Βλαντιμίρ Πουτίν: «Θύματα διακρίσεων οι Ρώσοι αθλητές» (video)

Βλαντιμίρ Πουτίν: «Θύματα διακρίσεων οι Ρώσοι αθλητές» (video)

Ο Ρώσος πρόεδρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα σκοτεινά κέντρα που υπαγόρευσαν τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Επανέλαβε την υπόσχεση του να στηρίξει τον αγώνα καταπολέμησης του ντόπινγκ

Βλαντιμίρ Πουτίν: «Θύματα διακρίσεων οι Ρώσοι αθλητές» (video)
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν μιλώντας μπροστά σε περισσότερους από 150 αθλητές μέλη της Ολυμπιακής αποστολής (ανάμεσα τους και πολλά μέλη της ομάδας στίβου η οποία αποκλείστηκε από τους Αγώνες του Ρίο) εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά όσων αποφάσισαν να τιμωρήσουν Ρώσους αθλητές με την κατηγορία του ντόπινγκ.

Η εκδήλωση ήταν ο επίσημος αποχαιρετισμός της Κυβέρνησης στην Ολυμπιακή ομάδα με τον Πούτιν να ξεκινά τον χαιρετισμό του με λίαν επιθετικό τρόπο καθώς όπως σημείωσε: «Η συγκεκριμένη απόφαση αποκλεισμού σχεδόν όλης της ομάδας στίβου συνιστά κατάφωρη διάκριση εις βάρος των Ρώσων αθλητών! Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλον τους κανόνες της πολιτικής στον κόσμο του αθλητισμού».

Στη συνέχεια τόνισε ότι η απουσία των κορυφαίων Ρώσων αθλητών θα μειώσει τα επίπεδα ανταγωνισμού των Αγώνων επιτέθηκε κατά της Ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού με αφορμή την άρνηση της να αποδεχθεί τις αιτήσεις των 67 αθλητών στίβου που ζήτησαν να τους επιτραπεί η συμμετοχή τους στους Αγώνες του Ρίο.

«Αυτή η απόφαση δεν έχει καμία νομική βάση, αλλά κυρίως έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Γενικά η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε νομικό όριο και την κοινή λογική. Υπάρχει μια στοχευμένη εκστρατεία κατά των αθλητών μας, όπου ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ενώ τα σκοτεινά κέντρα για να στηρίξουν τις αποφάσεις τους επέβαλλαν την ιδέα της συλλογικής ευθύνης, η οποία δεν είναι συμβατή με τον αθλητισμό, τη δικαιοσύνη γενικά ή τους βασικούς κανόνες δικαίου».

Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος τόνισε ότι οι όποιες κατηγορίες που αφορούν την συστηματική συγκάλυψη από την Κυβέρνηση του σκανδάλου ντόπινγκ δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν από πουθενά και αδίκως την πληρώνουν οι αθλητές της χώρας συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι ένα πλήγμα για ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι φανερό ότι η απουσία Ρώσων αθλητών -ηγέτες σε πολλά αθλητικά αγωνίσματα- θα επηρεάσει σημαντικά την ένταση του ανταγωνισμού και θα μειώσει την αξία θέασης των επικείμενων αγωνισμάτων».
Κλείσιμο

Ο Πούτιν πάντως επανέλαβε την πρόθεση του να στηρίξει την καταπολέμηση του ντόπινγκ, υπενθυμίζοντας ότι έχει προαναγγείλει την ίδρυση σχετικής επιτροπής, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός αθλητισμού Βιτάλι Μίτκο (ο οποίος κατηγορείται ως ένας από τους επικεφαλείς του κυβερνητικού σχεδίου ντόπινγκ) ανακοίνωσε ότι μέσα στον Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί το μίτινγκ στίβου Stars 2016 στη Μόσχα, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλα τα αποκλεισμένα μέλη της Ρωσικής ομάδας (στα οποία ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα πάρουν το πριμ που θα δικαιούντο εφόσον κατακτούσαν μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο).



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης