Euro 2016: Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο στους «8»

Euro 2016: Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο στους «8»

Στις σημερινές αναμετρήσεις διασταυρώνουν τα ξίφη τους Ιταλία - Ισπανία (19:00) και Αγγλία - Ισλανδία (10:00)

Euro 2016: Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο στους «8»
Πολλά γκολ και σπουδαίες αναμετρήσεις είχε η χθεσινή μέρα για τους «8» του Euro 2016.
H Γερμανία έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και επικράτησε 3-0 της Σλοβακίας, η οικοδέσποινα Γαλλία πήρε το εισιτήριο από την Ιρλανδία επικρατώντας με 2-1 και το Βέλγιο σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Ουγγαρίας κερδίζοντάς της με 4-0. Το Βέλγιο με την εντυπωσιακή νίκη πρόκριση πέρασε για πρώτη φορά στους «8» μετά το 1980. Στις σημερινούς αγώνες αναμετρώνται Ιταλία - Ισπανία (19:00) και Αγγλία - Ισλανδία (10:00).

Δείτε αναλυτικά τι έγινε στις χθεσινές αναμετρήσεις

Κλείσιμο
Ουγγαρία-Βέλγιο 0-4
«Σκόρπισαν» τους Μαγυάρους οι εκπληκτικοί Βέλγοι του Βίλμοτς
Ουγγαρία και Βέλγιο, «στήθηκαν» στη σκακιέρα του δημοτικού σταδίου της Τουλούζ, για να διεκδικήσουν μια θέση στα προημιτελικά του EURO. Και οι δύο μπήκαν με όρεξη στο γρασίδι, όμως οι Βέλγοι με σαφώς πιο ποιοτικό κέντρο, πήραν τα ηνία και την κυκλοφορία της μπάλας. 
Ντε Μπρόινε, Αζάρ και Μέρτενς ξεκίνησαν με δαιμονιώδη ρυθμό.

Δείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού εδώ
Λίγο πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά παιχνιδιού, όμως, ο Αλντερβάιρελντ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, από στημένη φάση, όταν πήρε κεφαλιά σε εκτέλεση του Αζάρ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κίραλι



Μετά το γκολ, οι Βέλγοι «αναγκάστηκαν» να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Έδωσαν χώρο στους Ούγγρους, οι οποίοι πήραν την κατοχή της μπάλας και απείλησαν κυρίως με Ντζούντζακ και Σάλαϊ. Όμως στις αντεπιθέσεις, οι Ντε Μπρόινε, Αζάρ και Μέρτενς ήταν φωτιά, δημιουργώντας σε κάθε ευκαιρία, επικίνδυνη φάση στα καρέ του 40χρονου Γκαμπόρ Κίραλι.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 57% κατοχή για τους Ούγγρους και 16 τελικές προσπάθειες για τους Βέλγους.



Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους Ούγγρους να έχουν την κατοχή της μπάλας και με υπομονή να καταφέρνουν να απειλήσουν την εστία του Κουρτουά, ιδαίτερα με τους Γιούχας, Πίντερ και Ντζούντζακ, ενώ οι Βέλγοι στις αντεπιθέσεις «πετούσαν φωτιές» με τον Αζάρ να χάνει δύο σοβαρές ευκαιρίες.



Στο 76' ο Μιτσί Μπατσουαγί μπήκε ως αλλαγή και ενάμιση λεπτό αργότερα δέχτηκε την ασίστ από τον Εντέν Αζάρ και έκανε το 2-0 για τους Βέλγους.



Η ολοκληρωτική κατάρρευση για τους Ούγγρους, έδωσε την ευκαιρία στο Βέλγιο, σε άλλη μια αντεπίθεση να κάνει το 3-0 και να «καθαρίσει» το παιχνίδι, με πολύ ωραία ενέργεια του αρχηγού Εντέν Αζάρ.  



Στο 91', η «αρμάδα» του Μαρκ Βίλμοτς έδειξε αυτό για το οποίο την πιστεύουν πολλοί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το κέφι μέχρι το σφύριγμα του διαιττητή. Ο Ρατζά Ναϊνγκολάν έκανε την κάθετη και έβγαλε τον Καράσκο τετ-α-τετ, και ο παίκτης της Ατλέτικο δεν δίστασε και έκανε το 4-0 κλειδώνοντας την πανηγυρική πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά



Συνθέσεις: 

Ουγγαρία (Στορκ):
Κίραλι, Λανγκ, Γιούχαζ, Γκούζμικς, Κάνταρ, Γκέρα, Νάγκι, Τζούτζακ, Πίντερ, Λόβρεντσιτς, Ζαλάι. 

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Ναϊνγκολάν, Βίτσελ, Μέρτενς, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Το 1-0 από τον Αλντερβάιρελντ



Το 2-0 από τον Μπατσουαγί στο 78'



Το 3-0 στο 79' από τον Αζάρ



Το πανηγυρικό 4-0 από τον Καράσκο στις καθυστερήσεις


Γερμανία-Σλοβακία 3-0
Τα «πάντσερ» έδειξαν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό
Στη Λιλ και το «Πιέρ Μορουά» κοντράρονταν Γερμανία και Σλοβακία με έπαθλο το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro. Οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έκαναν φάσεις από το πρώτο λεπτό στην εστία των Σλοβάκων, μην αφήνοντας τους αντιπάλους τους να νιώσουν σε καμία στιγμή ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το 8ο λεπτό, σε κόρνερ των Γερμανών, οι αμυντικοί της Σλοβακίας έδιωξαν τη μπάλα, όμως αυτή έφτασε στον Μπόατενγκ ο οποίος έπιασε ένα «ξερό» μονοκόμματο σουτ και την έστειλε στα δίχτυα του Κόζατσικ.



Στο 12ο λεπτό, σε σέντρα μέσα στην περιοχή των Σλοβάκων, ο Σκρτέλ ανέτρεψε τον Μάριο Γκόμεζ και ο διαιτητής σφύριξε αμέσως. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Κόζατσικ.



Με τις ευκαιρίες να είναι 13-0 υπέρ των Γερμανών, οι Σλοβάκοι έκαναν σέντρα μέσα στην περιοχή του Νόιερ, ο Γιουράι Κούτσκα έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας το Γερμανό πορτιέρο να «πετάξει», για να αποκρούσει.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό, ο Γιούλιαν Ντράξλερ βρέθηκε μέσα στην περιοχή των Σλοβάκων και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος έκανε το 2-0 για τα πάντσερ.



Η Σλοβακία μπήκε λίγο πιο ορεξάτη στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας φάσεις στη Γερμανική εστία, όμως σε κόρνερ των Γερμανών στο 62', ο Χούμελς έπιασε την κεφαλιά και μετά από κόντρα, αυτή κατέληξε στον «ξεχασμένο» από τη σλοβάκικη άμυνα, Ντράξλερ, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα του Κόζατσικ για τρίτη φορά.



Το παιχνίδι από εκεί και έπειτα είχε τελειώσει, αφού οι Σλοβάκοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να να πιέσουν για κάτι παραπάνω, ενώ οι Γερμανοί συνέχισαν (όπως έκαναν από το πρώτο λεπτό) να κλείνουν εκπληκτικά την πρώτη μπαλιά των αντιπάλων τους, κερδίζοντας την μπάλα ψηλά και δημιουργώντας φάσεις με τους Ποντόλσκι και Μίλερ, χωρίς να υπάρξει αλλαγή στο σκορ.

Συνθέσεις: 
Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Κίμιχ, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μίλερ, Εζίλ, Ντράξλερ, Γκόμεζ. 

Σλοβακία (Κόζακ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Γκυόμπερ, Χροσόμσκι, Κούτσκα, Σκίνιαρ, Ντούρις, Χάμσικ, Βάις.

Η γκολάρα του Μπόατενγ για το 1-0


Δείτε το χαμένο πέναλτι του Οζίλ


Το 2-0 από τον Μάριο Γκόμεζ


Το 3-0 από τον Γιούλιαν Ντράξλερ


Γαλλία-Ιρλανδία 2-1
Ενα μαγικό τετράλεπτο του Γκριεζμάν αρκούσε για τους «τρικολόρ»
Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ άσχημα για τους τρικολόρ αφού σχεδόν με την έναρξη του αγώνα κόντρα στην Ιρλανδία οι Γάλλοι έπαθαν ψυχρολουσία. Οι Ιρλανδοί άνοιξαν το σκορ με πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό, όμως οι Γάλλοι αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε 10 λεπτά, από το 57ο μέχρι το 67ο λεπτό με δύο γκολ του Γκριεζμάν γύρισαν το σκορ σε 2-1 και κέρδισαν την αποβολή του Ντάφι.
Αμέσως μετά την σέντρα που έκαναν οι Ιρλανδοί, ο Πογκμπά έκανε ένα αψυχολόγητο πέναλτι λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού του αγώνα. Ο Ιταλός Ριτσόλι καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπρέιντι.

Ο Ιρλανδός ευστόχησε και έκανε το 0-1 προκαλώντας παγωμάρα στις εξέδρες του γηπέδου.



Η «λύτρωση» για τους Γάλλους ήρθε στο 57ο λεπτό με κεφαλιά του Γκριεζμάν, που έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 1-1.



Τέσσερα λεπτά αργότερα ο άσος της Ατλέτικο έστειλε τους Γάλλους στον έβδομο ουρανό. Ο Ζιρού έκανε κεφαλιά πάσα και ο Γκριεζμάν με κοντινό αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το σκορ σε 2-1 δίνοντας προβάδισμα στη γαλλική ομάδα.



Στο 65' η Ιρλανδία έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Ντάφι ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Αντουάν Γκριεζμάν, που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Ράντολφ και έτσι ο Ριτσόλι τον έστειλε στα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα.



Οι Γάλλοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, όταν ο Ζινιάκ (πήρε τη θέση του Ζιρού) με πλασέ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 75'.

Οι Ιρλανδοί παραδόθηκαν μετά το δεύτερο γκολ και η συνέχεια ανήκε στους Γάλλους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να τριπλασιάσουν τα γκολ τους και το σκορ έμεινε ως είχε μέχρι τη λήξη.

Το 0-1 από τον Μπρέιντι

0-1 : Robbie Brady Goal από Sports_HD



Το 1-1 από τον Γκριεζμάν στο 58'



Το 2-1 από τον Γκριεζμάν στο 61'



Δείτε την αποβολή του Ντάφι στο 65'

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης