Ο Λόχτι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 18 μήνες για την... ληστεία

Ο Λόχτι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 18 μήνες για την... ληστεία

Ο 32χρονος κολυμβητής έχει παραδεχθεί ότι ήταν μεθυσμένος και ζήτησε συγγνώμη

 Ο Λόχτι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 18 μήνες για την... ληστεία
Ποινή φυλάκισης ως και 18 μήνες αντιμετωπίζει ο Αμερικανός κολυμβητής Ράιαν Λόχτι, για την ψευδή δήλωση που έκανε πως τον λήστεψαν με την απειλή όπλου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ηδη το δικαστήριο έχει εκδώσει κλήτευση για τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη. Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει.

Ο Λόχτι έφυγε από τη Βραζιλία μετά τους Αγώνες, πριν να μπορούσε να υπάρξει αμφισβήτηση για τον ψευδό ισχυρισμό του. Όπως είχε πει, ο ίδιος και τρεις ακόμα κολυμβητές έπεσαν θύματα ληστείας με την απειλή όπλου σε ένα ταξί, καθώς επέστρεφαν στο Ολυμπιακό χωριό από μία γιορτή.

Κλείσιμο
Αλλά η αστυνομία με απόδειξη, βίντεο, παρουσίασε ότι οι κολυμβητές είχαν προξενήσει βανδαλισμούς στην τουαλέτα βενζινάδικου. Στην συνέχεια ενεπλάκη με τους εργαζόμενους του βενζινάδικου, που ζητούσαν αποζημίωση για της ζημιές. Ενας από το προσωπικό τράβηξε όπλο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 32χρονος κολυμβητής έχει παραδεχθεί ότι ήταν μεθυσμένος και ζήτησε συγγνώμη, αλλά πρέπει τώρα να αποφασίσει εάν πρέπει ή όχι να επιστρέψει στη Βραζιλία για να υπερασπιστεί τις κατηγορίες. Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή των 18 μηνών φυλάκιση και μπορεί να δικαστεί ερήμην του. Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι αν ο Λόχτε παραστεί στην ακρόαση θα μπορούσε να συμφωνήσει να καταβάλει ένα πρόστιμο όπως έκανε και ο συνάδελφός του κολυμβητής Τζίμι Φέιγκεν, που ήταν μαζί του κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Ο Φέιγκεν συμφώνησε να δωρίσει σχεδόν 11.000 δολάρια σε μια βραζιλιάνικη φιλανθρωπική οργάνωση για την επίλυση της υπόθεσης. Οι ΗΠΑ και η Βραζιλία έχουν μια συνθήκη έκδοσης που όπως αναφέρει το BBC, η Βραζιλία έχει καταπατήσει στο παρελθόν. Οι αρχές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν ανάλογη στάση, εάν ο Λόχτι κριθεί ένοχος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης