Δραματική πρόκριση της Πορτογαλίας μετά το 3-3 με την Ουγγαρία

Δραματική πρόκριση της Πορτογαλίας μετά το 3-3 με την Ουγγαρία

Οι Μαγυάροι προκρίθηκαν στους «16» ως πρώτοι από τον 6ο όμιλο, παίρνοντας μαζί τους και τους Ίβηρες, που είδαν επιτέλους τον Ρονάλντο να σκοράρει δύο γκολ (το ένα με ασύλληπτο τακουνάκι) και να σηκώνει την ομάδα στις πλάτες του - Πέρασε ως δεύτερη και η εκπληκτική Ισλανδία, που επικράτησε με 2-1 των Αυστριακών στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων

Δραματική πρόκριση της Πορτογαλίας μετά το 3-3 με την Ουγγαρία
Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκει δις τον δρόμο προς τα δίχτυα και να δίνει μία ασίστ στον πιο καθοριστικό αγώνα για την Πορτογαλία, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπορεί και πάλι να μην κέρδισε, απέσπασε ωστόσο πολύτιμη ισοπαλία 3-3 από την Ουγγαρία σε ένα συγκλονιστικό και «χορταστικό» ματς και πέρασε στη φάση των «16» ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων.

Εκεί, τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τους Ίβηρες, καθώς θα τεθούν αντιμέτωποι με την πολύ ισχυρή -όπως απέδειξε χθες, κόντρα στην Ισπανία, Κροατία.

Το σκορ άνοιξε στο 19' για τους Ούγγρους, όταν ο Γκέρα σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε κάτω από πόδια και κατέληξε στη γωνία του Ρούι Πατρίσιο. Το γκολ «σόκαρε» την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που πάντως ισοφάρισε στο 42', όταν ο Ρονάλντο πέρασε ασίστ στον Νάνι και αυτός με σουτ πάνω στην κίνηση έγραψε το 1-1.

Στο 47' με σουτ του Τζούτζακ και κόντρα, η Ουγγαρία πήρε ξανά το προβάδισμα, όμως στο 50' από παράλληλη σέντρα του Ζοάο Μάριο ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετάχθηκε στο σημείο του πέναλτι και με απίθανο τακουνάκι ισοφάρισε εκ νέου.

Στο 55' νέο σουτ του Τζούτζακ, διπλή κόντρα σε σώματα Πορτογάλων και το 3-2 ήταν γεγονός για τους Μαγυάρου. Ωστόσο, ο CR7 δεν είχε πει την τελευταάι του λέξη... Πέτυχε το 3-3 στο 62' με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Κουαρέσμα, έφτασε τα οκτώ γκολ σε τελικές φάσεις Euro και είναι δεύτερος, πίσω μόνο από τον Μισέλ Πλατινί (9), στην ιστορία της διοργάνωσης.
Κλείσιμο

Με τη σέντρα, οι Ούγγροι επιτέθηκαν ξανά, ο Έλεκ πρόλαβε με προβολή τον Πέπε, αλλά αυτή τη φορά ο Ρούι Πατρίσιο «σώθηκε» από το δοκαρι (64').

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έψαξε το τέταρτο γκολ, που θα της έδινε τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε και αρκέστηκε στο να πάρει την πρόκριση ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες.










Ισλανδία-Αυστρία 2-1
Την ίδια ώρα, οι εκπληκτικοί «ψαράδες» της Ισλανδίας επικρατούσαν με 2-1 της Αυστρίας και κατακτούσαν τη δεύτερη θέση στον ΣΤ' όμιλο, συνεχίζοντας το ποδοσφαιρικό τους «παραμύθι» στα γήπεδα της Γαλλίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Στο 2' ο Γκούντμουσον έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς το σουτ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά στο 18' η Ισλανδία άνοιξε το σκορ, όταν ο Μπέντβαρσον βγήκε απέναντι από τον Άλμερ και πλάσαρε για το 1-0.

Στο 36' ο Σκούλασον τράβηξε στην περιοχή τον Αλάμπα και ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ έδειξε πέναλτι για την Αυστρία. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντράγκοβιτς, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 60' ο Σοπφ, που είχε μπει αλλαγή, με ωραία ατομική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα και σημειώνοντας το πρώτο γκολ της Αυστρίας στη διοργάνωση. Η Ισλανδία με το 1-1 δεν ρίσκαρε καθόλου και φύλαγε τα μετόπισθεν.

Στο 72' ο ίδιος παίκτης βγήκε τετ-α-τετ με τον Χάλντορσον, αλλά ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Οι Αυστριακοί στα τελευταία λεπτά πίεσαν πολύ ψηλά, για να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση και τελικά το «πλήρωσαν».

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Ισλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Τράουστασον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, που έδωσε στην ομάδα του τη δεύτερη θέση και άφησε τους Αυστριακούς εκτός συνέχειας.

Στους «16», οι Ισλανδοί ελπίζουν να διεκδικήσουν ένα ακόμη... θαύμα, καθώς θα αντιμετωπίσουν τους Άγγλους, οι οποίοι δεν έχουν... ενθουσιάσει με την απόδοσή τους μέχρι στιγμής.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης