«Μετεξεταστέα» η Εθνική στο φιλικό με τη Σερβία

«Μετεξεταστέα» η Εθνική στο φιλικό με τη Σερβία

Γνώρισε την ήττα με 91-76 στο Βελιγράδι στο τελευταίο τεστ εν όψει Προολυμπιακού 

«Μετεξεταστέα» η Εθνική στο φιλικό με τη Σερβία
Με ήττα, αλλά το κυριότερο προβληματική εμφάνιση ολοκλήρωσε τον σύντομο κύκλο των φιλικών της εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο, που αρχίζει τη Δευτέρα, η Εθνική. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 91-76 από τη Σερβία στην κατάμεστη από 12.000 θεατές «Μπεογκράντσκα Αρένα» του Βελιγραδίου. 

Η άμυνα, όπως μαρτυρά και το τελικό παθητικό, ήταν η μεγαλύτερη αδυναμία για το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη, που παρατάχθηκε χωρίς Κουφό (λόγω συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας) και Σλούκα (συνεχίζει θεραπείες στην Αθήνα). Γιάννης Αντετοκούνμπο με 14 πόντους ο πρώτος σκόρερ, ακολούθησε με 12 ο Στράτος Περπέρογλου για την Εθνική που είχε 18 λάθη, έχασε 11 ριμπάουντ και είδε τη διαφορά να ξεφεύγει και στους 20 (85-65). Δεν έπαιξε καθόλου ο Μπόγρης, ελάχιστα χρησιμοποιήθηκαν Αθηναίου και Χαραλαμπόπουλος. 

Το ματς 
Κλείσιμο

Ανανεωμένη κατά τα 2/5 πεντάδα είχε η Εθνική, με τους Καλάθη, Γ. Αντετοκούνμπο και Αγραβάνη να πλαισιώνονται από Περπέρογλου και Καββαδά. Ο τελευταίος έκανε θραύση κοντά στο καλάθι και σε συνδυασμό με τα μακρινά σουτ του Αγραβάνη η ελληνική ομάδα βρέθηκε στο +6 (4-10, 11-17), την ώρα που ο Γιόκιτς σκόραρε σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα για τους γηπεδούχους. Η ελληνική ομάδα έφτασε τη διαφορά και στους επτά με τρίποντο του Παπαπέτρου (15-22), αυτή εξανεμίστηκε από τη δράση Τεόντοσιτς και Ραντούλιτσα, αλλά ο Γ. Αντετοκούνμπο ανέλαβε δράση διακόπτοντας το σερί με κάρφωμα και γκολ-φάουλ (24-27). Το πολύ παραγωγικό εκατέρωθεν πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 27-29 και τους Μάντζαρη και Ντόρσεϊ να αστοχούν εξ επαφής. 

Ο Τεόντοσιτς συνέχισε να σκοράρει και οι «πλάβι» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (36-32), αλλά όταν ο Γ. Αντετοκούνμπο αποφάσισε να ανοίξει το ρυθμό και να πάρει επιθέσεις η Εθνική-παρά την αστοχία του στις βολές-ισορρόπησε και ανέκτησε προσωρινά το προβάδισμα (41-42). Τα συνεχή λάθη επέτρεψαν στη Σερβία να ξεφύγει με επτά στο φινάλε του ημιχρόνου, που βρήκε την ελληνική ομάδα με το πολύ προβληματικό παθητικό των 53 πόντων. «Ταΐζοντας» μεθοδικά τον Ραντούλιτσα η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έφτασε και στο +9 (55-46), αλλά τα τρίποντα Μπουρούση και Καλάθη ξανάβαλαν την Ελλάδα στο ματς (56-52). Η ανάκαμψη ήταν προσωρινή, καθώς ο Τεόντοσιτς αλώνιζε και ο Στίματς με γκολ-φάουλ έβαλε τη Σερβία σε απόσταση δέκα (67-57) και λίγο αργότερα δεκατριών πόντων (73-60). 

Στις αμυντικές αδυναμίες της Εθνικής ήρθε να προστεθεί στην τέταρτη περίοδο η επιθετική αφλογιστία, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο 85-65. Στο τελευταίο κομμάτι η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε, αλλά η δυστοκία στην άλλη πλευρά του παρκέ δεν επέτρεψε να μειωθεί η διαφορά περισσότερο από το -15, που ήταν και η τελική απόσταση των δύο ομάδων. 

Δεκάλεπτα: 27-29, 53-46, 75-63, 91-76. 

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 16, Σιμόνοβιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Μάρκοβιτς 7, Κάλινιτς 1, Μπίρτσεβιτς 4, Ραντούλιτσα 14, Γιόκιτς 20, Στίματς 7, Ζάγκορατς. 

Ελλάδα (Κατσικάρης): Αθηναίου, Μπουρούσης 9 (6 ριμπ., 8 ασίστ), Καλάθης 7 (6 ασίστ), Περπέρογλου 12, Καββαδάς 9, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 7, Παπαπέτρου 10, Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος 3, Γ. Αντετοκούνμπο 14 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Θ. Αντετοκούνμπο 2.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης