Γιβραλτάρ - Ελλάδα 1-4: Όλα κρίθηκαν μέσα σε τρία λεπτά!

Γιβραλτάρ - Ελλάδα 1-4: Όλα κρίθηκαν μέσα σε τρία λεπτά!

Η Εθνική έχοντας ένα καταιγιστικό τρίλεπτο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησε με νίκη στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 – Από το 44’ έως το 46’ το αγχωτικό 1-1 μετατράπηκε στο επιβλητικό 1-4 και στο δεύτερο ημίχρονο απλά διαχειριστήκαμε το σκορ

Γιβραλτάρ - Ελλάδα 1-4: Όλα κρίθηκαν μέσα σε τρία λεπτά!
Ήταν ένα από τα παιχνίδια τα οποία πρέπει να κερδίσεις, αλλά αν τα καταφέρεις δεν θα το θυμάται κανείς, αλλά αν τυχόν δεν πάρεις το τρίποντο τότε θα αποτελέσεις αντικείμενο συζήτησης και χλευασμού στην (παγκόσμια) ποδοσφαιρική κοινωνία.

Κι η αλήθεια είναι ότι για 20 λεπτά περίπου αυτό το συναίσθημα το βίωσαν έντονα οι παίκτες της Εθνικής μας οι οποίοι ξεκίνησαν όπως έπρεπε τον αγώνα με τον Γιβραλτάρ, στην πρεμιέρα του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, αλλά το γρήγορο γκολ του Μήτρογλου (στο 10’) αντί να μας απελευθερώσει μας… κοίμισε.  Κι όταν ήρθε το 1-1 με το (εκπληκτικό) γκολ του Γουόκερ ξύπνησαν οι εφιάλτες των Νησιών Φερόε…

Ευτυχώς όμως προέκυψε ένα απίστευτο τρίλεπτο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου όπου το 1-1 μετατράπηκε δια μαγείας σε 1-4 και το ματς πέρασε στην ιστορία… Κι αυτό γιατί στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό και να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη μας.

Από την άλλη, αν σκεφτούμε ότι στα προκριματικά του Euro 2016 είχαμε καταφέρει να τερματίσουμε τελευταίοι στον όμιλο μας, χάνοντας δύο φορές από τα Νησιά Φερόε, η νίκη και οι τρεις βαθμοί στην εκκίνηση μιας νέας προκριματικής διαδικασίας είναι μια χαρά κι αυτό κρατάμε, ελπίζοντας ότι και η αγωνιστική βελτίωση θα έρθει με τον καιρό.

Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν στο ματς με διάθεση για να το «καθαρίσουν» εύκολα κι αφού είχαμε κάποιες καλές στιγμές με τον Μπακασέτα και τον Μανωλά, στο 10’ ο Μήτρογλου με ένα εναέριο σουτ (και κίνηση αλά καρατέκα) άνοιξε το σκορ.

Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το ματς έχει τελειώσει, αλλά το κακό ήταν ότι αυτό πίστεψαν και οι παίκτες μας οι οποίοι άρχισαν να δείχνουν επιπολαιότητα τόσο στην επίθεση, χάνοντας ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» το ματς όσο και στην άμυνα, δίνοντας με εύκολα λάθη το δικαίωμα στο Γιβραλτάρ να αναθαρρήσει.

Κι έτσι στο 26’ ο Μανωλάς πρόλαβε σωτήρια τον Κατσιάρο, παραχωρώντας το κόρνερ, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Γουόκερ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Τζαβέλλα και με ένα καταπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Καρνέζη (που είχε κακή θέση).

Η ισοφάριση ήταν ένα σοκ, η Εθνική «μπλόκαρε» κι οι ατελείωτες σέντρες από τα δεξιά έμοιαζαν εύκολη δουλειά για τους αντίπαλους αμυντικούς, ωστόσο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρεθήκαμε από την κόλαση στον παράδεισο.

Στο 44’ ο Βάισμαν λειτούργησε σαν επιθετικός στην σέντρα του Τοροσίδη κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2, ενώ με την σέντρα έγινε το κλέψιμο κι ο Μήτρογλου έβγαλε την ασίστ στον Φορτούνη ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλο γκολκίπερ διαμορφώνοντας το 1-3!

Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το διπλό χτύπημα οι παίκτες του Γιβραλτάρ ήρθε και το… τρίτο, καθώς μετά το νέο κλέψιμο και την εναλλαγή της μπάλας μεταξύ των Τοροσίδη, Μάνταλου, Μήτρογλου ο πρώτος από πλάγια θέση διαμόρφωσε το 1-4 και κάπου εκεί το ελληνικό μπουρίνι ολοκληρώθηκε!

Δυστυχώς όμως στο ξεκίνημα του β’ ημίχρονου η εικόνα μας θύμισε έντονα το πολύ κακό διάστημα του α’ ημιχρόνου με το Γιβραλτάρ μέχρι το 60’ να δημιουργεί δύο τεράστιες ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ.

Η πρώτη μάλιστα ήταν διπλή με τον Τσιπολίνα αρχικά να μπερδεύεται και να μην μπορεί να πιάσει το σουτ απέναντι από τον Καρνέζη, ωστόσο κράτησε τον έλεγχο της μπάλας κι αφού ξέφυγε από τους αμυντικούς ανάγκασε τον Έλληνα πορτιέρο σε μια δύσκολη επέμβαση.

Το καμπανάκι δεν το ακούσαμε και παραλίγο να το πληρώσουμε καθώς στο 60’ μετά από συνεχόμενα λάθη στην ελληνική άμυνα έκανε την συρτή σέντρα κι ο Γκαρσία στην κενή εστία κατάφερε να στείλει τη μπάλα πλάγιο άουτ! 

Ο Σκίμπε, που ήταν προβληματισμένος, έριξε άμεσα τον Γιαννιώτα αντί του Μάνταλου, δίνοντας στην ομάδα μια σχετική ενέργεια, ωστόσο φτάνοντας έξω από την αντίπαλη περιοχή δείχναμε μεγάλη επιπολαιότητα είτε στην τελική πάσα, είτε στην εκτέλεση κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε.

Αν και είχαμε τις ευκαιρίες (κυρίως με τον Βέλλιο) και πολλές τελικές το 1-4 παρέμεινε ως το τέλος, καθώς και τα δικά μας αβίαστα λάθη (κυρίως στην προσπάθεια μεταφοράς της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση) δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν οι μαχητικοί (αλλά μέχρι εκεί) γηπεδούχοι.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Γουντ): Πέρες, Γουάισμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Ράιαν Κασκιάρο, Τζόσεφ Τσιπολίνα, Γκαρσία, Γουόκερ, Μπόζιο (71' Κάιλ Κασκιάρο), Ερνάντες, Κουμπς (85' Γιόμε), Λι Κασκιάρο.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Μανιάτης (71' Τζιόλης), Μάνταλος (62' Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου (73' Βέλλιος).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το εξαιρετικό γκολ του Κώστα Μήτρογλου με το οποίο η Εθνική άνοιξε το σκορ

Κλείσιμο


Το αυτογκόλ του Βάισμαν με το οποίο διαμορφώθηκε το 1-2


Το 1-3 από τον Κώστα Φορτούνη


Το 1-4 από τον Βασίλη Τοροσίδη



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης