ΕURO 2016: Η οικοδέσποινα Γαλλία, υποδέχεται την έκπληξη Ισλανδία

ΕURO 2016: Η οικοδέσποινα Γαλλία, υποδέχεται την έκπληξη Ισλανδία

Ο τελευταίος αγώνας της προημιτελικής φάσης μοιάζει με τη μάχη Γολιάθ (Γαλλία) εναντίον Δαυίδ (Ισλανδία) – Οι «τρικολόρ» είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά οι πεισματάρηδες Ισλανδοί δεν έφτασαν τυχαία στους «8» του Euro 2016

ΕURO 2016: Η οικοδέσποινα Γαλλία, υποδέχεται την έκπληξη Ισλανδία
Πριν την έναρξη του Euro 2016 όσοι εξέταζαν τα πιθανά ζευγάρια στα νοκ άουτ παιχνίδια είμαστε σίγουροι ότι σχεδόν κανείς δεν θα είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο η Ισλανδία να βρεθεί αντίπαλος της Γαλλίας στον (τελευταίο χρονικά) προημιτελικό της διοργάνωσης.

Κι όμως οι απίθανοι «ψαράδες» αφού κατάφεραν να προκριθούν στους «16» χάρις σε ένα γκολ που πέτυχαν στο 94ο λεπτό του αγώνα με την Αυστρία, σόκαραν όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη λίγες ημέρες αργότερα αποκλείοντας στον 1ο γύρο των νοκ άουτ αγώνων την Αγγλία.

Κι εδώ είναι που ταιριάζει γάντι η περίφημη ατάκα του Νίκου Γκάλη «αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη». Γιατί εδώ που έφτασαν (και με τον τρόπο που πέτυχαν) οι Ισλανδοί κανείς δεν μπορεί να τους απαγορέψει να ονειρεύονται ότι θα κάνουν ένα ακόμη θαύμα.

Κλείσιμο
Κι ας μην έχουν κερδίσει ποτέ μέχρι τώρα την Γαλλία, καθώς στις 11 φορές που έχουν βρεθεί αντίπαλοι, οι Γάλλοι έχουν 8 νίκες, ενώ υπάρχουν και 3 ισοπαλίες με τα τέρματα να είναι 30-8!

«Από την μία αισθάνομαι σίγουρος κι από την άλλη έχω και μια ανησυχία αφού η αντίπαλος μας πέταξε έξω την Αγγλία κι αυτό αποδεικνύει την ποιότητα τους. Είναι προημιτελικός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι εδώ υπάρχουν μόνο καλές ομάδες» ξεκαθάρισε χθες ο Ντιντιέ Ντεσάμπ με τον Γάλλο ομοσπονδιακό τεχνικό να δέχεται αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το σχήμα και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα, χωρίς όμως να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν θα έχει τον τιμωρημένο Ραμί κι ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Ουμιτί.

«Συνήθως λέω στους παίκτες αλλά και στα ΜΜΕ ότι στο ποδόσφαιρο έχεις πάντα μια ρεαλιστική ευκαιρία. Η Γαλλία είναι σίγουρα το φαβορί, αλλά δεν θα πω το μεγάλο φαβορί», είπε από την πλευρά ο Λαρς Λάρκεμπακ με τον Σουηδό τεχνικό της Ισλανδίας να συμπληρώνει με νόημα: «Για μας το πιο σημαντικό είναι να μπούμε στο γήπεδο πιστεύοντας ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Κι αν το κάνουμε τότε μπορούμε να τους δημιουργήσουμε προβλήματα».

Το Σταντ Ντε Φρανς θα είναι γεμάτο από Γάλλους, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην Ισλανδία επικρατεί ξεσηκωμός και το τελευταίο διήμερο υπήρχαν 21 επιπλέον πτήσεις από το Ρέικιαβικ για το Παρίσι, ενώ συνολικά περίπου 10.000 Ισλανδοί αναμένεται να βρεθούν στο «Σταντ Ντε Φρανς». Ανάμεσα τους κι οι 100 φίλοι και συγγνείς του Γκρέταρ Σιγκούρνταρσον ο οποίος νοίκιασε ένα τζετ για να τους μεταφέρει στο Παρίσι.

Ο νικητής του σημερινού αγώνα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Γερμανία, ενώ το άλλο ζευγάρι συνθέτουν η Πορτογαλία με την Ουαλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης