LIVE: Άγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1 (Τελικό)

LIVE: Άγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1 (Τελικό)

Με γκολ του Τζάλμα Κάμπος στο 27' ο ΠΑΟΚ πάγωσε το "Άμστερνταμ Αρίνα" και πήρε το προβάδισμα στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League - Οι Ολλανδοί ισοφάρισαν στο 58' με τον Ντόλμπεργκ ενώ είχαν δοκάρι στο 20' με τον Ρίντελβαν

LIVE: Άγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1 (Τελικό)
Ισόπαλο 1-1 έληξε το πρώτο παιχνίδι του Άγιαξ με τον ΠΑΟΚ για την προκριματική φάση του Champions League με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει το προβάδισμα καθώς έχει την ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα στην έδρα της.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αιφνιδιάσει στο πρώτο ημίχρονο τους Ολλανδούς και να επιστρέψει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με 1-0 χάρις στο γκολ του Κάμπος στο 27’, ωστόσο στο 58’ ο Ντόλμπεργκ με μακρινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.gazzetta.gr 
Κλείσιμο
ΕΔΩ

Ο Δικέφαλος ξεπέρασε ανώδυνα το πρώτο 20λεπτο όπου ο Άγιαξ πίεσε αρκετά και εκμεταλλευόμενος το φοβερό λάθος του Σίλεσεν στο 27’ άνοιξε το σκορ με τον Τζάλμα Κάμπος.

Οι Ολλανδοί στο 18’ σκόραραν με τον Ντόλμπεργκ, αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 20’ το εξαιρετικό πλασέ του Ρίντεβαλντ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

Στο 23’ είχαμε την πρώτη οργανωμένη επίθεση του ΠΑΟΚ με τον Κάμππος να απελευθερώνει έξοχα τον Μάτος και τον τελευταίο να κάνει την σέντρα ωστόσο ο Σίλεσεν μπλόκαρε την κεφαλιά του Ροντρίγκεζ.

Στο 27’ όμως ο Αθανασιάδης έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσο στον Κάμπος ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα και εκμεταλλευόμενος την τραγική έξοδο του Σίλεσεν τον πέρασε με ευκολία και από πολύ πλάγια θέση έξω από την περιοχή με φοβερό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Δείτε το γκολ του ΠΑΟΚ

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 33’ όταν Ροντρίγκεζ και Τσίμιροτ έκρυψαν τη μπάλα, ο πρώτος έκανε το γύρισμα με τον Αθανασιάδη να πλασάρει από τη γωνιά της μικρής περιοχής άστοχα!

Σπουδαία επέμβαση από τον Γλύκο στο 38' με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Ελ Γκάζι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47') ο Ντόλμπεργκ υποχρέωσε σε νέα δύσκολη επέμβαση τον Γλύκο με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που επιχείρησε.

Στο 58' οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ αδράνησαν, ο Ντόλμπεργκ βρήκε τα μέτρα που ήθελε και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Γλύκου ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 67' με τον Τζαβέλλα να είναι ξεχασμένος στην περιοχή αλλά ενώ είχε όλο το χρόνο να κάνει κάτι καλύτερο επέλεξε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που έδιωξε ο Σίλεσεν!



Οι ενδεκάδες που επέλεξαν οι δύο προπονητές:
Άγιαξ: Σίλενσεν, Τετέ, Βέλτμαν, Φιργκέφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ, Κλάασεν, Ελ Γκάζι, Ντόλμπεργκ και Κασιέρα.             
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.


Το pregame του αγώνα
Η ζωή κύκλους κάνει και έξι χρόνια μετά το πρώτο τους «ραντεβού» ΠΑΟΚ και Άγιαξ βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι (21:45, OTESportHD1). Τον Αύγουστο του 2010 ο Δικέφαλος κοντραρίστηκε με τον Αίαντα και πάλι στην προκριματική φάση του Champions League με τους Ολλανδούς να παίρνουν την πρόκριση με δύο ισοπαλίες (1-1 στο Άμστερνταμ και 3-3 στην Τούμπα).

«Είχα προαίσθημα ότι θα βρεθούμε αντίπαλοι με τον Άγιαξ…», είχε δηλώσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος στο προηγούμενο ραντεβού εξελίχθηκε από «ωραίο» (είχε σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης στο Άμστερνταμ) σε «μοιραίο» (έχασε πέναλτι με το σκορ να είναι 2-3 και ισοφάρισε 3-3 στο 91’ στον επαναληπτικό της Τούμπας).

Ο Αίαντας βρέθηκε στα προκριματικά του Champions League έχοντας «αυτοκτονήσει» καθώς στην τελευταία αγωνιστική χρειαζόταν μια νίκη κόντρα στην υποβιβασμένη Ντε Γκράαφσαπ, αλλά έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Αϊντχόβεν να παίρνει τον τίτλο και το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ αν και ξεκίνησε τα πλέι οφ με δύο βαθμούς λιγότερους από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ μπόρεσε να τους προσπεράσει και να βρεθεί στα προκριματικά ελπίζοντας ότι φέτος για πρώτη φορά θα μπορέσει να φτάσει μέχρι τους ομίλους…

Κι οι δύο ομάδες έχουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους, αλλά οι Ολλανδοί έχουν και σημαντικά προβλήματα καθώς από το σημερινό ματς θα απουσιάσουν οι δύο καλύτεροι παίκτες τους (Μίλικ. Μπαζούρ).

Στον αντίποδα όμως ο ΠΑΟΚ έχει να ξεπεράσει την κάκιστη παράδοση που έχει όταν αντιμετωπίζει ολλανδικές ομάδες σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Αν και η πρώτη φόρα που κοντραρίστηκε με Ολλανδούς ήταν σχετικά πρόσφατα, το 2000, σε όλες τις περιπτώσεις αποκλείστηκε, με μοναδική εξαίρεση την σεζόν 2013-2014 όταν έπαιξε στον όμιλο του Europa League με την Άλκμααρ και οι δύο ισοπαλίες (1-1 και 2-2) του επέτρεψαν να προκριθεί στους 32 της διοργάνωσης.

Αντιθέτως στα νοκ άουτ παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει μόνο αποκλεισμούς. Δύο συνεχόμενες χρονιάς από την Αϊντχόφεν (2000-2001, 2001-2002) για το Κύπελλο UEFA, ενώ τη σεζόν 2004-2005 ήταν η σειρά της Άλκμααρ να τον αποκλείσει με δύο νίκες.

Την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 η Χέρενφεν απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Europa League (1-1 στην Τούμπα και 0-0 στην Ολλανδία) ενώ την επόμενη σεζόν (2010-2011) ήρθαν οι διπλές αναμετρήσεις με τον Άγια για τα προκριματικά του Champions League.

Η «Άμστερνταμ Αρίνα» αναμένεται να είναι κατάμεστη αφού μέχρι χθες είχαν προπωληθεί 40.000 εισιτήρια, ενώ στο γήπεδο θα βρίσκονται και περίπου 2.000 οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης