με χατ τρικ του Κουν Αγουέρο νίκησε εύκολα την Γκλάντμπαχ με 4-0.

Το αποτέλεσμα της ημέρας παραλίγο να φέρει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας που άφησε σύξυλο το Μπερναμπέου προηγούμενη με 1-0, όμως οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μοράτα κατάφεραν να σώσουν τη παρτίδα πετυχαίνοντας δύο γκολ σε έξι λεπτά και κάνοντας το τελικό 2-1.

Ειδική μνεία αξίζει στην πρωτάρα Λέστερ του Ρανιέρι, η οποία σα να ανήκει εδώ και χρόνια στην ελίτ των ευρωπαϊκών ομάδων πέρασε σαν σίφουνας από το Μπριζ νικώντας την τοπική ομάδα με 3-0, έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον Μαχρέζ.

Κλείσιμο
Στο ντέρμπι του Τορίνο η προπέρσινη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουβέντους και η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη αλληλεξουδετερώθηκαν μένοντας στο φτωχό 0-0.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε και η Μονακό που άλωσε το Wembley κερδίζοντας την Τότεναμ 2-1, ενώ η Κοπεγχάγη πήρε την ισοπαλία 1-1 στο Οπόρτο από την Πόρτο, όπως έκανε και η ΤΣΣΚΑ στο Λεβερκούζεν από την τοπική ομάδα (2-2). Τέλος η Λιόν κέρδισε εύκολα 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τότεναμ - Μονακό 1-2
Σε ένα από τα αποτελέσματα που προκάλεσαν έκπληξη στην πρώτη αγωνιστική, η Μονακό πήρε τεράστια νίκη στην έδρα της Τότεναμ (1-2) και κεφάλι στον όμιλο που συμμετέχουν Λεβερκούζεν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ προηγήθηκε στο 15' με το δυνατό αριστερό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα και στο 31' με ωραίο βολέ από κοντά ο Λεμάρ έκανε το 0-2. Η Τότεναμ μπήκε ξανά στο ματς στο 45' με την κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ, όμως παρότι πίεσε ασφυκτικά στο δεύτερο μέρος το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ, το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος και το έργο της στη διοργάνωση δυσκόλεψε από νωρίς.



 5ος Ομιλος

Αποτελέσματα
Λεβερκούζεν - ΤΣΣΚΑ 2-2
Τότεναμ - Μονακό 1-2

Βαθμολογία
1. Μονακό  2-1 3 
2. ΤΣΣΚΑ  2-2 1
3. Λεβερκούζεν   2-2 1
4. Τότεναμ  1-1 0

Επόμενη αγωνιστική 27/09/16
Μονακό - Λεβερκούζεν
ΤΣΣΚΑ - Τότεναμ

Λεβερκούζεν - ΤΣΣΚΑ 2-2 
Η Λεβερκούζεν προηγήθηκε από νωρίς με 2-0, όμως ένα εφιαλτικό δίλεπτο αμυντικά της στέρησε τη νίκη, με την ΤΣΣΚΑ να φεύγει με ισοπαλία 2-2 από την Γερμανία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, όμως πήραν το προβάδισμα με μεγάλη δόση τύχης. Μόλις στο 9’ η μπάλα έφτασε στον Μεχμέντι, που ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ, όμως ο διαιτητής Ορσάτο και ο επόπτης του δεν το ήταν, με τον Ελβετό να κάνει το 1-0.  Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, όταν στο 15’ ο Τσαλχάνογλου έκανε το σουτ και η μπάλα, αφού κόντραρε, κατέληξε στα δίχτυα του Ακινφέεβ. Όλα έδειχναν ότι οι Γερμανοί θα φτάσουν πολύ εύκολα στη νίκη, όμως οι Μοσχοβίτες αποδείχθηκε εφτάψυχοι. Στο 36’ ο Τζαγκόεβ με εκπληκτικό γκολ μείωσε σε 2-1 και μόλις 2’ αργότερα ο Ερεμένκο έφερε το ματς στα ίσα! Οι παίκτες του Σμιντ ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια μέχρι το τέλος, όμως οι Ρώσοι είχαν περισσότερες δυνάμεις και το 2-2 παρέμεινε. 


Λέγκια Βαρσοβίας - Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-6
Ο Γκέτσε επέστρεψε στα γκολ με την κίτρινη φανέλα, ο Παπασταθόπουλους βρήκε δίχτυα, η Ντόρτμουντ έκανε περίπατο και το 6-0 επί της Λέγκια στην Πολωνία αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη της εκτός έδρας στην ιστορία της. Το ματς δεν επιδέχεται κριτικής, καθώς οι Βεστφαλοί ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 3-0 στο 17’. Ο Γκέτσε έκανε το 0-1 στο 7’, ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά το 0-2 στο 15’ και ο Μπάρτρα από κοντά το 0-3 στο 17’. Τα πάντα είχαν τελειώσει, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις στην επανάληψη. Στο 51’ ο Γκερέιρο έκανε το 0-4, στο 76΄ο Κάστρο το 0-5 και στο 87’ ο Ομπαμεγιάνγκ το τελικό 0-6 για το ξεκίνημα-όνειρο της Μπορούσια.


Ρεάλ Μαδρίτης - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1
Η ομάδα του Ζιντεντίν Ζιντάν βρέθηκε λίγα λεπτά μακριά από το να γίνει η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης που χάνει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στη διοργάνωση, όμως όλα είναι διαφορετικά όταν στην ομάδα σου υπάρχουν παικταράδες. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Ζόρζε Ζεσούς ήταν άριστα στημένη στο Santiago Bernabeu και αφού προηγήθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης με ωραίο αριστερό σουτ του Μπρούνο Σέζαρ, έβαλε πολύ δύσκολα στους Blancos που ειδικά και μετά το το δοκάρι του Κριστιάνο Ρονάλντο σε κενό τέρμα, έκαναν τους οπαδούς του να πιστέψουν ότι έζησαν το κάζο.

Τελικά τα πράγματα δεν έμελλε να γίνουν έτσι αφού στο 89' ο... άφαντος Κριστιάνο Ρονάλντο φάνηκε τελικά στο 89' και με τηλεκατευθυνόμενο φάουλ στο παραθυράκι του Ρουί Πατρίσιο έκανε το 1-1 και έδειξε ότι σώζει την παρτίδα, η οποία όμως δεν είχε τελειώσει. Στο 94' ο Αλβαρό Μοράτα με κεφαλιά έστειλε ξανά την μπάλα στην εστία των Πορτογάλων, που παρά την τεράστια προσπάθεια δεν πήραν ούτε βαθμό από την πανίσχυρη αντίπαλό τους. Με την ανατροπή της, η Ρεάλ διατήρησε ζωντανό το σερί της που πλέον έφτασε στα 22 εντός έδρας ματς αήττητη στη φάση των ομίλων και είναι το καλύτερο στην ιστορία του θεσμού. Οι Merengues δέχθηκαν για πρώτη φορά γκολ στην έδρα τους από... πρόπερσι αφού τη σεζόν 2015-16 κράτησαν την εστία τους απαραβίαστη και στα 6 ματς στην Μαδρίτη.



 6ος Ομιλος

Αποτελέσματα
Λέγκια - Ντόρτμουντ 0-6
Ρεάλ - Σπόρτιγκ 2-1

Βαθμολογία
1.Ντόρτμουντ  6-0 3
2. Ρεάλ  2-1 3
3. Σπόρτιγκ  1-2 0
4. Λέγκια  0-6  0

Επόμενη αγωνιστική 27/09/16
Ντόρτμουντ - Ρεάλ
Σπόρτινγκ - Λέγκια

Πόρτο - Κοπεγχάγη 1-1
Η Κοπεγχάγη έδειξε τα δόντια της στα προκριματικά και στους ομίλους φρόντισε να επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Οι Δανοί απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από την Πόρτο στο Ντραγκάο, παρά το γεγονός πως ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο. Μόλις στο 13' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, αφού από ασίστ του Σίλβα ο Οταβίνιο πέτυχε το 1-0. Οι Πορτογάλοι πίεσαν, αλλά Κορόνα και Σίλβα δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ολσεν. Στο 52' ήρθε το... σοκ για τους γηπεδούχους. Αδράνεια στην άμυνα και ο Κορνέλιους με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το 1-1. Η αποβολή του Γκρεγκούς στο 66' έφερε όλη την Πόρτο στην εστία του Σουηδού, αλλά η άμυνα των Δανών δε λύγισε...



 7ος Ομιλος

Αποτελέσματα
Μπριζ - Λέστερ 0-3
Πόρτο - Κοπεγχάγη 1-1 

Βαθμολογία
1. Λέστερ 3-0 3
2. Κοπεγχάγη 1-1 1
3. Πόρτο 1-1 1
4. Μπριζ 0-3 0 

Επόμενη αγωνιστική 27/09/16
Λέστερ - Πόρτο
Κοπεγχάγη - Μπριζ

Κλαμπ Μπριζ - Λέστερ 0-3
Η Λέστερ έγραψε ιστορία, αφού στην πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε και νίκη! Η αποστολή στη Μπριζ έγινε... εύκολη, με τον Μαχρέζ να βρίσκει τον καλό του εαυτό και να πετυχαίνει δυο γκολ. Η ομάδα του Ρανιέρι επικράτησε 3-0 της πρωταθλήτριας Βελγίου και μπήκε με το δεξί στον όμιλο. Μόλις στο 5' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Τραγική συνεννόηση άμυνας - Μπουτέλ και ο Ολμπράιτον πέτυχε το 1-0. Οι Βέλγοι προσπάθησαν να απαντήσουν, η Λέστερ έδωσε χώρο... αλλά δεν το πλήρωσε. Αντίθετα, ο Μαχρέζ με φαουλάρα πέτυχε το 2-0 στο 29'. Η Λέστερ ήταν εξαιρετική και στο 61' ήρθε και το τρίτο τέρμα! Ο Βάρντι με εξαιρετική ατομική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι, ανέλαβε ο Μαχρέζ και διαμόρφωσε το 3-0.


Γιουβέντους - Σεβίλλη 0-0
Μετά την περσινή απώλεια της 1ης θέσης στον όμιλο, στο Τορίνο δήλωναν ότι το πήραν το μάθημα τους. Αυτό, πάντως, δεν το έδειξαν υποδεχόμενοι τη Σεβίλλη, με την οποία έμειναν στο 0-0. Οι Μπιανκονέρι έκαναν ευκαιρίες όποτε ανέβαζαν ρυθμό αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς επέτρεψαν στους παντελώς ακίνδυνους Ισπανούς να ρίξνουν εντελώς τον ρυθμό.

Κι όμως, το ματς θα μπορούσε να είχε καθαρίσει από πολύ νωρίς για τη Γιούβε αφού στο πρώτο 15λεπτο είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, στο 8' και στο 15', ο Κεντίρα που βρέθηκε -μετά από πάσες του Ντιμπάλα- απέναντι από τον Ρίκο, δεν τελείωσε καλά. Κάπου εκεί, μετά το 20', η Σεβίλλη έριξε πολύ τον ρυθμό του ματς, οι Τορινέζοι δεν έδειξαν να προσπαθούν πολύ για να τον ανεβάσουν ξανά και το ημίχρονο βγήκε χωρίς κάποια άλλη σπουδαία φάση.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανέβασε ταχύτητα, πίεσε περισσότερο και στο 59' άγγιξε το γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι στην κεφαλιά του Ιγουαΐν, μετά τη σέντρα του Ντάνι Αλβες. Ο Αλέγκρι έβγαλε τους Ασαμόα και Εβρά για να βάλει τους Πιάνιτς και Αλεξ Σάντρο, η εικόνα της Γιουβέντους βελτιώθηκε αφού έπαιζε πιο γρήγορα και ανέβασε την πίεση της αλλά η Σεβίλλη όποτε έβρισκε την ευκαιρία πάγωνε το ματς. Ενα ματς που πήγε ως το τέλος με τους Μπιανκονέρι να πιέζουν και να πλησιάζουν στο γκολ και στο 92' αλλά ο Ρίκο απέκρουσε στη γωνία την καλή κεφαλιά του Αλεξ Σάντρο, μετά τη σέντρα του Ντάνι Αλβες.


Λιόν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0
Η Λιόν φιλοξένησε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και έκανε το καθήκον της, επικρατώντας με 3-0. Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τους Γάλλους αφού άνοιξαν το σκορ στο 13' με την κεφαλιά του Τολισό, μετά τη σέντρα του Ραφαέλ (1-0). Η Ολιμπίκ διατηρούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά στο 32' στάθηκε άτυχη αφού έχασε με τραυματισμό τον Γκοναλόνς. Αποχώρηση, πάντως, που δεν επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 48', ο Φέρι με σουτ εντός περιοχής -μετά την πάσα του Κορνέ- έκανε το 2-0 και ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο, για να γίνει η βραδιά ακόμη πιο ωραία για τους γηπεδούχους στο 57', όταν ο ο Κορνέ με σουτ, μετά την πάσα του Τολισό, ανέβασε το σκορ στο 3-0. Αυτό ήταν και το τελικό, αφού οι Λιόν δεν αξιοποίησε κάποια άλλη από τις φάσεις που έκανε ενώ η Ντιναμό δεν μπορούσε να κάνει κάτι ώστε να ξαναμπεί στο ματς και να δώσει ένα κάποιο ενδιαφέρον...



 8ος Ομιλος

Αποτελέσματα
Γιουβέντους - Σεβίλλη 0-0
Λιόν - Ντ. Ζάγκρεμπ 3-0

Βαθμολογία
1. Λιόν  3-0 3
2. Σεβίλλη 0-0 1
3. Γιουβέντους 0-0 1
4. Ντ. Ζάγκρεμπ 0-3 0

Επόμενη αγωνιστική 27/09/16
Ντ. Ζάγκρεμπ - Γιουβέντους
Σεβίλλη - Λιόν

Mάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ 4-0

Με τον Σέρχιο Αγουέρο να πετυχαίνει χατ-τρικ και τον Ιεανάτσο να σκοράρει, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε πλάκα στην Γκλάντμπαχ με 4-0 σε ένα ματς το οποίο είχε αναβληθεί την Τρίτη (13/09) εξαιτίας της βροχόπτωσης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα συνέχισε το απόλυτο των νικών που έχει στη σεζόν κάνοντας μόνο νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Αργεντινό επιθετικό να σημειώνει τη δεύτερη τριπλέτα του στη διοργάνωση ύστερα από εκείνη σε βάρος της Μπάγερν Μονάχου πριν δύο χρόνια. Ο Κουν άνοιξε το σκορ μόλις στο 9' με τελείωμα από κοντά και στο 28' καθάρισε ουσιαστικά την υπόθεση 3 βαθμοί στο 28' νικώντας με εκτέλεση πέναλτι τον Ζόμερ (2-0). Ο πρώην άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 77' περνώντας τον τερματοφύλακα των Γερμανών και σκοράροντας στην κενή εστία, για να διαμορφώσει το τελικό 4-0 ο Ιεανάτσο ύστερα από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια και πλασέ από κοντά.



 3ος Ομιλος

Αποτελέσματα
Μπαρτσελόνα - Σέλτικ 7-0
Μαν. Σίτι - Γκλάντμπαχ 4-0

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 7-0 3
2. Μαν. Σίτι 4-0 3
3. Γκλάντμπαχ 0-4 0
4. Σέλτικ 0-7 0

Επόμενη αγωνιστική 28/9
Γκλάντμπαχ - Μπαρτσελόνα 
Σέλτικ - Μαν. Σίτι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης