Μεταγραφικός «οργασμός» στον Ολυμπιακό λίγο πριν το φινάλε

Μεταγραφικός «οργασμός» στον Ολυμπιακό λίγο πριν το φινάλε

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις που θα γίνουν μέχρι την Tετάρτη αφορούν σε στόπερ, αμυντικό μέσο, εξτρέμ και επιθετικό

Μεταγραφικός «οργασμός» στον Ολυμπιακό λίγο πριν το φινάλε
Δύο ημέρες απέμειναν για το κλείσιμο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και οι ομάδες τρέχουν για να κλείσουν τις όποιες τρύπες στα ρόστερ τους κάνοντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Τα περισσότερα βλέμματα βέβαια είναι στραμμένα κατά Πειραιά μεριά, όπου ο Ολυμπιακός μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και τον παραλίγο αποκλεισμό και από το Europa League έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές σε διοικητικό, τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν πλέον μάχη με τον χρόνο ώστε να κλείσουν τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που αφορούν σε τουλάχιστον τέσσερις θέσεις.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και όσα διαρρέουν από το λιμάνι, οι κινήσεις που θα γίνουν μέχρι την Tετάρτη αφορούν σε στόπερ, αμυντικό μέσο, εξτρέμ και επιθετικό. Πιθανότατα βέβαια στις περιπτώσεις των κεντρικών αμυντικών και των επιθετικών να γίνουν περισσότερες από μια κινήσεις για ενίσχυση.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες θα μπορούσαν κάλλιστα να φτιάξουν... τέσσερις Ολυμπιακούς και είναι βέβαιο ότι τα περισσότερα εξ αυτών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αποτελούν απλά προτάσεις των μάνατζερς που θέλουν να κάνουν τα καλύτερα deals για τους παίκτες τους και ο Ολυμπιακός ανήκει σίγουρα σε αυτή την κατηγορία. Ας δούμε όμως τι γίνεται με την κάθε θέση και τα ονόματα που «παίζουν» αυτή τη στιγμή.

Στόπερ

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε αμέσως μετά την Κρουζέιρο ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό Μπρούνο Βιάνα. «Πράγματι ενδιαφερόμαστε για τον Μπρούνο Βιάνα της Κρουζέιρο, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας και θερμή εισήγηση του Πάουλο Μπέντο», 

έλεγαν χαρακτηριστικά από τον Ολυμπιακό κάτι το οποίο δείχνει το πόσο προχωρημένη είναι η υπόθεση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού.

Τον Μεξικανό στόπερ της Πόρτο, Ντιέγκο Ρέγες, προσθέτουν στην «ερυθρόλευκη» λίστα από την Ισπανία, με δημοσίευμα να κάνει λόγο για σοβαρό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο οποίος ανταγωνίζεται την Εσπανιόλ για τον παίκτη. Συγκεκριμένα, η «As» αναφέρει ότι η Εσπανιόλ είναι κοντά στον παίκτη, με τους πρωταθλήτές Ελλάδος να επιχειρούν να τον... κλέψουν, ενώ στο κόλπο έχει μπει και η Γρανάδα. Την προηγούμενη σεζόν, ο Ντιέγκο Ρέγες αγωνίστηκε ως δανεικός με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, μετρώντας 27 συμμετοχές, στις οποίες πέτυχε και 2 γκολ.  

Επιθετικός

Ο Όσκαρ Καρντόσο είναι αυτός που σύμφωνα με τους Τούρκους βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει το αεροπλάνο για να έρθει στην Αθήνα. Και προφανώς, αν ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» ο Παραγουανός επιθετικός, αυτός θα είναι που θα πάρει και φανέλα βασικού. 

Τις τελευταίες ώρες πάντως «έσκασε» και το όνομα του Κέβιν Κουράνι. Αργά το βράδυ της Δευτέρας (29/8) η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ επιβεβαίωνε το ρεπορτάζ, αναφέροντας ότι ο Γερμανός στράικερ εξετάζεται και ότι δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για την απόκτησή του. Ο ύψους 1.90 φορ είναι γεννημένος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, αλλά είναι 52 φορές διεθνής με την "Νατσιονάλμανσαφτ", με την οποία έχει πετύχει 19 γκολ. Είναι γεννημένος στις 2 Μαρτίου 1982 και η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη ήταν η Στουτγκάρδη. Εκεί έπαιξε από το 2001 μέχρι τo 2005, καταγράφοντας 99 συμμετοχές και 40 τέρματα. Ακολούθησε μια πενταετία στη Σάλκε (162 εμφανίσεις, 71 γκολ), η Ντινάμο Μόσχας (2010-2015, 123 ματς, 50 γκολ), ενώ πέρυσι έπαιξε στη Χόφενχαϊμ (14 ματς).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Πορτογάλοι δημοσιογράφοι, οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται έντονα για να αποκτήσουν ως δανεικό από την Πόρτο τον Γκονζάλο Πασιέντσια και φαίνεται πως έχει... βάση η πληροφόρησή τους. Πρόκειται για τον 22χρονο επιθετικό, ο οποίος «ξεπήδησε» από τα «φυτώρια» των «δράκων» (με ότι αυτό συνεπάγεται για το ταλέντο του), αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου το 2013-2014 (35 συμ., 14 γκολ) και για λίγο στην πρώτη ομάδα το 2015. Την περυσινή σεζόν, δόθηκε δανεικός στην Ακαντέμικα, με την οποία είχε 27 συμμετοχές (17 ως βασικός) και τρία γκολ: Δύο φορές σκόραρε απέναντι στην Αρούκα και μία κόντρα στην Μπελενένσες. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν στην αποστολή της Πορτογαλίας (όπως και ο Αντρέ Μάρτινς) και μάλιστα βρήκε δίχτυα τρεις φορές (η μία με πέναλτι) σε τέσσερις εμφανίσεις. «Θύματά» του ήταν η Ονδούρα, η Αργεντινή και η Αλγερία. Το deal παρουσιάζεται... τελειωμένο και όπως όλα δείχνουν ο Πασιέντσια έρχεται στον Ολυμπιακό για να δώσει μια έξτρα λύση και κυρίως συμπληρωματική στην επίθεση. 

Μέσος

Μπορεί ο Μούσα Σισοκό να αποτελεί στόχο για τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης, όμως σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό! Έχει απασχολήσει Ρεάλ, Ίντερ και Γιουβέντους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο τα Βρετανικά Μέσα αναφέρουν ότι ο Γάλλος χαφ έχει προχωρημένες επαφές με τους «ερυθρόλευκους». Βέβαια, κάτι τέτοιο δε φαντάζει πιθανό, καθώς πέρα από το ενδιαφέρον των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης, οι ετήσιες απολαβές του ποδοσφαιριστή είναι πολύ υψηλές και δύσκολα θα τις κατέβαζε για να έρθει να παίξει στην Ελλάδα.

Ένα γνώριμο όνομα, αυτό του Αλεξάντερ Τετέι, επιστρέφει στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού, καθώς πληροφορίες θέλουν τους «ερυθρόλευκους» να έχουν στην μεταγραφική τους λίστα το όνομα του 30χρονου Νορβηγού, με τους ίδιους πάντως να διαψεύδουν ότι ενδιαφέρονται. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τετέι απασχολεί τους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς το όνομα του είχε ακουστεί έντονα και πριν από επτά ολόκληρα χρόνια, το 2009, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Ρόζενμποργκ. Από τότε ο Τετέι πέρασε από την Ρεν, ενώ πλέον αγωνίζεται στην Championship, με τα χρώματα της Νόριτς. Φυσικά η περίπτωση Τετέι είναι σε συνάρτηση με την αποχώρηση ή όχι του Μιλοβόγεβιτς από τον Ολυμπιακό, καθώς σε περίπτωση που ο Σέρβος παραμείνει κάτοικος Πειραιά, τότε δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» θα ασχοληθούν με τον διεθνή Νορβηγό χαφ. Να θυμίσουμε πως ο Τετέι, την περσινή σεζόν, αγωνίστηκε στην Premier League, με την φανέλα της Νόριτς,  έχοντας 23 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν, με 36 συμμετοχές, οδήγησε τα «καναρίνια» στα σαλόνια της Πρέμιερ.

Ίσως επανέλθει στο προσκήνιο η περίπτωση του Σεΐκ Τιοτέ. Η μεταγραφή του στη Γαλατασαράι φαίνεται πώς θα έχει αρνητική εξέλιξη, καθώς ο Ιβοριανός μέσος δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις. Ο 30χρονος, που έφτασε μία «ανάσα» από τον Ολυμπιακό, ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στην «τσιμ μπομ», ωστόσο διαπιστώθηκε πρόβλημα στον μηνίσκο του αριστερού γονάτου. Αποτέλεσμα ήταν να «ναυαγήσει» η μεταγραφή του στον τουρκικό σύλλογο και πλέον ο Τιοτέ επιστρέφει στην Αγγλία και τη Νιούκαστλ.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης