Παναθηναϊκός - ΑΪΚ Στοκχόλμης 1-0 (Τελικό)

Παναθηναϊκός - ΑΪΚ Στοκχόλμης 1-0 (Τελικό)

Ο Στιλ κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό κι ο Μολέδο τον λύτρωσε – Ο Άγγλος γκολκίπερ με εκπληκτική επέμβαση στο 75’απεσώβησε το 0-1 και στο 78’ ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός πέτυχε το γκολ που χάρισε στον ΠΑΟ την πολύτιμη νίκη στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός - ΑΪΚ Στοκχόλμης 1-0 (Τελικό)
Μέσα σε ένα τρίλεπτο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο χάρις στους Στιλ (που απεσώβησε το 0-1 με εκπληκτική επέμβαση) και Μολέδο (ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 78').

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Στραματσόνι έδειξαν αρχικά ότι έχουν τον τρόπο να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.gazzetta.gr
Κλείσιμο
ΕΔΩ

Μόλις στο 5’ ο Μπεργκ μετά την ωραία σέντρα του Χουλτ από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 9’ ο Ιμπάρμπο μπήκε στην περιοχή ωστόσο πήγε να «σκοτώσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα και η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία.

Οι πράσινοι γλίτωσαν το έμφραγμα στο 13’ όταν από το κόρνερ ο Μαρκάνεν πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι κι από εκείνο το σημείο και μετά έπρεπε να φτάσουμε 34’ για να σηκωθεί ο κόσμος από τη θέση του δύο φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Στο 34’ ο Ιμπάρμπο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Κάλγκρεν με εκπληκτικό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ ενώ στο 35’ είχαμε τη φάση που προκάλεσε αρκετή συζήτηση.

Ο Μέστο δέχθηκε τη μπαλιά του Λεντέσμα και έβγαλε τη σέντρα με τον Μπέργκ να σκόραρει ωστόσο ο Ιταλός υποδείχθηκε μάλλον λανθασμένα οφσάιντ με το γκολ να ακυρώνεται.



Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Στραματσόνι πέρασε τον Βιγιαφάνες αντί του Κουτρουμπή μετατρέποντας το σύστημα σε 4-2-3-1 κι αυτό βοήθησε τον ΠΑΟ να ξεκινήσει δυνατά έχοντας κλείσει τους Σουηδούς.

Μέσα σε δέκα λεπτά οι πράσινοι μέτρησαν τέσσερις τελικές (καλύτερη όλων αυτή στο 55’ όταν ο Βιγιαφάνες μπερδεύτηκε και έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κάλγκρεν), όμως η μεγάλη φάση ήρθε για την ΑΪΚ στο 56’ όταν ο Στιλ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Μπλόμπεργκ.

Από το 60’ και μετά η ΑΪΚ κατάφερε πάλι να παγώσει το ρυθμό.

Νέα τεράστια επέμβαση από τον Στιλ στο 75'! Ο Άγγλος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μαρκάνεν κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο 78' ο Μολέδο βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή της ΑΪΚ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.




Το pregame του αγώνα
Οι «πράσινοι» αφήνουν στο παρελθόν ό,τι συνέβη πριν από έναν χρόνο και τα όσα δεινά είχε προκαλέσει ο αποκλεισμός σοκ από την Γκαμπάλα και στρέφονται αποκλειστικά στη νέα προσπάθεια, με τη νέα ομάδα και τον νέο τρόπο που «χτίστηκε» το σύνολο υπό τις οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι το φετινό καλοκαίρι.

Η αρχή γίνεται απόψε (21:00, ΟΤΕSport1, gazzetta.gr), με το πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Σουηδούς της ΑΪΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με στόχο το σκορ που θα επιτρέψει στο «τριφύλλι» να είναι αρκετά πιο ήρεμο την επόμενη εβδομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο Στραματσόνι, στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης τόνισε πως δεν είχε ενημερώσει τους παίκτες του για το σύστημα και τα πρόσωπα της 11άδας σε αυτό το πρώτο παιχνίδι, προκειμένου να τους διατηρήσει όλους σε εγρήγορση και η μίνι έκπληξη έγινε καθώς ο Ιταλός παρατάσσει τον ΠΑΟ με 3-4-3 έχοντας στο βασικό σχήμα πέντε από τα έξι μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας (μόνο ο Ρέις είναι στον πάγκο).

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Στίλ, Μέστο, Χούλτ, Κουτρουμπής, Ιβάνοφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Μπέργκ
ΑΪΚ: Κάλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Άβντιτς, Σακάρι, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι, Πάτρικ

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την ανακαινισμένη Λεωφόρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης