Βίντεο: Calcio Storico, το πιο βίαιο «ποδόσφαιρο» στον κόσμο

Βίντεο: Calcio Storico, το πιο βίαιο «ποδόσφαιρο» στον κόσμο

Οι παίχτες μπορούν να χτυπάνε με το κεφάλι, να ρίχνουν μπουνιές και αγκωνιές ακόμα και να κάνουν λαβές πνιγμού αλλά όχι να χτυπάνε με τα πόδια το κεφάλι του αντιπάλου τους

Βίντεο: Calcio Storico, το πιο βίαιο «ποδόσφαιρο» στον κόσμο
Μπορεί η Φλωρεντία να είναι διάσημη για τις όμορφες εκκλησίες και τα αναγεννησιακά έργα τέχνης, ωστόσο η πόλη ξεχωρίζει για άλλον ενα λόγο καθώς αποτελεί θέατρο του πιο βίαιου «ποδοσφαίρου» στον κόσμο.

Ο λόγος για το Calcio Storico, έναν αγώνα που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Τεχνικά ό,τι συμβαίνει στην αρένα λίγο θυμίζει το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε σήμερα. Κι αυτό γιατί αφενός η μπάλα δεν παίζεται με τα πόδια και αφετέρου στον αγώνα επιτρέπονται τα πάντα εκτός από κλωτσιές στο κεφάλι. Οι παίχτες δηλαδή μπορούν να χτυπάνε με το κεφάλι, να ρίχνουν μπουνιές και αγκωνιές ακόμα και να κάνουν λαβές πνιγμού αλλά όχι να χτυπάνε με τα πόδια το κεφάλι του αντιπάλου τους.

Κλείσιμο
Στο τελευταίο τουρνούα, στο οποίο κατά παράδοση συμμετέχουν τέσσερις ομάδες 27 παιχτών από τέσσερις διαφορετικές γειτονιές του κέντρου της Φλωρεντίας, τους αγώνες παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές που συγκεντρώθηκαν στην 
Piazza Santa Croce.

Ο αγώνας διάρκει 50 λεπτά, χωρίς καμία διακοπή ακόμα και αν κάποιος από τους παίχτες τραυματιστεί και φύγει με φορείο, ενώ δεν επιτρέπονται και οι αλλαγές.

Τα γκολ επιτυγχάνονται αν καποιος παίχτης πετάξει τη μπάλα πάνω από έναν συγκεκριμένο σημείο ή τρέξει κατά μήκος του «τέρματος».

Στον τελικό του φετινού τουρνουά με τη συμμετοχή των Μπλε, των Κόκκινων, των Λευκών και των Πράσινων, επικράτησαν οι Λευκοί.

Ο τελικός διεξάγεται στις 24 Ιουνίου ανήμερα, δηλαδή, της εορτής του Αγιού Ιωάννη, του προστάτη της Φλωρεντίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης