Τέλος εποχής: Αποσύρεται από τους πάγκους ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

Τέλος εποχής: Αποσύρεται από τους πάγκους ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

Πλέον θα αφοσιωθεί στο εξής στο νέο του συντονιστικό ρόλο των εθνικών ομάδων της Σερβίας

Τέλος εποχής: Αποσύρεται από τους πάγκους ο Ντούσαν Ίβκοβιτς
Τη μεγάλη και δύσκολη απόφαση να βάλει τέλος στην προπονητική του καριέρα ανακοίνωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο 72χρονος προπονητής θα αφοσιωθεί στο εξής στο νέο του συντονιστικό ρόλο των εθνικών ομάδων της Σερβίας. 

Από το 1978 και για περίπου 38 χρόνια, μέχρι να απομακρυνθεί από τον πάγκο της Αναντολού Εφές, ο «σοφός» παρουσίασε σπουδαίο έργο και θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών. 

Το πρώτο πέρασμα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τη διετία 1980-1982 με τον Άρη, ενώ στη συνέχεια κοούτσαρε και ΠΑΟΚ (1991-1993), Πανιώνιο (1994-1996), Ολυμπιακό (1996-1999 και 2010-2012) και ΑΕΚ (1999-2001). Ανάμεσα στα άλλα κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, το Σαπόρτα με την ΑΕΚ, το Κόρατς με την Παρτιζάν και το Eurocup με τη Ντιναμό Μόσχας, ενώ κατέκτησε χρυσά με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας στα Ευρωμπάσκετ του 1989, 1991 και 1995, στο Παγκόσμιο του 1990, αλλά κι ένα ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο το 1988 στη Σεούλ. 

Κλείσιμο
«Η δουλειά του προπονητή περιλαμβάνει κάθε μέρα σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις. Όταν όμως η δουλειά αποτελεί και μεγάλη αγάπη, τα βγάζεις πέρα, παρά τις δυσκολίες. Η τελευταία μου απόφαση να αποσυρθώ είναι λογική, μελετημένη, αλλά και δύσκολη. 

Το μπασκετ και η προπονητική δεν ήταν μέρος της ζωής μου, αλλά ολόκληρη η ζωή μου. Ήταν μια διαρκής σχέση. Κοιτώντας πίσω, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους παίκτες για το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την έμπνευση. Πάντα έλεγα πως με ενοχλεί να ακούω ότι δημιούργησα παίκτες. Εγώ απλώς τους έδωσα μία ευκαιρία και εκείνοι την αξιοποίησαν. Φυσικά, δεν μπορώ και δεν πρόκειται να πω ποτέ αντίο στο μπάσκετ»

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης