Η Ουαλία κέρδισε 3-1 το Βέλγιο και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4»

Η Ουαλία κέρδισε 3-1 το Βέλγιο και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4»

Το Βέλγιο που έπαιζε εντός έδρας, καθώς η Λιλ είναι στα σύνορα με τη Γαλλία, προηγήθηκε μόλις στο 13’ με το απίστευτο γκολ του Ναϊνγκολάν – Η Ουαλία ισοφάρισε στο 30’ με τον Γουίλιαμς και «ξέρανε» τους υπερόπτες Βέλγους με τα καταπληκτικά γκολ των Ρόμπσον-Κανού (55’), Βόουκς (85’)

Η Ουαλία κέρδισε 3-1 το Βέλγιο και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4»
Στην πρώτη της εμφάνιση σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ουαλία ζει τις μεγαλύτερες στιγμές της ποδοσφαιρικής της ιστορίας, καθώς με φοβερή ανατροπή κέρδισε με 3-1 το Βέλγιο και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Euro 2016, όπου την περιμένει η Πορτογαλία.


Κλείσιμο
Κι αυτή η κόντρα του Γκάρεθ Μπέιλ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει ένα άλλο χρώμα στον ημιτελικό της ερχόμενης Τετάρτης (στην Λυών), ενώ την ίδια ώρα η «χρυσή γενιά» των Βέλγων προσέθεσε μία ακόμη χαμένη ευκαιρία στην λίστα της.

Κι η σημερινή είναι ίσως από τις μεγαλύτερες καθώς όλα ήταν ιδανικά για την ομάδα του Μάρκ Βίλμοτς. Το γήπεδο της Λιλ ήταν γεμάτο με οπαδούς τους (αφού η πόλη απέχει 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα) και το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «κόκκινους διαβόλους».

Αφού έχασαν στο 7’ μια απίστευτη τριπλή ευκαιρία με τον Χένεσι και τους αμυντικούς του να διώχνουν τα διαδοχικά σουτ, στο 13’ ο Ναϊνγκολάν με ένα τρομερό σουτ 20 μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας των Ουαλών.






Πολλοί πίστεψαν ότι το ματς έχει τελειώσει, αλλά το ίδιο πίστεψαν κι οι παίκτες του Βίλμοτς που χαλάρωσαν κι ενώ πήραν το προειδοποιητικό μήνυμα στο 26’ (ο Κουρτουά έδιωξε εκπληκτικά το πλασέ του Ρόμπσον-Κανού)  δεν αντέδρασαν για να το πληρώσουν στο 30’ όταν ο Γουίλιαμς με κεφαλιά μετά από κόρνερ ισοφάρισε σε 1-1.



Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς άλλες συγκινήσεις, οι Βέλγοι ξεκίνησαν φουριόζοι την επανάληψη χάνοντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο, όμως οι Ουαλοί χρειάστηκαν μια στιγμή έμπνευσης του Ρόμπσον-Κανού για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο επιθετικός της Ουαλίας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με περίτεχνη προσποίηση άδειασε τρεις αντιπάλους πλασάροντας στην συνέχεια τον Κουρτουά για το 2-1.



Οι Βέλγοι πάγωσαν, οι Ουαλοί πήραν τα πάνω τους κι αφού γλίτωσαν την ισοφάριση στο 75’ (η κεφαλιά του Φελαϊνί πέρασε δίπλα το δοκάρι) και κυρίως γλίτωσαν το πέναλτι στο 82’ (ο διαιτητής δεν είδε το πάτημα του Γουίλιαμς στον Ναϊνγκολάν), ήρθε στο 85’ η χαριστική βολή.

Ο Βόουκς που είχε περάσει αλλαγή νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς και με άπιαστη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Κι αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που η μικρή και άσημη Ουαλία έμεινε αήττητη από την κορυφαία (σύμφωνα με το ράνκινγκ της FIFA) Ευρωπαϊκή ομάδα.



Οι συνθέσεις:
ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Λέντλεϊ (78' Άντι Κινγκ), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (80' Βόουκς).
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντινάιερ, Ζορντάν Λουκακού (75' Μέρτενς), Ναϊνγκολάν, Βιτσέλ, Ντε Μπράινε, Καράσκο (46' Φελαϊνί), Αζάρ, Ρομελού Λουκακού (83' Μπατσουγί).



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης