Βίντεο: Μεγάλη πρόκριση της Πόρτο, παραλίγο θαύμα από τη Χάποελ Μπερ Σεβά!

Βίντεο: Μεγάλη πρόκριση της Πόρτο, παραλίγο θαύμα από τη Χάποελ Μπερ Σεβά!

Η Ρόμα δέχθηκε γκολ νωρίς από την Πόρτο, είδε δύο απευθείας κόκκινες και αφού ηττήθηκε 0-3 στο Olimpico έμεινε εκτός ομίλων Champions League. Αστεράτη Μονακό, ίδρωσαν Σέλτικ, Λέγκια, Λουντογκόρετς

Βίντεο: Μεγάλη πρόκριση της Πόρτο, παραλίγο θαύμα από τη Χάποελ Μπερ Σεβά!
Συνέχεια στην αρνητική παράδοση της Ιταλίας που βλέπει τις ομάδες της να αποκλείονται στα προκριματικά του CL από το 2010 έδωσε η Ρόμα, η οποία ύστερα από 3 αποβολές σε 2 ματς με την Πόρτο ήταν λογικό να αποκλειστεί. Το κλαμπ της πρωτεύουσας είχε μικρό πλεονέκτημα μετά το 1-1 στο Dragao όμως αυτό έκανε φτερά στο 8' όταν ο Φελίπε με κεφαλιά από φάουλ έκανε το 0-1. Ο Σαλάχ έχασε καλή ευκαιρία για την ομάδα του Σπαλέτι και στο 41' ο Ντε Ρόσι είδε σωστή απευθείας κόκκινη για δολοφονικό μαρκάρισμα στον Μάξι Περέιρα. Κι όμως τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα για την Ρόμα, που στο 51' είδε και δεύτερη απευθείας κόκκινη όταν ο Εμερσον προσπάθησε να σπάσει τον αστράγαλο του Χεσούς Κορόνα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με ψυχή με 9 παίκτες και θα μπορούσαν να έχουν κάνει το 1-1 με τον Περότι όμως στο τέλος λύγισαν. Στο 73' ο Λαγιούν πέρασε τον Σέζνι που βγήκε χωρίς νόημα και σκόραρε στην κενή εστία και στο 75' ο Κορόνα άφησε πίσω τον Μανωλά και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.


Κλείσιμο

Πριγκιπική πρόκριση

Η Μονακό είχε νικήσει 1-2 στο «Μαδριγάλ» και έκανε το ίδιο και στη ρεβάνς, αφήνοντας εκτός συνέχεια τη Βιγιαρεάλ. Το 1-0 ήρθε και πάλι με πέναλτι του Φαμπίνιο (σ.σ.: είχε κάνει με τον ίδιο τρόπο το 0-1) στο 90', με τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ να ευστοχεί για 11η φορά από πέρσι από την άσπρη βούλα. Ετσι η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ πέρασε στους ομίλους, ενώ το Κίτρινο Υποβρύχιο έγινε η τέταρτη ισπανική ομάδα που δεν περνάει (1999 Μαγιόρκα, 2006 Οσασούνα, 2010 Σεβίλλη).



Σέλτικ και Ρότζερς στο σεντόνι

Το 5-2 στη Γλασκώβη καθιστούσε σχεδόν απίθανη την πρόκριση για την Χάποελ Μπέερ Σεβά. Ωστόσο, η ομάδα που απέκλεισε στην προηγούμενη φάση τον Ολυμπιακό, πήγε να κάνει το θαύμα. Με την αμέριστη συμπαράσταση της άμυνας της Σέλτικ (σ.σ.: δεν υπάρχει αυτό που έκαναν στο δεύτερο γκολ), έφτασε στο 2-0, κυνήγησε το τρίτο γκολ, αλλά τελικά η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν εκείνη που πέρασε στο φινάλε.



Καθάρισαν Λέγκια και Λουντογκόρετς

Η Λέγκια Βαρσοβίας είχε νικήσει 0-2 στην Ιρλανδία, αλλά η απίθανη Νταντάλκ πήγε να κάνει την έκπληξη. Προηγήθηκε από νωρίς, είδε την αντίπαλο της να μένει με παίκτη λιγότερο, μα δέχτηκε εκείνη τελικά το γκολ και με το 1-1 οι Πολωνοί προκρίθηκαν. Και η Λουντογκόρετς υπερασπίστηκε το υπέρ της 2-0 από το πρώτο ματς. Δύο φορές προηγήθηκε η Πλζεν και ισάριθμες φορές επέστρεψαν οι Βούλγαροι για το 2-2 και την δεύτερη παρουσία τους στους ομίλους.
 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
* Σε παρένθεση τα πρώτα ματς

Χαποέλ Μπέερ Σεβά - Σέλτικ 2-0 (2-5)
(21' Σαχάρ, 48' Χόμπαν)

Λέγκια Βαρσοβίας - Νταντάλκ 1-1 (2-0)
(90'+2' Κουχάρτσικ – 19' Μπένσον)

Μονακό - Βιγιαρεάλ 1-0 (2-1)
(90' πεν. Φαμπίνιο)

Πλζεν - Λουντογκόρετς 2-2 (0-2)
(7' Ντούρις, 64' Ματέγιου – 16' Μισιντιάν, 90'+5' Κεσερού)

Ρόμα - Πόρτο 0-3 (1-1)
(8' Φελίπε, 73' Λαγιούν, 75' Κορόνα)

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης