Euro 2016: Γαλλογερμανική “μάχη” με φόντο τον τελικό

Euro 2016: Γαλλογερμανική “μάχη” με φόντο τον τελικό

Δύο από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρκές δυνάμεις της Ευρώπης, Γερμανία και Γαλλία κοντράρονται απόψε στο “Βελοντρόμ” της Μασσαλίας, με στόχο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Euro 2016: Γαλλογερμανική “μάχη” με φόντο τον τελικό
Μετά τη δραματική πρόκριση στα πέναλτι με αντίπαλο την Ιταλία, οι Γερμανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με ακόμη μία μεγάλη πρόκληση, στην πορεία για την κορυφή της Ευρώπης μετά από 20 χρόνια.  Η “νασιονάλμανσαφτ” βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της, αφού από το 2006 (όταν διοργάνωσε το Μουντιάλ) και μετά έχει καταφέρει να φτάσει τουλάχιστον ως τα ημιτελικά κάθε μεγάλης διοργάνωσης, κατακτώντας ωστόσο, μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Στην αποψινή αναμέτρηση, η ομάδα του Λεβ θα έχει να ξεπεράσει πέρα από το υψηλότατο γαλλικό εμπόδιο και τις απουσίες, καθώς οι Κεντίρα, Μάριο Γκόμεζ και Χούμελς δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του Γερμανού προπονητή. Βέβαια, η Γερμανία είχε απουσίες και στον ημιτελικό του Μουντιάλ, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε από το να σημειώσε το απιστευτο 7-1 κόντρα στη Βραζιλία, επίσης διοργανώτρια εκείνου του τουρνουά...

Να επιστρέψουν στην κορυφή οι Γάλλοι


Κλείσιμο
Αποκλείοντας Ιρλανδία και Ισλανδία, οι Γάλλοι έφτσαν μέχρι τον μεγάλο αποψινό ημιτελικό χωρίς να βιώσουν την πίεση ενός ντέρμπι. Ωστόσο, στον προημιτελικό κόντρα στη συμπαθέστατη Ισλανδία, οι Γάλλοι έδειξαν για πρώτη φορά ικανοί να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2000. 

Με τον κόσμο στο πλευρό τους, θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση από τους Γερμανούς για τον αποκλεισμό από τον προημιτελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όταν και με γκολ του Χούμελς αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση και να συναντήσουν την Πορτογαλία που ήδη περιμένει στον μεγάλο τελικό.

Ο Stoiximan.gr προσφέρει περισσότερες από 200 επιλογές για τον αποψινό ημιτελικό, μαζί και με μία μεγάλη προσφορά για την περίπτωση που ένας εκ των Τόμας Μίλερ και Ολιβιέ Ζιρού βρει δίχτυα.
Εξάλλου, στον χθεσινό ημιτελικό, το γκολ του Νάνι χαροποίησε εκτός από τους φίλους της Πορτογαλίας και περισσότερα από 1000 μέλη του Stoiximan.gr, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν την αντίστοιχη προσφορά του αγώνα.

Το Euro βρίσκεται στην τελική ευθεία. Ποιος θα ακολουθήσει την Πορτογαλία στον τελικό του Παρισιού; Απάντηση απόψε, στο χορτάρι του Βελοντρόμ...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης