Κραυγή αγωνίας από τους αθλητές του υγρού στίβου για τις απαράδεκτες συνθήκες προετοιμασίας

Κραυγή αγωνίας από τους αθλητές του υγρού στίβου για τις απαράδεκτες συνθήκες προετοιμασίας

Ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η κρατική αδιαφορία έχει αναγκάσει τους αθλητές της Κολυμβητικής ομοσπονδίας να προετοιμάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες - Διαθεσόπουλος: "Να θυμίσω στον κ. Κοντονή ότι όχι μόνο υπάρχουμε, αλλά θαυματουργούμε"

Κραυγή αγωνίας από τους αθλητές του υγρού στίβου για τις απαράδεκτες συνθήκες προετοιμασίας
Πριν από λίγες ημέρες ο κόσμος του υγρού στίβου πανηγύρισε δύο ακόμη σημαντικές επιτυχίες: το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής πόλο ανδρών, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στο ντουέτο από την Εθνικής νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Δύο επιτυχίες που ήρθαν να προστεθούν στη μεγάλη αλυσίδα που έχει δημιουργήσει ο υγρός στίβος εδώ και πολλά χρόνια, ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται από την πολιτεία ως αποπαίδι!

Κι αυτό ακριβώς κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, αλλά και οι αθλητές της ομάδας πόλο και οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν σήμερα προκειμένου να δημοσιοποιήσουν τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάστηκαν πριν φέρουν αυτές τις επιτυχίες, αλλά κυρίως συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κλείσιμο
Αρχικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ αφού αναφέρθηκε στις τελευταίες επιτυχίες της χώρα μας και στο γεγονός ότι η Ομοσπονδία του θα έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην Ολυμπιακή αποστολή τόνισε σε έντονο ύφος:

«Αρκετά! Πρέπει να στείλουμε μηνύματα προς όλους. Ο λόγος της σημερινής συνέντευξης είναι διεκδικητικός. Πέρσι είχαμε μια επαφή με τον κ. Κοντονή και μας υποσχέθηκε ότι θα κάνουμε την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να του υπενθυμίσουμε πως όχι μόνο υπάρχουμε κι εμείς στον υγρό στίβο, αλλά θαυματουργούμε! Είμαστε στεγνοί από λεφτά και από αθλητικούς χώρους προπόνησης. Έχουμε φτάσει στο ναδίρ. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε άθλιο επίπεδο, δεν έχουμε καμία βοήθεια από την πολιτεία και θέλουμε μέσα από τη σημερινή συνέντευξη τύπου να στείλουμε κάποια μηνύματα. Να ακουστεί η φωνή μας».

Κατόπιν η σκυτάλη πέρασε στους πρωταγωνιστές οι οποίοι με τα όσα είπαν κατέδειξαν την σκληρή πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τις σημαντικές τους επιτυχίες.

Η κ. Μαρία Θηβαίου, προπονήτρια της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης αφού μίλησε για την επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων και έθεσε υψηλούς στόχους για το αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν τον ερχόμενο μήνα, σημείωσε: «Θα θέλαμε να υπάρχει ένα κολυμβητήριο για εμάς, αλλά αυτό είναι το αιώνιο πρόβλημα μας. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είχαμε τραυματισμούς οι οποίοι οφείλονται στη χαμηλή θερμοκρασία του νερού. Προπονούμασταν στου 25-26 βαθμούς Κελσίου, πράγμα ανεπίτρεπτο για συγχρονισμένη κολύμβηση», ενώ όπως αποκάλυψε η κ. Ναταλία Τσερνέσκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο επελέγησαν να αγωνιστούν «Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου»..

Κατόπιν ο λόγος πήγε στην Εθνική ομάδα πόλο ανδρών με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας του.

«Συνολικά η εικόνα που παρουσιάσαμε ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Πλέον δεν υπάρχει σύνδρομο κατωτερότητας και τα παιδιά πιστεύουν πως μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Ίσως αυτό είναι το σημαντικότερο που έχουμε καταφέρει με αυτές τις επιτυχίες», ήταν τα λόγια του, αλλά όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάζει την ομάδα του ο τόνος του άλλαξε και με χειμαρρώδη λόγο παρουσίασε την κατάσταση.

«Είμαι πραγματικά εκνευρισμένος γι αυτά που έχουμε συναντήσει αυτές τις ημέρες που γυρίσαμε. Είναι οι χειρότερες συνθήκες προετοιμασίας που είχε ποτέ εθνική ομάδα, από την εποχή που ήμουν εγώ παίκτης. Είναι απαράδεκτο για μια ομάδα που είναι τρίτη στον κόσμο. Χθες πήγαμε σε μια πισίνα – αυτή του Ζαππείου -, της οποίας τα νερά είναι πιο βρώμικα σε σχέση με του λιμανιού του Πειραιά! Σήμερα θα πάμε στον Άγιο Κοσμά, αύριο ποιος ξέρει που. Παρ όλα αυτά συνεχίζουμε τη δουλειά. Θέλω να προασπίσω κάποια πράγματα για τους αθλητές μου. Ζητάμε πολλά πράγματα από αυτούς, αλλά πρέπει κάποια πράγματα να είναι δεδομένα και να τους τα παρέχουμε. Κάποιοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλο της οικονομικής κρίσης και έχουν ισοπεδώσει τα πάντα στο βωμό της. Έχουμε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες από πέρσι στις 9 Αυγούστου και ψάχνουμε πισίνα για να κάνουμε προπόνηση. Σήμερα θα πάμε στον Αγ. Κοσμά να δούμε τις εκεί συνθήκες».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Χρήστος Αφρουδάκης έκανε λόγο για ντροπιαστικές συνθήκες….

«Η πισίνα στο Ζάππειο είναι σε άθλια κατάσταση. Αν δε σεβόμουν τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου κ. Βλάχο, θα έφευγα. Όμως πάντα ο αρχηγός πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα. Το θέαμα που συναντήσαμε είναι μια ντροπή. Επειδή γνωρίζουμε τη δυσκολία των καιρών δε ζητήσαμε τίποτα μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και το χάλκινο μετάλλιο. Το μόνο που θέλουμε είναι ένα χώρο να κάνουμε προπόνηση. Δεν εισακουστήκαμε στο να έχουμε ένα χώρο, ώστε να κάνουμε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν δεν έχουμε ούτε τις αυτονόητες συνθήκες καλύτερα να πάμε στο Ρίο χωρίς προπόνηση κι ότι βγει! Είναι ντροπή!».

Το παρήγορο για την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης πάντως είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο, προκειμένου να πραγματοποιήσει κοινό καμπ προετοιμασίας και οι εγκαταστάσεις εκεί είναι πραγματικές ιδανικές για να μπορέσει να δουλέψει μία ομάδα με μεγάλες βλέψεις όπως η δική μας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης