Έφτασε η «λυπητερή» στην Ρεάλ Μαδρίτης για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις

Έφτασε η «λυπητερή» στην Ρεάλ Μαδρίτης για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις

Οι «μερένχες» είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν 18.4 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο Μαδρίτης τα οποία θεωρείται ότι εισέπραξε παράτυπα ως κρατική ενίσχυση

Έφτασε η «λυπητερή» στην Ρεάλ Μαδρίτης για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις
Στις 4 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πορίσματος που αφορούσε τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις σε αθλητικούς συλλόγους της Ισπανίας.

Μετά από έρευνα 2.5 ετών η Κομισιόν επεφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις καθώς Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Μπιλμπάο, Οσασούνα, Έλτσε Χέρκουλες αποδείχθηκε ότι είχαν τύχει προνομιακής μεταχείρισης και έπρεπε να επιστρέψουν 5 εκ. ευρώ (μίνιμουμ) έκαστη, ενώ επιπροσθέτως η Ρεάλ έπρεπε να επιστρέψει 18.4 εκ. ευρώ καθώς είχε υπερκοστολογηθεί η αξία του προπονητικού που είχε πουλήσει στο Δήμο Μαδρίτης.

Τότε αρκετοί πίστεψαν ότι το θέμα θα… πνιγεί, ωστόσο ο Δήμος ενημέρωσε σήμερα ότι ήρθε η ώρα της πληρωμής!

«Ο Δήμος θα καθορίσει τα αναγκαία μέτρα για την εκτέλεση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάκτηση των χρημάτων που χορηγήθηκαν στη Ρεάλ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής. 

Ο σύλλογος είχε συμφωνήσει να πουλήσει ένα οικόπεδο στον Δήμο της πόλης το 1998, μια συναλλαγή που τελικά δεν ολοκληρώθηκε. Ως αποζημίωση για την αποτυχία της ολοκλήρωσης του deal, η Ρεάλ έλαβε 22.7 εκατ. Βέβαια, η αξία του οικοπέδου δεν ξεπερνούσε τις... 595.000 ευρώ! Η έρευνα της Επιτροπής έδειξε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε δικαίωμα σε αποζημίωση μόλις 4.3 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της Βασίλισσας πάντως τόνισε πως θα προσφύγει κατά της απόφασης στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης