Μαρία Σάκκαρη: Μια ζωή «γεμάτη» τένις

Μαρία Σάκκαρη: Μια ζωή «γεμάτη» τένις

Η κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου, κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας, στα χνάρια της μητέρας της – Η πρόκριση της στο 2ο γύρο του Γουίμπλεντον την έφερε στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης – Από την πρώτη μέρα με τη ρακέτα στο Ψυχικό μέχρι την πρώτη νίκη της σε Grand Slam

Μαρία Σάκκαρη: Μια ζωή «γεμάτη» τένις
Από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας όταν η Λένα Δανιηλίδου είχε κάνει τη δική της έκρηξη, μέχρι τη στιγμή της αποχώρησής της, το ελληνικό τένις ελάχιστα απασχολούσε τη φίλαθλη κοινή γνώμη.

Τα μεγάλα τουρνουά πάντα προκαλούσαν το ενδιαφέρον, το ίδιο και οι πορείες του Παγδατή ή του Κύργιου (πιο πρόσφατα), ωστόσο στον ορίζοντα δεν υπήρχε κάποιος Έλληνας αθλητής ή αθλήτρια που να έδειχνε ικανός να «κεντρίσει» το ενδιαφέρον.

Μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε η Μαρία Σάκκαρη. Το όνομα της δεν θύμιζε κάτι στους πολλούς, αλλά οι μυημένοι στο άθλημα γνώριζαν ότι η κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου «φώναζε» από μικρή ότι ερχόταν για να δημιουργήσει το δικό της μύθο στα κορτς…
Κλείσιμο

Κι η προχθεσινή της επιτυχία να προκριθεί στο 2ο γύρο του Γουίμπλεντον (ενώ έχει ξεκινήσει από τα προκριματικά) ήταν ένα ακόμη βήμα προς την καταξίωση.

Αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο σετ με 3-1 γκέιμ από την Κινέζα Σαϊσάι Ζενγκ, με επική ανατροπή επικράτησε με 6-3 και έκανε περίπατο στο β’ σετ (6-2) πήρε μια τεράστια πρόκριση και ταυτόχρονα κέρδισε μια τεράστια πρόκληση, όπως είναι ο επερχόμενος αγώνας της με την Βένους Γουίλιαμς, μία από τις κορυφαίες τενίστριες όλων των εποχών.

Η (τεράστια) οικογενειακή παράδοση
Η πορεία της μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η απόλυτη εφαρμογή της παροιμίας το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά. Και πώς να μη συμβεί αυτό όταν η μαμά σου είναι η Αγγελική Κανελλοπούλου, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών και παππούς σου ο Δημήτρης Κανελλόπουλος ένας από τους σκαπανείς του αθλήματος στην Ελλάδα κι ο προπονητής που έχει αναδείξει ορισμένους από τους καλύτερους αθλητές στην χώρα;



Μεγαλώνοντας λοιπόν σ’ αυτό το περιβάλλον, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την Μαρία Σάκκαρη να ξεφύγει από το τένις, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν την πίεσε για να πιάσει τη ρακέτα.

Ναι μεν την ωθούσαν προς τον αθλητισμό, αλλά η αφορμή για να πάρει την σκυτάλη της οικογενειακής παράδοσης ήταν η ενασχόληση μιας φίλης της με το οικογενειακό άθλημα. Έχοντας δοκιμάσει το  μπαλέτο και το καράτε αποφάσισε να ασχοληθεί και με το τένις ξεκινώντας προπονήσεις σε γκρουπ στο Ψυχικό με προπονητή τον Ηλία Σίμο, ο οποίος μετά από λίγες εβδομάδες βλέπει ότι έχει στα χέρια του ένα πραγματικό ταλέντο.

Στην ηλικία των 5 η Μαρία μπήκε και σε δεύτερο γκρουπ, ενώ τα Σαββατοκύριακα έπαιζε με τον παππού της Δημήτρη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών εκεί όπου οι παλιές καραβάνες καθημερινά επιβεβαίωναν ότι «η μικρή το έχει» κι αναγκάζοντας τον παππού της να αναφωνήσει «…πάλι μπλέξαμε».



Για αρκετά χρόνια η Μαρία έκανε συνεχώς προπονήσεις και στην ηλικία των 11 συμμετείχε στο πρώτο της τουρνουά Juniors στην Λαμία… Αν και πρωτάρα έφτασε μέχρι τον τελικό, στέλνοντας τα πρώτα ξεκάθαρα μηνύματα που οδήγησαν σε σημαντικές αποφάσεις.

Οι κορυφαίες ακαδημίες για παιδιά της ηλικίας της βρίσκονται στο εξωτερικό, ωστόσο η μητέρα της Αγγελική φρόντισε να φέρει εδώ στην Ελλάδα το προπονητικό τιμ που ανέλαβε να την προετοιμάσει για το μαγικό κόσμο του επαγγελματικού τένις.

Μέχρι τα 18 της δουλεύει στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα από μικρή ηλικία αρχίζει να συμμετέχει σε τουρνουά στο εξωτερικό… Χρόνο με το χρόνο οι συμμετοχές αυξάνουν και στα 18 της μετακομίζει στην Ισπανία.

Πλέον το όνομα της αρχίζει να γίνεται γνωστό στον κόσμο του τένις και το καλοκαίρι του 2015 πανηγυρίζει την πρόκριση της στο κυρίως ταμπλό του US Open.

Τον Ιανουάριο του 2016 είχε έρθει η ώρα για την πρώτη της νίκη σε τουρνουά Grand Slam καθώς πέρασε στο 2ο γύρο του Αυστραλιανού OPEN, ενώ μετά την αποτυχία της να περάσει στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός, δεν το έβαλε κάτω.

Στην πρώτη της συμμετοχή στο Γουίμπλεντον κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία τη διαδικασία των προκριματικών και με τη νίκη της στον 1ο γύρο κόντρα στην Κινέζα Σαϊσάι Ζενγκ σφράγισε και την είσοδο της στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.



Κι αν ο αποκλεισμός του Νο 79 της παγκόσμιας κατάταξης (ενώ η ίδια είναι στο Νο 115) ήταν ένα ακόμη βήμα προς την καταξίωση, ο επόμενος αγώνας της με την Βένους Γουίλιαμς (η οποία έχει κατακτήσει πέντε φορές το τρόπαιο) θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση (μέχρι την επόμενη) για την Μαρία που θα αγωνιστεί με μία από τις κορυφαίες τενίστριες όλων των εποχών.

Κάτι που δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από 15 χρόνια όταν έμπαινε για πρώτη φορά στα γήπεδα του Ψυχικού, αλλά όπως αποδεικνύεται από την περίπτωση της μέσα από τη σκληρή δουλειά (κι έχοντας την κατάλληλη καθοδήγηση) όλα γίνονται...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης