FIFA: Ο Ινφαντίνο επιμένει για Μουντιάλ 40 ομάδων

FIFA: Ο Ινφαντίνο επιμένει για Μουντιάλ 40 ομάδων

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανέφερε τα παραδείγματα της παρουσίας της Ισλανδίας και της Ουαλίας στο πρόσφατο EURO για να πείσει για την αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ από 32 σε 40

FIFA: Ο Ινφαντίνο επιμένει για Μουντιάλ 40 ομάδων
Οι αλλαγές στον αριθμό των Εθνικών Ομάδων που συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας. Οι 16 ομάδες, έως και το 2012, έγιναν 24 το 2016 και δεν είναι κάτι που απασχόλησε έντονα τα τελευταία χρόνια μόνο την UEFA.

Το ίδιο συμβαίνει και με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κι έχει εκφραστεί πολλάκις στο υψηλότερο επίπεδο, απ' τα χείλη του προέδρου της, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σε συνέντευξή του στο «Blick», ο τελευταίος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στα κατορθώματα των Ισλανδών και των Ουαλών, που επωφελήθηκαν απ' το «άνοιγμα» του EURO σε περισσότερες ομάδες και πέτυχαν σπουδαία πράγματα στη Γαλλία, τονίζοντας πως αυτό δείχνει το «δρόμο» και για τα Παγκόσμια Κύπελλα.

«Κοιτάξτε την όρεξη των Ισλανδών, των Ουαλών, ακόμα και των Ούγγρων ή των Αλβανών. Αυτό που συμβαίνει σε αυτές τις χώρες είναι άξιο συγχαρητηρίων, αναπτύσσονται ποδοσφαιρικά. Στόχος της FIFA είναι να ανοίξει τα σύνορα του ποδοσφαίρου. Δεν είναι εύκολο να το καταφέρουμε, όμως πρέπει να το κυνηγήσουμε όσο περισσότερο γίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης