Αποθέωσε Ελιουνούσι ο Σόλιντ

Αποθέωσε Ελιουνούσι ο Σόλιντ

Ο πρώην «ερυθρόλευκος», Τροντ Σόλιντ, γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Τάρικ Ελιουνούσι, που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Ολυμπιακό, καθώς έχουν συνεργαστεί στην Ολλανδία

Αποθέωσε Ελιουνούσι ο Σόλιντ
Τα χαρακτηριστικά του Ταρίκ Ελιουνούσι ανέλυσε ο Τροντ Σόλιντ. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, γνωρίζει από πρώτο χέρι το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, καθώς έχουν συνεργαστεί στη Χέρενφεϊν και είναι κι οι δύο από τη Νορβηγία και ο δεύτερος έχει ρίζες από Μαρόκο. 

Ο 57χρονος προπονητής μίλησε στον «Γαύρο» και αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον μέχρι πρότινος μεσοεπιθετικό της Χόφενχαϊμ, τονίζοντας ότι έχει καλή ντρίπλα και πως είναι πολύ ομαδικός παίκτης, που έχει καλό χαρακτήρα. 

«Δύο είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ συνεργάσιμος, που δεν πρόκειται ποτέ να προκαλέσει πρόβλημα σε συμπαίκτες του ή στην ομάδα συνολικά και είναι σπουδαίος ντριμπλέρ. Έχει την ικανότητα να περάσει τον αμυντικό με οποιονδήποτε τρόπο και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ταχύτητα του, τον καθιστούν απαραίτητο για κάθε ομάδα και ασφαλώς επικίνδυνο για κάθε αντίπαλο. Ο Ταρίκ είναι ομαδικός παίκτης. 

Κλείσιμο
Δεν τον ενδιαφέρουν τα στατιστικά του, ούτε παίζει για τον εαυτό του. Εάν μπορέσει να δώσει την πάσα για να σιγουρέψει το γκολ, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να σκοράρει, αλλά εάν υποθέσουμε ότι σε μια σεζόν με τον Ολυμπιακό, που είναι φύσει επιθετική ομάδα, σκοράρει δέκα γκολ, τότε σίγουρα θα έχει δώσει είκοσι ασίστ! 


Η πάσα είναι η πρώτη ενέργεια που έχει στο μυαλό του και για έναν παίκτη που βλέπει γήπεδο όπως εκείνος, το συγκεκριμένο στοιχείο κρίνεται απαραίτητο», είπε αρχικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα «πιάσει» στον Ολυμπιακό. 

«Θα πετύχει σίγουρα. Θα αγαπήσει τη θέρμη του κόσμου και το περιβάλλον που θα συναντήσει. Εκτός αυτών, όμως, ο Τάρικ είναι ένας πανέξυπνος παίκτης, που δουλεύει πολύ, διότι του αρέσει να βελτιώνεται διαρκώς. Στην Ολλανδία, όταν συνεργαστήκαμε, όλοι είχαν εκπλαγεί από το πόσο γρήγορα κατάφερε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, μολονότι τότε ήταν πολύ νεαρός σε ηλικία. Εξ’ Αρχής ήταν βασικός στη Χέρτα και παρότι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών στη συνέχεια, ποτέ δεν έπαψε να συγκαταλέγεται στους 13-14 παίκτες πρώτης επιλογής για την ομάδα. 

Το πόσο καλός παίκτης είναι φάνηκε και από τη μεταγραφή του στην Χοφενχάιμ, αφού δεν είναι εύκολο για κανέναν παίκτη να πάει στη Γερμανία και μάλιστα σε μια πραγματικά καλή ομάδα του πρωταθλήματος. Ούτε είναι εύκολο ασφαλώς να προσελκύσεις το ενδιαφέρον ενός συλλόγου επιπέδου Champions League, όπως είναι ο Ολυμπιακός», τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έμεινε πίσω λόγω των αρκετών τραυματισμών που πέρασε. 

«Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό γι’ αυτό. Είναι παίκτης επιπέδου εθνικής ομάδας και μάλιστα για να αγωνίζεται βασικός σε αυτήν. Το ταβάνι του δεν το έχει αγγίξει ακόμη. Ξέρει ο ίδιος ότι πρέπει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό, προκειμένου να κερδίσει μόνιμη θέση στην εθνική Νορβηγίας και γνωρίζοντας τον, είμαι σίγουρος ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός είναι μια πρόκληση για εκείνον, αφενός για να κατακτήσει τίτλους και για να διακριθεί στην Ευρώπη, αφετέρου για να επιστρέψει στην εθνική. 

Είναι πραγματικά ικανός για πολύ σπουδαία πράγματα, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία και έχει πάρα πολλά πράγματα να δώσει. Θα ντριπλάρει, θα σκοράρει, θα μοιράσει ασίστ και θα προσφέρει στην ομάδα σε ό,τι κι αν του ζητήσει ο προπονητής. Δεν θα ψάξει δικαιολογίες εάν κάτι δεν πηγαίνει όπως το θέλει. Είναι τύπος που θα βάλει το κεφάλι κάτω, θα δουλέψει σκληρά και θα φροντίσει την επόμενη φορά να παρουσιαστεί καλύτερος», κατέληξε ο Σόλιντ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης