Ανατροπή σκηνικού στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο

Ανατροπή σκηνικού στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην συγκεκριμένη υπόθεση μετά την αποκάλυψη για δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός – Προκύπτει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο ακυρότητας της προδικασίας

Ανατροπή σκηνικού στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο
Η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου απασχολεί τη φίλαθλη κοινή γνώμη εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο είναι πολύ πιθανό τα όσα ξέραμε μέχρι τώρα να ανατραπούν.

Κι όλα αυτά καθώς έχουν προκύψει έντονες αντιδράσεις και σημαντικά ζητήματα δικονομικής φύσης μετά την πρόσφατη αποκάλυψη για τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αυτή η κίνηση έγινε μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, ενώπιον του ειδικού ανακριτή κ. Ανδρεάδη, τον περασμένο Σεπτέμβριο και παρέμεινε κρυφή όλους τους προηγούμενους μήνες, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Κι αυτό γιατί όπως ισχυρίζονται μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων και κατά τη γνωστοποίηση του πέρατος της ανακριτικής διαδικασίας δεν τους παραδόθηκε αντίγραφο αυτής, αλλά παρόλα αυτά σχεδόν όλη η δικογραφία είδε το φως της δημοσιότητας (όχι όμως και η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της πράσινης ΠΑΕ).

Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, από το συγκεκριμένο γεγονός προκαλείται απόλυτη ακυρότητα, που λαμβάνεται υπόψη κι αυτεπαγγέλτως καθώς ο κατηγορούμενος δικαιούται να έχει πλήρη πρόσβαση στη δικογραφία και πλήρη γνώση των εγγράφων αυτής, θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από την ΕΣΔΑ στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης κι εν προκειμένω παραβιάζεται.
Κλείσιμο

Η παράσταση πολιτικής αγωγής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δηλώθηκε μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων και πριν από το πέρας της ανακρίσεως. Το έγγραφο της δήλωσης ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στους συνηγόρους, αφού μετά τις απολογίες μόνον ο δικαστικός λειτουργός θα μπορούσε να τους επισημάνει την κατάθεση της δήλωσης για να λάβουν αντίγραφο και να ασκήσουν τα δικαιώματά τους οι κατηγορούμενοι και να αντικρούσουν αυτή.

Η συγκεκριμένη παράλειψη έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση των συνηγόρων των κατηγορουμένων που με αιτήσεις τους ζητούν την κήρυξη της ακυρότητας του πέρατος της ανακρίσεως.
Πηγή: www.lykavitos.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης