«Παίρνει τον κορυφαίο αμυντικό της Βουλγαρίας ο Παναθηναϊκός»

«Παίρνει τον κορυφαίο αμυντικό της Βουλγαρίας ο Παναθηναϊκός»

Ο Βούλγαρος ρεπόρτερ, Ντάριν Ντιμίτροφ αναλύει στο gazzetta.gr τον Ιβάν Ιβάνοφ κάνοντας λόγο για έναν ηγέτη με πάθος εφήβου που έχει να αποδείξει πολλά! Το μαχαίρωμα στην ΤΣΣΚΑ, το παρασκήνιο των τραυματισμών και το κίνητρο για επιτυχία!  

«Παίρνει τον κορυφαίο αμυντικό της Βουλγαρίας ο Παναθηναϊκός»
Ο Bούλγαρος αμυντικός Ιβάν Ιβάνοφ εκτός απροόπτου θα αποτελέσει το πρώτο θερινό απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Ο αριστεροπόδαρος μπακ θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία αναμένεται να ανακοινωθεί από το «τριφύλλι».

Ο ρεπόρτερ της ιστοσελίδας 7DniFutbol.bg, Nτάριν Ντιμίτροφ σκιαγράφησε το προφίλ του 28χρονου άσος αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες της καριέρας του.

Ο Βούλγαρος δημοσιογράφος εστίασε στους σοβαρούς τραυματισμούς του Ιβάνοφ, στις προπονήσεις του με την New York City FC, ενώ τον χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο αμυντικό της γειτονικής χώρας την τελευταία πενταετία.

Ο Ντιμίτροφ κάνει λόγο για έναν παίκτη με πάθος που βλέπει ως τεράστιο κίνητρο για την καριέρα του τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα θεωρεί πως μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη της άμυνας, ενώ επισημαίνει και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην ΤΣΣΚΑ με αποκορύφωμα το μαχαίρωμα από οπαδούς της ομάδας.
Κλείσιμο

«Ο Παναθηναϊκός παίρνει ένα ελεγχόμενος ρίσκο με τον Ιβάνοφ. Πράγματι πέρασε δύο δύσκολα χρόνια λόγω των δύο αλλεπάλληλων χειρουργικών επεμβάσεων που υποβλήθηκε στο γόνατο.



Το ιατρικό επιτελείο της Βασιλείας παρακολουθούσε την πορεία της αποθεραπείας του και μάλιστα είχε πραγματοποιήσει ένα σύντομο ταξίδι στην Αγγλία για να εξεταστεί από τους γιατρούς της Μάντσεστερ Σίτι.

Το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από τους ατζέντηδες τους και ουσιαστικά κρατήθηκε κρυφό. Στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν ο Ιβάνοφ δοκιμάστηκε από τη New York City και παρότι εντυπωσίασε δεν υπέγραψε καθώς δεν υπήρχε ελεύθερη θέση για ξένους παίκτες.

Είναι ένα στοιχεί και αυτό που δείχνει πως μπορεί να αγωνιστεί ξανά σε υψηλό επίπεδο. Ουσιαστικά προπονήθηκε με μία ομάδα που βρισκόταν σε καλή κατάσταση με ποδοσφαιριστές όπως οι Λάμπαρντ, Πίρλο και Βίγια.



Αν δεν είχε αποθεραπευθεί δεν θα βρισκόταν εκεί. Στη συνέχεια υπέγραψε στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, όπου έδειξε αγωνιστική συνέπεια ξαναβρίσκοντας την αυτοπεποίθηση του. Επίσης δεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών κάτι που είναι σημαντικό έπειτα από μακροχρόνια απουσία».

Ο Βούλγαρος δημοσιογράφος κάνει λόγο για μια μεταγραφή από την οποία μπορούν να βγουν ωφελημένες και οι δύο πλευρές.

«Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν τι ποδοσφαιριστή παίρνουν και τούτη η μεταγραφή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται στην παρούσα φαση ο Ιβάνοφ.

Ο Παναθηναϊκός του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στο προσκήνιο της Ευρώπης και θα πρέπει να είναι ευγνώμων γι' αυτό.

Θεωρώ πως είναι πάνω από το επίπεδο του βουλγαρικού ποδοσφαίρου και θα θέλει να το αποδείξει παίζοντας σε μία γνωστή ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

Γνωρίζει πως σύλλογοι αυτού του επιπέδου στα Βαλκάνια είναι το σκαλοπάτι για μεγαλύτερα πρωταθλήματα και ομάδες στην Ευρώπη. Έχει εμπειρία και από την Παρτιζάν.

Ο Ιβάν Ιβάνοφ έχει πολλά να αποδείξει και να προσφέρει στον Παναθηναϊκό».

Ο πρώην άσος της Βασιλείας δεν διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες διαθέτοντας χαρακτηριστικά ηγέτη.

«Μπορεί να αποτελέσει ηγέτη της άμυνας και να βοηθήσει ώστε να ξεκινούν από

εκείνον οι επιθέσεις. Δεν φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες ως ηγέτης. Πιστεύω πως θα δώσει τον καλύτερο εαυτό και θα βγει κερδισμένος από την παρουσία του ο Παναθηναικός σε ένα ή δύο χρόνια όταν θα έρθουν προτάσεις από ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να περιμένουν έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει το πάθος ενός έφηβου που θέλει να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους, αλλά και πιο σημαντικούς παίκτες όχι μόνο της ομάδας, αλλά ολόκληρου το πρωταθλήματος».



Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με τον Ντάριν Ντιμίτροφ η επιστροφή του Ιβάνοφ στην εθνική Βουλγαρίας.

«Η εθνική Βουλγαρίας είχε προβλήματα δίχως εκείνον. Αναμφισβήτητα ο Ιβάν είναι ο καλύτερος αμυντικός στη Βουλγαρία τα τελευταία 5-6 χρόνια. Είναι βέβαιο πως θα επιστρέψει στην εθνική στα προσεχή ματς των προκριματικών και όλοι στηρίζονται πάνω του προκειμένου να φέρει σταθερότητα και ποιότητα στην άμυνα μας».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Βούλγαρου ρεπόρτερ για την εξωγηπεδική ζωή του συμπατριώτη του και την σταδιακή ωρίμανση του. Μάλιστα όπως σημειώνει όταν αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας είχε μαχαιρωθεί από οπαδό του συλλόγου!



«Όταν ήταν νεότερος απασχολούσε συχνά διάφορα σκανδαλοθηρικά έντυπα. Μάλιστα τον είχαν διώξει για ένα διάστημα από την ΤΣΣΚΑ επειδή δεν εμφανίστηκε σε συνάντηση με τον προπονητή.

Όταν η ομάδα δεν απέδιδε καλά, ο Ιβάνοφ και ένας άλλος ποδοσφαιριστής δέχθηκαν επίθεση και μάλιστα τον μαχαίρωσαν στο πόδι! Σύντομα και αφού ωρίμασε, η συμπεριφορά του εκτός αγωνιστικού χώρου άλλαξε.

Ωρίμασε σαν χαρακτήρας, απέκτησε διαφορετική νοοτροπία γεγονός που τον βοήθησε να μεταπηδήσει στην Παρτιζάν και αργότερα στην Βασιλεία. Πλέον είναι πολύ ήρεμος, ξέρει να μιλάει και προφυλάσσεται από σκάνδαλα και προβλήματα. Είναι ώριμος τόσο ως χαρακτήρας, όσο και ως ποδοσφαιριστής».

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης