Η FIBA ζητά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΟΚ στην ΑΕΚ

Η FIBA ζητά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΟΚ στην ΑΕΚ

Η Euroleague δημοσιοποίησε τη λίστα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Eurocup κι ανάμεσα τους ήταν κι αυτό της ΑΕΚ προκαλώντας την αντίδραση της διεθνούς Ομοσπονδίας – Κίνδυνος αποβολής της Ένωσης από την ΕΟΚ

Η FIBA ζητά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΟΚ στην ΑΕΚ
Το χάσμα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ μεταξύ της FIBA και της Euroleague παραμένει και οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν σε δύσκολη θέση την ομάδα της ΑΕΚ.

Όπως είναι γνωστό η Ένωση αρνήθηκε να συμμετάσχει στο Champions League της FIBA, επιλέγοντας το Eurocup της Euroleague γεγονός που επιβεβαιώθηκε κι από την δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας με τις ομάδες που συμμετέχουν και στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομα της ΑΕΚ.

Η αντίδραση της FIBA ήταν άμεση και με επιστολή της κάλεσε την ΕΟΚ να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, δηλαδή την αποβολή από τις εγχώριες διοργανώσεις, μετά την απόφαση της «Ένωσης» να αγωνιστεί στο μη αναγνωρισμένο από τη διεθνή ομοσπονδία Eurocup κι όχι στο FIBA Champions League. 

Κλείσιμο
Η FIBA καλεί την ΕΟΚ να ενημερώσει μέχρι τις 4 Ιουλίου για τις κινήσεις της όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Υπενθυμίζεται πως αρκετές ομοσπονδίες έχουν υποχρεωθεί να κινήσουν τις διαδικασίες αποβολής των ομάδων που επέλεξαν να αγωνιστούν στο Eurocup. 

Την ίδια ώρα, η Ευρωλίγκα (υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται το Eurocup) έχει καταστήσει σαφές πως θα υπερασπιστεί με όλες τις δυνάμεις και όλα τα ένδικα μέσα το δικαίωμα των ομάδων να παίζουν στις διοργανώσεις που επιλέγουν οι ίδιες. Ήδη υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη μεταξύ Ευρωλίγκας και FIBA για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Η ΕΟΚ έχει ήδη κοινοποιήσει την επιστολή στη ΓΓΑ και την ΚΑΕ ΑΕΚ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ: 
«Η FIBA δια του εκτελεστικού διευθυντή της στην Ευρώπη, Καμίλ Νόβακ, απέστειλε στην ελληνική ομοσπονδία την ακόλουθη επιστολή, με αφορμή την ανακοίνωση από την Ευρωλίγκα των ομάδων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup, και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται από την Ελλάδα και η ΑΕΚ. 

 «Αγαπητέ κ. πρόεδρε, 
Η αναφορά γίνεται σε σχέση με τις επιστολές της FIBA Ευρώπης στην ομοσπονδία σας από τις 17 και 30 Μαρτίου 2016. Παρά τις ενάντιες στον ανταγωνισμό πρακτικές της ECA και τις δικές σας επιστολές από τις 20, 21, 27 Απριλίου και 10 Μαϊου 2016, η ECA ανακοίνωσε ότι το εξής σωματείο από τη χώρα σας, θα συμμετάσχει στο Eurocup 2016-17: ΑΕΚ. 

Με γνώση του παραπάνω, η ομοσπονδία σας καλείται να πληροφορήσει τη FIBA Ευρώπης, σύμφωνα και με τις επιστολές σας από τις 20,21,27 Απριλίου και 10 Μαϊου 2016, μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου για τα επείγοντα βήματα που έχετε μέχρι τώρα κάνει και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. 

Καμίλ Νόβακ, 

Εκτελεστικός Διευθυντής Ευρώπης» 

Το σχετικό έγγραφο έχει ήδη κοινοποιηθεί στην ΑΕΚ, αλλά και στην Πολιτεία προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες εξελίξεις».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης