Εύκολα και άνετα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 την Ντινάμο Τιφλίδας

Εύκολα και άνετα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 την Ντινάμο Τιφλίδας

Με συνολικό σκορ 5-0 ο Δικέφαλος απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την πρωταθλήτρια Γεωργίας και για μία ακόμη χρονιά θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League

 Εύκολα και άνετα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 την Ντινάμο Τιφλίδας
Ο «Δικέφαλος» αποδεικνύεται η πιο συνεπής ελληνική ομάδα στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το Τσάμπιονς Λιγκ (με 0/4 αποκλεισμούς) μπορεί να παραμένει ένα όνειρο απατηλό, αλλά όπως και να το κάνουμε η ομάδα της Θεσσαλονίκης -με 6 στις 8 προκρίσεις- έχει μια συνεχόμενη παρουσία στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κάτι είναι κι αυτό…

Υπήρξαν στιγμές που ο ΠΑΟΚ ενθουσίασε τους 16-17.000 φίλους του, που ανηφόρισαν στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης. Εύκολα, άνετα, παίζοντας απλά πήρε αυτό που έψαχνε και πλέον περιμένει το μεσημέρι της Παρασκευής (14.00) να μάθει τους τρεις αντιπάλους του στους Ομίλους.

Ο Ίβιτς δοκίμασε στο πρώτο ημίχρονο ένα σχήμα με τη μόνιμη τετράδα (Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς) στην άμυνα τον Κάνιας σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ, μπροστά του τον Τσίμιροτ, τον Σάχοφ ως δεκάρι, Ροντρίγκες – Κάμπος στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης τον Φακούντο Περέιρα στην πρώτη παρουσία του στο αρχικό σχήμα.

Γενικά δοκίμασε πράγματα ο Σέρβος τεχνικός. Στο β’ μέρος πέρασε τον Μπίσεσβαρ (δεν είναι έτοιμος για 90’) αντί του Σάχοφ, είδε το Λέο Μάτος πως ανταποκρίνεται ως αριστερό μπακ, αλλά και τον Βαρέλα ως παρτενέρ του Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας.

Αν κάτι δουλεύεται και φαίνεται είναι οι στημένες μπάλες. Στην Τιφλίδα σκόραρε δύο φορές από στημένη φάση, αλλά οι Γεωργιανοί αποδείχθηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Έφαγαν το ίδιο γκολ και στην Τούμπα!
Κλείσιμο

Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ χάρη στο γρήγορο γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες. Μόλις στο 4ο λεπτό ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, πίεσε και έκλεψε ψηλά, άλλαξε την μπάλα υπέροχα με τον Περέιρα και μέσα από την περιοχή και αριστερά πλάσαρε τον Σκρίμπε για το 1-0.

Στο 44’ ο Τζάλμα Κάμπος απέτυχε να χριστεί σκόρερ από την άσπρη βούλα (ο Σάντος ανέτρεψε τον Ροντρίγκες), αλλά στην εξέλιξη της φάσης χρίστηκε σκόρερ ο αρχηγός του «Δικεφάλου», Γιώργος Τζαβέλλας. Ο Περέιρα εκτέλεσε το κόρνερ και ο διεθνής κεντρικός του ΠΑΟΚ με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Το β’ μέρος κύλησε χωρίς σπουδαίες φάσεις, αν εξαιρέσει κανείς το χαμένο τετ α τετ του Φακούντο Περέιρα (από την πάσα του Ροντρίγκες) σε μια φάση, που όλοι αντιλήφθηκαν πως ο κάθε επιθετικός μπορεί να χάσει το πιο εύκολο γκολ. Γιατί, στο ποδόσφαιρο, όλα τα γκολ μπαίνουν και όλα τα γκολ χάνονται. Ο Βαρέλα στο 88' είχε την ευκαιρία να συνδυάσει το ντεμπούτο του με γκολ, αλλά η κοντινή του προβολή πέρασε άουτ...

MVP: Ο Γκάρι Ροντρίγκες στην Τιφλίδα έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Σήμερα, όμως, στην πρώτη επαφή βρήκε στόχο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έκανε ένα σοβαρό παιχνίδι, αποφεύγοντας τις τσαπατσουλιές, αποτελώντας μόνιμο κίνδυνο για την άμυνα της Ντιναμό.

Στο ύψος του: Ο «κάπτεν» του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τζαβέλλας, πρόσθεσε άλλη μια μεστή εμφάνιση. Δεν ξεκίνησε καλά, έχασε μια δυο φορές τους επιθετικούς της Ντιναμό, αλλά σιγά σιγά ανέβηκε, ενώ σφράγισε την καλή εμφάνισή του σκοράροντας με το κεφάλι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τζάλμα Κάμπος για ακόμη ένα παιχνίδι έμεινε πολύ μακριά από τα δικά του στάνταρ, αυτά τουλάχιστον που έδειξε στο διάστημα της προετοιμασίας και στο πρώτο ματς με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Το στραγάλι: Ο Αυστριακός Χάραλντ Λέτσνερ άφησε με παράπονα και τις δύο ομάδες. Επέτρεψε το σκληρό, πολλές φορές, παιχνίδι των Γεωργιανών, που δικαιολογημένα φωνάζουν για τη φάση του 11ου λεπτού.

Η γκάφα: Στο 11’ ο Μάριν Λέοβατς φαίνεται να κάνει πέναλτι στον Παπουνασβίλι και στο μυαλό όλων ήρθε η σχεδόν ίδια φάση στον αγώνα με τον Άγιαξ. Η διαφορά την έκανε ο… ρέφερι. Ο Άγγλος Τέιλορ, τότε, πήγε με άνεση στη βούλα, αντίθετα δεν πήγε ο Αυστριακός Λέτσνερ.

Το ταμείο του GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι είναι στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, το γρήγορο γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες έβαλε και τη… βούλα νωρίς, νωρίς κάνοντας ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός δοκίμασε πράγματα, κάποια πρέπει να τον ικανοποίησαν, κάποια όχι, αλλά η ουσία είναι ότι ο «Δικέφαλος» είναι εύκολα και άνετα (για έκτη φορά τα οκτώ τελευταία χρόνια) στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο (76’ Βαρέλα), Τζαβέλλας, Λέοβατς (65΄ Κίτσιου), Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάχοφ (57’ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Ροντρίγκες, Περέιρα.
Ντιναμό Τιφλίδας (Γ. Γιάραμπεκ): Σκρίμπε, Σπίριτς, Αμισουλασβίλι, Σάντος, Λομπανίζε, Παρουνασβίλι, Τσιντσάντζε (75’ Βέλεφ), Κιτεϊσβίλι (61’ Χαντουρισβίλι), Αλβάρο, Ντβαλισβίλι (77’ Μικελτάντζε), Παπουνασβίλι.
Πηγή:www.gazzetta.gr
http://www.gazzetta.gr/football/article/970872/paok-ntinamo-tiflidas-2-0




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης