Οι φανέλες που φέρνουν χρυσάφι στις ομάδες

Οι φανέλες που φέρνουν χρυσάφι στις ομάδες

Δείτε οι φανέλες ποιων ομάδων έκαναν τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο – Πρέμιερ Λιγκ και Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι αυτές που κυριαρχούν

Οι φανέλες που φέρνουν χρυσάφι στις ομάδες
Είναι τα δύο πρωταθλήματα με τη μεγαλύτερη λάμψη. Οι εκπρόσωποι της Πριμέρα Ντιβιζόν και της Πρέμιερ Λιγκ κυριαρχούν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και διακινούν εκατομμύρια ευρώ στην παγκόσμια οικονομία. 

Η βασική πηγή εσόδων των περισσότερων συλλόγων είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα ωστόσο υπάρχουν και ομάδες που βγάζουν (πολλά) λεφτά κι από άλλες πηγές.

Όπως για παράδειγμα αυτές που βρίσκονται στην λίστα που δημοσίευσε η Βρετανική εφημερίδα «The Sun» και η οποία αφορούσε τις δέκα πιο «εμπορικές» φανέλες στο ποδόσφαιρο. 

Κλείσιμο
Σ’ αυτή τη λίστα πρωταγωνιστούν ομάδες που αγωνίζονται στο Ισπανικό και το Αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά για παράδειγμα απουσιάζει η φιναλίστ του περσινού Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης, που έχει πουλήσει 500.000 φανέλες της με αγαπημένο ποδοσφαιριστή τον Φερνάντο Τόρες, όσο και η πρωταθλήτρια της Πρέμιερ, Λέστερ, έχοντας 350.000 πωλήσεις, με τον Βάρντι να κατέχει τη μερίδα του «λέοντος». 

Στη 10η θέση βρίσκεται η Μίλαν. Αν και οι «ροσονέρι» απέτυχαν για τρίτη διαδοχική σεζόν να κερδίσουν ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», οι μαυροκόκκινες ρίγες πωλούν ακόμα, κυρίως χάρη στον... Χόντα! Ο Ιάπωνας κάνει «θραύση» στην αγορά της Ασίας, με την ομάδα του Μιλάνου να διαθέτει συνολικά 650.000 εμφανίσεις. 

Μία θέση πιο πάνω με 685.000 είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, με πλέον περιζήτητη αυτή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ενώ ακολουθεί αυτή με τυπωμένο στην πλάτη το όνομα του Άνχελ Ντι Μαρία. 

Την πρώτη ομάδα της Πρέμιερ την συναντάμε στην 8η θέση και είναι η Λίβερπουλ, έχοντας πουλήσει 805 χιλιάδες φανέλες. 

Ακολουθεί η Γιουβέντους, η οποία είχε μία σαρωτική χρονιά στην Ιταλία, γεγονός που εκτόξευσε τις πωλήσεις στις 850.000, με την «Μεγάλη Κυρία» να μεγαλώνει διαρκώς σαν μέγεθος στην αγορά. 

Στο νούμερο 6 βρίσκουμε τους «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ. Η Άρσεναλ διέθεσε 1.125.000 εμφανίσεις, με κορυφαία του Χιλιανού, Αλέξις Σάντσεζ. 

Αυτή του Άριεν Ρόμπεν είναι η πιο περιζήτητη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, με τους Βαυαρούς να είναι στην 5η θέση με 1,5 εκατομμύριο φαν τους να την έχουν προμηθευτεί. 

Μία μόλις θέση μακριά από το βάθρο, είναι η μπλε της Τσέλσι. Το κλαμπ του δυτικού Λονδίνου έχει διαθέσει 1.650.000 φανέλες! 

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης του σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και των τόσων αστέρων, βρίσκεται μόνο 3η με 1,85 εκατομμύρια πωλήσεις. 

Στην 2η θέση βρίσκεται η «μισητή» αντίπαλος της «βασίλισσας» Μπαρτσελόνα. Δύο εκατομμύρια 290 χιλιάδες φανέλες για τον Μέσι και την «παρέα» του, με αυτή του Αργεντινού να είναι πρώτη σε ζήτηση. 

Στην κορυφή... η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι στην πρώτη θέση με 2.850.000 πωλήσεις εμφανίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης