Ιγκουαΐν: «Ήρθα στην Γιουβέντους γιατί έχει νοοτροπία νικητή» (video)

Ιγκουαΐν: «Ήρθα στην Γιουβέντους γιατί έχει νοοτροπία νικητή» (video)

Ο Αργεντινός επιθετικός παρουσιάστηκε επισήμως από την Γιουβέντους – Ευχαρίστησε τους οπαδούς της Νάπολι και τον προπονητή του Μαουρίτσιο Σάρι, αλλά κατηγόρησε τον πρόεδρο της πρώην ομάδας του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις

Ιγκουαΐν: «Ήρθα στην Γιουβέντους γιατί έχει νοοτροπία νικητή» (video)
Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν έκανε την πρώτη του προπόνηση με την Γιουβέντους και λίγο αργότερα παρουσιάστηκε και επίσημα από τους «μπιανκονέρι». Ο Αργεντινός επιθετικός έδειξε ξεκάθαρα ως υπεύθυνο για την απόφαση του να αφήσει την Νάπολι τον πρόεδρο των «παρτονοπέι» Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ενώ αποθέωσε τη διοίκηση της Γιουβέντους τονίζοντας ότι ήρθε στην ομάδα του Τορίνο γιατί έχει νοοτροπία νικητή κι ένα ελκυστικό πρότζεκτ για το παρόν και το μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους οπαδούς της Νάπολι:
Κλείσιμο
«
Έμεινα σιωπηλός αυτές τις ημέρες αλλά τώρα θα μιλήσω. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στη Νάπολι, δεν έχω να πω κάτι άλλο παρά να ευχαριστήσω τους Ναπολιτάνους για όλη την αγάπη που μου έδωσαν. Πήρα, όμως, μια απόφαση για δικούς μου λόγος και τώρα σκέφτομαι τη Γιουβέντους, στην οποία είναι το παρόν και το μέλλον για μένα. Θέλω ξανά να ευχαριστήσω τους Ναπολιτάνους γιατί ήταν υπέροχοι μαζί μου. Καταλαβαίνω ότι είναι εκνευρισμένοι τώρα, έχω δει τι γίνεται στην πόλη αυτές τις ημέρες αλλά πήρα μια απόφαση που έπρεπε να πάρω και είμαι χαρούμενος για αυτό».

Για τον λόγο που επέλεξε τη Γιουβέντους:
«Πρώτα από όλα γιατί είναι ένα σπουδαίο κλαμπ, μια σπουδαία ομάδα. Δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία για αυτό. Έχουν τη νοοτροπία του νικητή, έχουν ένα εκπληκτικό project και αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους ήρθα εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ανιέλι και τους Μαρότα και Παράτιτσι γιατί έκαναν τα πάντα για να με αποκτήσουν και πρέπει να τους αποδείξω τώρα γιατί τα έκαναν όλα αυτά. Ελπίζουμε να έχουμε μια σπουδαία σεζόν».

Για το πώς βλέπει την Γιούβε: «Είναι μια σπουδαία ομάδα, μια ομάδα συνηθισμένη στις νίκες, στους τίτλους και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι στον πλανήτη ξέρουν τη Γιουβέντους, από τους πιο μεγάλους ως τους πιο μικρούς. Αυτό τα λέει όλα για το πόσο σημαντικό είναι αυτό το κλαμπ, για τη νοοτροπία που έχει. Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι που είμαι πλέον εδώ».

Για το παράπονο του Μαουρίτσιο Σάρι επειδή δεν τον ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι φεύγει από τη Νάπολι: «Ήταν επιλογή μου να μείνω ήρεμος, σιωπηλός, να απολαύσω τις διακοπές μου με την οικογένεια μου, τους φίλους μου, να ηρεμήσω. Έχω μόνο καλά λόγια για τον Σάρι, ήταν ένας σπουδαίος προπονητής για μένα, με βοήθησε πάρα πολύ και του στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά. Αν είναι θυμωμένος, του ζητάω συγγνώμη, έχω μόνο καλά λόγια για αυτόν».

Για το αν έχει να πει κάτι στον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις:
«Όχι. Μαζί του δεν είχα καμία σχέση γιατί ο τρόπος σκέψης του δεν είναι και ο δικός μου τρόπος σκέψης. Μόνο αυτό. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, παρά μόνο ότι η απόφαση που πήρα οφείλεται κατά κάποιο τρόπο και σε αυτόν, είναι σαν να με έσπρωξε προς αυτή την απόφαση. Είμαι ευτυχισμένος επειδή βρίσκομαι εδώ και θέλω πλέον να ευχαριστήσω τη διοίκηση που βρήκα εδώ, όλα όσα έκαναν για να με αποκτήσουν. Σκέφτομαι μόνο τη Γιουβέντους πλέον».

Για το αν έπαιξε ρόλο στην απόφαση του η... επίθεση της Γιουβέντους στο Champions League:
«Το είπα και χθες αυτό, το είπα και πριν λίγο. Στη ζωή πρέπει να παίρνεις κάποιες αποφάσεις και αυτή που πήρα πιστεύω πως είναι η καλύτερη για μένα. Προφανώς δεν ήταν μια εύκολη απόφαση αλλά ήρθα σε μια σπουδαία ομάδα, η οποία έχει πάντα τη νοοτροπία του νικητή και αυτό είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα».

Για τον Πάουλο Ντιμπάλα: «Μίλησα με τον Πάουλο, έχω παίξει δύο αγώνες στην εθνική μαζί του, έχουμε γίνει φίλοι. Είδα και το βίντεο του για να με καλωσορίσει στη Γιουβέντους, όπως και τη φωτογραφία που έβαλε ο Μπονούτσι στο Instagram, τους ευχαριστώ και χαίρομαι που θα είμαστε συμπαίκτες. Η Γιουβέντους έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και είναι ωραίο να είμαι πλέον συμπαίκτης με τον Ντιμπάλα, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα».

Για το πότε κατάλαβε ότι τελείωσε η Νάπολι για αυτόν: «Όταν τελείωσε η περσινή σεζόν, κατάλαβα ότι έπρεπε να αλλάξω περιβάλλον για κάποιους σοβαρούς λόγους, για κάποια πράγματα που είχαν προηγηθεί. Ευχαριστώ τους τιφόζι της Νάπολι και τους συμπαίκτες μου εκεί».

Για το αν οι συζητήσεις με τη Γιουβέντους άρχισαν πριν καιρό: «Αυτά είναι δικά σας θέματα, εσείς τα λέτε αυτά. Εγώ είμαι απλά χαρούμενος επειδή είμαι εδώ και σκέφτομαι μόνο τη Γιούβε».

Για το αν θα μπορούσε να του αλλάξει άποψη ο Ντε Λαουρέντις: «Ευχαριστώ τους τιφόζι της Νάπολι και τους συμπαίκτες μου, όχι αυτόν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχα πλέον καμία σχέση μαζί του, δεν μπορώ να το πω πιο ξεκάθαρα. Δεν ήταν σωστός απέναντι μου, δεν είχαμε καμία σχέση, δεν ήθελα να μείνω ούτε ένα λεπτό ακόμη μαζί του. Δεν μπορώ να σας το πω πιο ξεκάθαρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη διοίκηση της Γιουβέντους για όσα έκανε για να με αποκτήσει, είμαι ευτυχισμένος για το γεγονός ότι είμαι εδώ και θέλω να αποδείξω ότι δεν έκαναν λάθος που έδωσαν τόσα χρήματα για μένα».

Για το αν έχει να πει κάτι στον Φραντσέσκο Τότι για όσα είπε: «Όχι, δεν έχω να του πω τίποτα. Ήταν επιλογή μου να έρθω στη Γιουβέντους και είμαι ευτυχισμένος για αυτό».
Πηγή:www.gazzetta.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης