ΑΕΚ: Κετσπάγια και Αραβίδης δήλωσαν έτοιμοι για την πρόκληση της Σεντ Ετιέν

ΑΕΚ: Κετσπάγια και Αραβίδης δήλωσαν έτοιμοι για την πρόκληση της Σεντ Ετιέν

Τόσο ο προπονητής όσο και ο αρχηγός της ΑΕΚ εμφανίστηκαν σίγουροι πως η Ενωση μπορεί να φύγει από το «Ζοφρουά Γκισάρ» με το θετικό αποτέλεσμα

Καλαμάτα: Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστογραφία
Αν οι Γάλλοι της Σεντ Ετιέν εμφανίστηκαν χαλαροί και άνετοι στη δική τους συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ (22:00, Novasports 2) για την προκριματική φάση του Europa League, τότε ο Τιμούρ Κετσπάγια και ο Χρήστος Αραβίδης εμφανίστηκαν σίγουροι για το βαθμό ετοιμότητας της Ένωσης.

Εξάλλου για τον Τιμούρ Κετσπάγια η συγκεκριμένη διαδικασία, οι προκριματικοί αγώνες Ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι κάτι σαν φετίχ, με τον Γεωργιανό τεχνικό να μετράει 9 προκρίσεις στις 10 συμμετοχές σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.



Βέβαια το δικό του καλό σερί δεν αλλάζει την αίσθηση που είχε και πριν το ταξίδι στη Γαλλία για τις δυσκολίες της συγκεκριμένης κλήρωσης.
Κλείσιμο

«Για μας δεν ήταν καλή η κλήρωση όπως και για την Σεντ Ετιέν. Δεν αλλάζει όμως. Αυτό που μας μένει είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για ένα καλό αποτέλεσμα. Τώρα για τα φιλικά και την αυτοπεποίθηση που μπορεί να μας έδωσαν αυτά είναι για τους προπονητές για να βλέπουν την ομάδα. Δεν είναι 100% έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές σ' αυτά τα παιχνίδια. Δεν μας παρασύρουν τα αποτελέσματα. Ελπίζω η ομάδα μου να παρουσιαστεί έτοιμη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Στην ερώτηση αν προβληματίζεται από την απειρία των ποδοσφαιριστών του σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις ο Κετσπάγια ήταν απόλυτος:

«Δεν μας προβληματίζει. Έχουμε παίκτες που δεν είναι νέα παιδιά. Καμιά ομάδα δεν είναι σε κατάσταση που θα θέλαμε. Έτσι είναι η διοργάνωση. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Πολλές φορές έχω πει για να βγεις στην Ευρώπη από το γαλλικό πρωτάθλημα πρέπει να έχεις πολύ καλή ομάδα. Αυτή είναι η Σεντ Ετιέν. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Οι παίκτες μου δεν χρειάζονται έμπνευση. Το περίμεναν πολύ καιρό. Σχεδόν 4 χρόνια. Δεν είναι λίγος ο χρόνος. Από την πρώτη μέρα σκέφτονται αυτό το παιχνίδι. Δεν περίμεναν ότι θα είχαμε αυτή την κλήρωση. Είμαστε πανέτοιμοι. Σε τέτοια παιχνίδι δεν παίζει ρόλο η εμπειρία, αλλά η θέληση και η προσπάθεια»...


Αραβίδης: «Eίμαστε έτοιμοι, θέλουμε αποτέλεσμα»!


Από την πλευρά του ο Χρήστος Αραβίδης στάθηκε στην επιστροφή της Ένωσης στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και στην ομοιογένεια που υπάρχει στην ομάδα.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι επιστρέφουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ερχόμαστε για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε αν προσέξουμε τα σημαντικά στοιχεία του αντιπάλου. Να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αρκεί να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Στη συνέχεια ο αρχηγός της Ένωσης αναφέρθηκε στην απουσία των Αλμέιδα - Ροδρίγκες και στα πλεονεκτήματα της ΑΕΚ.

«Το καλό είναι πως δεν έχουμε αλλάξει πρόσωπα και δεν έχουμε χάσει την ομοιογένεια. Έχουν γίνει κινήσεις για να γίνει καλύτερο το σύνολο. Όταν θα είναι τα παιδιά έτοιμα θα βοηθήσουν. Όσοι είναι εδώ θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι διπλά ματς και θα πρέπει να έχουμε ανάλογη τακτική για να πετύχουμε το σκοπό μας. Είμαστε πολύ δεμένη ομάδα. Πρόσωπα που γνωριζόμαστε μεταξύ μας και έχουμε δουλέψει πολύ. Δουλειά που βγάζουμε στο γήπεδο. Θα δουλέψουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό είναι το μυστικό. Όλοι έχουμε αναγνωρίσει τον αντίπαλο, σεβόμαστε, αλλά εκτιμούμε και τις δικές μας δυνατότητες».

Μιλώντας για τα δυνατά σημεία της αντιπάλου ο «Άραβας» αλλά και την κακή παράδοση της ΑΕΚ με γαλλικές ομάδες, τόνισε:

«Διαθέτει μία πολύ καλή έδρα με δυνατό κοινό. Έχουν καλούς παίκτες και ένα καλό σύνολο. Θέλουμε να κάνουμε παιχνίδι και όχι να έχουμε παθητικό ρόλο και μόνο άμυνα. Θα το δείξουμε στο γήπεδο. Όσο για την παράδοση είναι κάτι που φέρνει πίεση. Οι παραδόσεις όμως υπάρχουν για να σπάνε. Έχουμε κάνει πολλά την τελευταία διετία. Η εμπειρία έρχεται μέσα από τέτοια μεγάλα ματς. Είναι πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή που θέλει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Είμαστε μια νέα ομάδα που θέλει να πετυχαίνει πράγματα».
Πηγή:www.gazzetta.gr

Δείτε πλάνα από την προπόνηση της ΑΕΚ στο "Ζοφρουά Γκισάρ"

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης