Ο ΠΑΟ έφυγε με την ισοπαλία (1-1) και την πρόκριση από την έδρα της Μπρόντμπι

Ο ΠΑΟ έφυγε με την ισοπαλία (1-1) και την πρόκριση από την έδρα της Μπρόντμπι

Οι πράσινοι έπαιξαν με τη φωτιά για μία ώρα, αλλά δεν κάηκαν – Βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 37’, δέχθηκαν σημαντική πίεση από τους Δανούς, αλλά στο 65’ με κεφαλιά οβίδα ο Ιβανόφ χάρισε την πρόκριση στο τριφύλλι

Ο ΠΑΟ έφυγε με την ισοπαλία (1-1) και την πρόκριση από την έδρα της Μπρόντμπι
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που ανήκει! Στην κεντρική ευρωπαϊκή σκηνή. Με σαφώς βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη, το «τριφύλλι» ισοφάρισε με τον κορυφαίο Ιβανόφ και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση από το 65'! Πλέον, περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής... 

Με συνταγή Λεωφόρου
Την ενδεκάδα που... κέρασε τρία γκολ την Μπρόντμπι και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό επέλεξε και στην ρεβάνς ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού». Ιβανόφ, Κουτρουμπής και Μολέδο η τριπλέτα στο κέντρο της άμυνας. Δεξί μπακ χαφ ο Μέστο, αριστερό ο Χουλτ και ο Λεντέσμα με τον Ζέκα τα αμυντικά χαφ. Ιμπάρμπο και Γουακάσο πίσω από τον Μπεργκ σε 3-4-2-1. Από το 25' και μετά ο Ιμπάρμπο πέρασε δίπλα στον Σουηδό στράικερ σε 3-5-2.

To σώμα Δανία, το μυαλό... Αθήνα!
Κλείσιμο
Ο Παναθηναϊκός είχε μια σειρά από κίνητρα για να μην παρουσιαστεί εφυσηχασμένος μετά το 3-0 της Αθήνας(η ιστορία με τον Μπεργκ, η 100η νίκη στην Ευρώπη, η βαθμολογική συγκομιδή), ωστόσο, φαίνεται πως αυτά δεν ήταν αρκετά! Το «τριφύλλι» παρουσίασε μία εικόνα σούπερ προβληματική και σε καμία περίπτωση η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι δεν έδειξε πως παρατάχθηκε στο «Μπρόντμπι Στάντιον» σαν να μην υπήρξε ποτέ το πρώτο παιχνίδι. Οι φανέλες ήταν στην Κοπεγχάγη αλλά το μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού στην Αθήνα. 

Το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα σε καμία στιγμή του πρώτου μέρους, έχοντας σοβαρό πρόβλημα στην μεσαία γραμμή, με τον Γουακάσο να τρέχει και να μην φτάνει, παίζοντας για τους Ζέκα και Λεντέσμα που ήταν σε άλλο γήπεδο.

Οι Δανοί μπήκαν από την αρχή δυνατά, πήραν τον έλεγχο της μπάλας και δημιούργησαν ρήγματα κυρίως στα δεξιά, εκεί όπου Μέστο και Κουτρουμπής δεν είχαν καλή συνεργασία. Οι γηπεδούχοι χτύπησαν αρκετές φορές το... καμπανάκι. Την μία έσωσε ο Ιβανόφ, την δεύτερη ο Στιλ αλλά στο 35' και έπειτα από ωραίο συνδυασμό ο Μουχτάρ άνοιξε το σκορ για έβαλε στο κόλπο την ομάδα του!

Παρά την κακή του εικόνα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τελειώσει την «δουλειά» πριν βγει το ημίχρονο. Ο Ιμπάρμπο, όμως, τόσο στο τετ-α-τετ του 38' όσο και στην ευκαιρία του 45' δεν τελείωσε σωστά και σύμφωνα με την αξία του, τις φάσεις και πέταξε στα σκουπίδια δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Τους έβγαλε Ιβαν-Off!
Tα... ιταλικά του Αντρέα Στραματσόνι στην ανάπαυλα και η είσοδος του Σεμπάστιαν Λέτο που κράτησε μπάλα στην κορυφή της επίθεσης και «έβαλε» στο ματς τον Μπεργκ ήταν οι αιτίες που ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα καλύτερο πρόσωπο στην επανάληψη. Το «τριφύλλι» έφερε πιο κοντά τις γραμμές, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και κράτησε μακριά τους Δανούς, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα έμειναν από δυνάμεις, μιας και τα είχαν δώσει... όλα στο πρώτο μέρος!

Οι «πράσινοι» όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοση τους και στο 65' ο Ιβανόφ... τελείωσε την ιστορία. Ο Βούλγαρος μετά από εξαιρετική σέντρα του Λουντ έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται, έφερε το ματς στα ίσια και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αθήνα με το «διπλό»...

MAN OF THE MATCH: Ιβάν Ιβανόφ. Ο Βούλγαρος στόπερ ήταν ο κορυφαίος της τριπλέτας στο κέντρο της άμυνας. Έχει μία καθοριστική επέμβαση στο πρώτο μέρος όπου πάνω στην γραμμή διώχνει το σουτ του Πούκι και γλιτώνει το «τριφύλλι» από το να δεχθεί ένα γρήγορο γκολ. Με καταπληκτική κεφαλιά έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται, έφερε το ματς στα ίσια και «σφράγισε» την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Europa League.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μουμπάρακ Γουακάσο. Ο Γκανέζος μέσος ήταν... όαση στην μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, η οποία πελαγοδρομούσε στο πρώτο ημίχρονο. Κρατούσε μπάλα όσο μπορούσε, έδινε λύσεις ανασταλτικά και από δικό του κλέψιμο βγαίνει ο Ιμπάρμπο τετ-α-τετ στο 38. Ήταν πρωταγωνιστής και στην ανάκαμψη του «τριφυλλιού» στην επανάληψη. Έκανε τα πάντα...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και θα μπορούσε τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα από αυτό το 1-0. Σίγουρα αποτέλεσε ένα πολύ καλό μάθημα για όλους στο «πράσινο στρατόπεδο», ένα μάθημα που έγινε κατανοητό αν κρίνουμε την εμφάνιση του δευτέρου μέρους.

Η ΓΚΑΦΑ: Κανονικά θα έπρεπε να αλλάξουμε την κατηγορία και να το κάνουμε «Η ΑΛΗΤΕΙΑ». Το εμετικό πανό των οπαδών της Μπρόντμπι κατά του Μάρκους Μπεργκ ήταν μελανό σημείο και η ΟΥΕΦΑ δεν θα πρέπει να αφήσει ατιμώρητους τους Δάνους για τα καραγκιοζιλίκια τους.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μια χαρά η διαιτησία του Ντράχτα και των βοηθών του απόψε στο «Μπρόντμπι Στάντιον».

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο και με το γκολ του Ιβάν Ιβανόφ... τσέκαρε το εισιτήριο του για τους ομίλους του Europa League, στους οποίους επιστρέφει μετά από δύο χρόνια. Το «τριφύλλι» έκανε το μεγαλύτερο μέρος της «δουλειάς» στην Αθήνα και στην Κοπεγχάγη αποτελείωσε την Μπρόντμπι.

Οι συνθέσεις:
ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Τσόρνιγκερ): Τόπελ, Λάρσον, Ρέκερ, Χέρμανσον, Χόλστ (67' Ουρένια), Νέργκαρντ, Χούλσαγκερ, Φίρι (75' Κόρλου), Μουχτάρ, Βίλτσεκ, Πούκι (83' Γιάκομπσεν).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ιβανόφ, Χουλτ (86' Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Λεντέσμα (59' Λουντ), Ζέκα, Ιμπάρμπο (46' Λέτο), Μπεργκ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης