Κατάταξη UEFA: Ευχάριστος ο αποκλεισμός της Σάλτσμπουργκ για την Ελλάδα

Κατάταξη UEFA: Ευχάριστος ο αποκλεισμός της Σάλτσμπουργκ για την Ελλάδα

Ο αποκλεισμός της Σάλτσμπουργκ εξυπηρετεί τα σχέδια της Ελλάδας για διατήρηση της 15ης θέσης στην κατάταξη της UEFA

Κατάταξη UEFA: Ευχάριστος ο αποκλεισμός της Σάλτσμπουργκ για την Ελλάδα
Καλά μαντάτα ήρθαν την Τετάρτη από τα playoffs του Champions League, καθώς μετά τον αποκλεισμό της Σάλτσμπουργκ απομακρύνεται ο κίνδυνος της Αυστρίας και ισχυροποιείται η παρουσία της Ελλάδας στη 15η θέση της κατάταξης. 

Η 14η απομακρύνεται, καθώς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ χάρισε 4 βαθμούς από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και σκαρφάλωσε στη 13η θέση, πάνω και από την Ολλανδία, ωστόσο τα ευχάριστα ήρθαν από τους διώκτες της Ελλάδας για τη 15η θέση. Για τη 16η Ρουμανία, η Στεάουα αποκλείστηκε με δεύτερη ήττα από τη Μαν. Σίτι και θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ ην Πέμπτη η Άστρα δοκιμάζεται στο Λονδίνο από τη Γουέστ Χαμ στη ρεβάνς του 1-1 της Ρουμανίας. Παράλληλα η 17η Αυστρία έχασε την ευκαιρία να δει τη Σάλτσμπουργκ στους ομίλους του Champions League και θα συνεχίσει στο Europa League. Εκεί θα συναντήσει τη Ραπίντ Βιέννης (νίκησε 4-0 εκτός της Τρέντσιν στο πρώτο ματς), ενώ καλές πιθανότητες έχει και η Αούστρια που νίκησε 2-1 τη Ρόζενμποργκ στη Βιέννη και δοκιμάζεται στο Τρόντχαϊμ. 

Ο ρεαλιστικός στόχος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει πολλές ελπίδες να βρεθεί με τρεις εκπροσώπους στους ομίλους του Europa League (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), είναι να μην υποχωρήσει η χώρα πίσω από τη 15η θέση στην κατάταξη της UEFA. Αν δεν τα καταφέρει, αυτό συνεπάγεται πως την περίοδο 2018/19 οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Ευρώπη θα μειωθούν κατά έναν και θα αρχίζουν έναν γύρο νωρίτερα τις υποχρεώσεις τους. Ειδικότερα, θα χαθεί το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, ενώ ο πρωταθλητής θα συμμετέχει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ο δεύτερος του πρωταθλήματος στον β’ προκριματικό και ο τρίτος στον πρώτο προκριματικό. 

Κλείσιμο
Πάντως όλα τα παραπάνω είναι υπό την προϋπόθεση πως δεν θα αλλάξει άμεσα ο χάρτης του Champions League. Το κογκρέσο της UEFA στις 14 Σεπτεμβρίου πέρα από την ανάδειξη νέου προέδρου θα κληθεί να αποφασίσει και για τη νέα δομή της διοργάνωσης. Όπως έχει διαρρεύσει, στο νέο μοντέλο θα ευνοούνται οι ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα, καθώς οι 27 από τις 32 ομάδες θα έχουν εγγυημένη θέση. Συγκεκριμένα στους ομίλους θα βρίσκονται τέσσερις ομάδες από Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία (1-4 της κατάταξης της UEFA), δύο ομάδες από Πορτογαλία, Γαλλία και Ρωσία (5-7 κατάταξης της UEFA) και μία από Ουκρανία, Βέλγιο, Τσεχία, Τουρκία και Ελβετία (8-12 της κατάταξης της UEFA). Οι μόλις πέντε εναπομείνασες θέσεις θα πάνε στις χώρες που βρίσκονται από τη 13η μέχρι την… 54η θέση της κατάταξης της UEFA. 

Αναλυτικά η κατάταξη της UEFA: 


Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης