Ένας Τζόρνταν για τον Ολυμπιακό

Ένας Τζόρνταν για τον Ολυμπιακό

Αυθεντικό ταλέντο, με ποδοσφαιρικές ρίζες, αλλά και ιδιόρρυθμο χαρακτήρα. Ο Αγιού είναι ένας… Τζόρνταν που μπορεί να απογειώσει επιθετικά τον Ολυμπιακό


Ένας Τζόρνταν για τον Ολυμπιακό
Και ξαφνικά… Τζόρνταν Αγιού. Μέσα στη δίνη της μεταγραφολογίας των τελευταίων ημερών στον Ολυμπιακό, το όνομα του Γκανέζου φορ ξεχωρίζει. Όπως και το ταλέντο του, για το οποίο δεν αμφιβάλλει κανείς.

Με πατέρα τον σπουδαίο και πρωταθλητή Ευρώπης με τη Μαρσέιγ Αμπεντί Πελέ, θείους τους διεθνείς Κουάμε και Σόλα, αλλά και μεγαλύτερο αδερφό τον Αντρέ, ο Τζόρνταν Αγιού δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε άλλο από ποδοσφαιριστής. Μάλιστα, κατά την πατρική άποψη, ο Τζόρνταν είναι ανώτερος ποδοσφαιριστής από τον Αντρέ… 

Όσοι κακόβουλοι μπορεί να ισχυρίζονταν πως πήγε με… «βύσμα» στις ακαδημίες της Μαρσέιγ το 2006, κατάπιαν γρήγορα τη γλώσσα τους. Ο Τζόρνταν αναρριχήθηκε γρήγορα από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα και λίγους μήνες μετά την ενηλικίωσή του εμφανίστηκε στην πρώτη ομάδα, ισοφαρίζοντας στο ντεμπούτο του τη Λοριάν. Η κλήση στην εθνική Γκάνας ήρθε το 2010, όπως και η καθιέρωση στην Ολιμπίκ, με την απόφαση να δοθεί δανεικός στη Σοσό στο δεύτερο μισό της σεζόν 2013/14 να ξενίζει. Το κεφάλαιο Μαρσέιγ για εκείνον έκλεισε οριστικά, με τη Λοριάν να δαπανά 5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και να δικαιώνεται καθώς με 12 γκολ και 7 ασίστ έπαιξε κομβικό ρόλο στην παραμονή της ομάδας στη Ligue 1. 
Κλείσιμο

Η πρόταση από την Αγγλία δεν άργησε να έρθει. Η Άστον Βίλα διέθεσε 12 εκατ. ευρώ για την αγορά του και η μοίρα ήθελε να ανοίξει λογαριασμό στην αναμέτρηση με τη Σουόνσι, του αδερφού του, στις 24 Οκτωβρίου του 2015. Η εφιαλτική σεζόν των «χωριατών» συμπαρέσυρε τον Αγιού που είδε την ομάδα του να υποβιβάζεται και τον ίδιο να δέχεται σκληρή κριτική. 

Η καριέρα του, πάντως, είναι γεμάτη στιγμές έντασης… 

Το 2013 αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες για μαρκαρίσματα μετά από 111 δευτερόλεπτα αφότου πέρασε σαν αλλαγή στον αγώνα της Μαρσέιγ με την Εβιάν. 

Την ίδια σεζόν στο ντέρμπι της Μαρσέιγ με την Παρί λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με τον Μπέκαμ… 

Διαβάστε περισσότερα στο www.sport-fm.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης