Οι δύο νέοι μέτοχοι προτεραιότητα του Αδαμίδη

Οι δύο νέοι μέτοχοι προτεραιότητα του Αδαμίδη

Η οριστική συμφωνία με τους δύο νέους μετόχους της  ΠΑΕ ΑΕΚ, που θα θα συνεισφέρουν 5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των  χρεών αλλά και των άμεσων αναγκών  της εταιρείας, φιλοδοξεί να ολοκληρώσει  στο Λονδίνο ο μελλοντικός πρόεδρος Σταύρος Αδαμίδης.

AEK: Αρχίζουν οι περικοπές μετά το συμφωνητικό
Η οριστική συμφωνία με τους δύο νέους μετόχους της  ΠΑΕ ΑΕΚ, που θα θα συνεισφέρουν 5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των  χρεών αλλά και των άμεσων αναγκών  της εταιρείας, φιλοδοξεί να ολοκληρώσει  στο Λονδίνο ο μελλοντικός πρόεδρος Σταύρος Αδαμίδης.

 Οι δύο νέοι μέτοχοι (για τους οποίους είχε κάνει  λόγο προ μηνός στους καταληψίες των γραφείων της ΠΑΕ ο κ. Πέτρος Παππάς) είναι φίλοι του κ. Αδαμίδη  και θα συνεισφέρει ο καθένας  σύμφωνα με το αρχικό πλάνο το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Φυσικά, μετοχές της ΠΑΕ θα αγοράσει και ο ίδιος με ένα ποσό από 500.000 έως 1 εκατ. ευρώ προκειμένου εκτός από την ιδιότητα του άμισθου προέδρου (σε αντίθεση με τον Νίκο Θανόπουλο) να είναι ταυτόχρονα και μέτοχος της εταιρίας όπως συνέβαινε με τον Ντέμη Νικολαΐδη.
Κλείσιμο

 Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις από την πλευρά Αδαμίδη και είναι σε θέση άμεσα  να τις εκπληρώσει προκειμένου να αρχίσει να μετράει υπέρ του ο  χρόνος μέχρι να αναλάβει την προεδρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον ένα εκ των δύο νέων μετόχων της εταιρίας τον έχει γνωρίσει και ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Δημήτρης Χατζηχρήστος σε συνάντηση που είχε προ ημερών με τον εν δυνάμει πρόεδρο.

 Οι συζητήσεις με τους δύο νέους μετόχους χρονολογούνται εδώ και πολύ καιρό, ταυτόχρονα με την εκδήλωση του ενδιαφέροντος  από την πλευρά του Χαράλαμπου Κοζώνη και αυτό το σχήμα αποτελούσε το plan B των μετόχων στην περίπτωση  που -όπως και έγινε- δεν προχωρούσε η ιστορία με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία.

 Στο μεσοδιάστημα όμως και οι δύο επιχειρηματίες (ο  ένας είναι εφοπλιστής με έδρα το Λονδίνο) είχαν αρχίσει να προβληματίζονται για την εμπλοκή τους στην ΑΕΚ  όχι για το ύψος της επένδυσης  των 5 εκατ. ευρώ, αλλά λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην ομάδα και του κινδύνου που διέτρεχαν και διατρέχουν και τα χρήματά τους να επενδύσουν στην ΠΑΕ, αλλά και τον κόσμο να είναι εναντίον τους μέσα στο γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης των νυν μετόχων και της διατήρησης της σημερινής κατάστασης .

 Και αυτή ήταν η  προτεραιότητα του Σταύρου Αδαμίδη  στο διάστημα των 20 ημερών μέχρι  να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο  νέο διοικητικό και ιδιοκτησιακό σχήμα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Να ηρεμήσουν  τα πράγματα, να αναδειχθεί η δική του  προοπτική ως η τελευταία ευκαιρία των μετόχων, να τονισθούν οι αλλαγές που σκοπεύει να προωθήσει και σε επίπεδο οργάνωσης της εταιρίας αλλά και στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης