Σκοποβολή: Τα 12 ελληνικά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Σκοποβολή: Τα 12 ελληνικά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Η σκοποβολή,είναι άθλημα με μεγάλη παράδοση στη χώρα μας και στο παρελθόν μας έχει χαρίσει 11 ολυμπιακά μετάλλια - Το 12ο ανήκει στην Άννα Κορακάκη στους αγώνες του Ρίο

Σκοποβολή: Τα 12 ελληνικά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην εικοσάχρονη Δραμινή Άννα Κορακάκη για το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή,που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η σκοποβολή,είναι άθλημα με μεγάλη παράδοση στη χώρα μας και στο παρελθόν μας έχει χαρίσει 11 ολυμπιακά μετάλλια. Ας αναφέρουμε ποιοι τα κατέκτησαν.

Στους Ολυμπιακούς του 1896,η χώρα μας κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια(Παντελής Καρασεβδάς,Τυφέκιο από 200 μ.,Γεώργιος Ορφανίδης,Τυφέκιο από 300 μ.και Ιωάννης Φραγκούδης,Πιστόλι από 25 μ.),3 αργυρά(Γεώργιος Ορφανίδης,Πιστόλι από 25 μ.,Παναγιώτης Παυλίδης,Τυφέκιο από 200 μ. και Ιωάννης Φραγκούδης,Τυφέκιο από 300 μ.)και 3 χάλκινα μετάλλια(Νικόλαος Μαυράκης, Περίστροφο από 25 μ., Νικόλαος Μωράκης,Στρατιωτικό πιστόλι από 25 μ. και Νικόλαος Τρικούπης,Τυφέκιο από 200 μ.).

Κλείσιμο
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου,το 1908,ο Αναστάσιος Μεταξάς,κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στη Σκοποβολή κατά πήλινων δίσκων.

Τέλος,στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας,το 1920,η χώρα μας κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στη σκοποβολή και συγκεκριμένα στο Ομαδικό στρατιωτικό πιστόλι από 30 μ.
Το μετάλλιο,κέρδισε η Εθνική μας ομάδα σκοποβολής,αποτελούμενη από τους Α.Θεοφιλάκη, Γ.Βαφειάδη, Γ.Μωραϊτίνη και Ι.Σάππα.

Αυτό ήταν και το τελευταίο ολυμπιακό μετάλλιο που κέρδισε η χώρα μας στη σκοποβολή,μέχρι σήμερα,που η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Αεροβόλο πιστόλι από τα 10 μ. Πρόκειται,φυσικά,για την πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα,άλλωστε η σκοποβολή γυναικών,έγινε ολυμπιακό αγώνισμα μόλις το 1984!

Μάλιστα,στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984,στο Λος Άντζελες,εκπροσώπησε τη χώρα μας η 18χρονη τότε Άγη Κασούμη,η μεγάλη αυτή μορφή της γυναικείας σκοποβολής στην Ελλάδα,που πήρε μέρος και στις επόμενες 5 ολυμπιακές διοργανώσεις (ως και το 2004 στην Αθήνα) και παραμένει "μάχιμη" μέχρι σήμερα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης