Γαλλία-Ρουμανία 2-1: Λύτρωση στο 89' με γκολάρα του Παγέ για τους «τρικολόρ»

Γαλλία-Ρουμανία 2-1: Λύτρωση στο 89' με γκολάρα του Παγέ για τους «τρικολόρ»

Γλίτωσε το «έμφραγμα» η Γαλλία που, αν και ευτύχισε να προηγηθεί με τον Ζιρού, ισοφαρίστηκε από πέναλτι του Στάνκου - Απίστευτο γκολ από τον άσο της Γουέστ Χαμ στο 89' 

Γαλλία-Ρουμανία 2-1: Λύτρωση στο 89' με γκολάρα του Παγέ για τους «τρικολόρ»
Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από τα καλύτερα παιχνίδια, αλλά οι πρεμιέρες μιας διοργάνωσης είναι πάντα νευρικές, ιδιαίτερα για τους οικοδεσπότες που καλούνται να δείξουν ένα καλό πρόσωπο μπροστά από τον κόσμο τους.

Γαλλία και Ρουμανία, τέθηκαν αντιμέτωπες στο Σταντ ντε Φρανς, στην πρεμιέρα του Euro. Το πρώτο ημίχρονο είδε τις δυο ομάδες να ακολουθούν δυο αντίθετες τακτικές. Όπως αναμενόταν, οι Γάλλοι ανέλαβαν τα ηνία της κυκλοφορίας της μπάλας και οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να μη δεχτούν γκολ και να εκμεταλλευτούν την όποια ευκαιρία θα τύχαινε να τους παρουσιαστεί. Οι «τρικολόρ» με μια εξαιρετική λειτουργία στο χώρο του κέντρου ανάγκασαν τους Ρουμάνους σε όλη τη διάρκεια να ψάχνουν με ψηλές μπαλιές τους επιθετικούς κάτι που έκανε το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο.

Κλείσιμο
Η Γαλλία είχε την πρώτη και μοναδική αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν από εξαιρετική σέντρα με τη μία από τον Σανιά, ο Γκριεζμάν δεν πιάνει τη μπάλα,αλλά από κόντρα βρίσκεται σε θέση να σκοράρει με το κεφάλι εξ επαφής, όμως στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία μπήκε με περισσότερο «ζωντάνια» στο χορτάρι και μάλιστα το αξιοποίησε. Στο 57' ο επιθετικός της Άρσεναλ, Ολιβιέ Ζιρού, πήδηξε στον αέρα διεκδικώντας μπαλιά, μαζί με το Ρουμάνο τερματοφύλακα, όμως ο Ταταρουσάνου πηγαίνει «χαλαρά» στη φάση και ο Ζιρού κάνει με κεφαλιά το 1-0.

Όμως η χαρά των Γάλλων δεν κράτησε πολύ, καθώς η Ρουμανία κέρδισε πέναλτι, το ο οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Στάνκου στο 64'.

Ο Ντεσαν στη συνέχεια ανακάτεψε την τράπουλα, βγάζοντας κυρίως τον Γκριεζμάν που δεν φάνηκε και πολύ στο παιχνίδι και αυτό έκανε τη Γαλλία πιο κινητική.

Όμως τα λεπτά περνούσαν και το γκολ δεν ερχόταν. Μέχρι που αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του... στα πόδια του καλύτερα, ο Ντμίτρι Παγέ. Ο άσος της Γουέστ Χαμ με ένα απίστευτο και πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα εκεί που έπρεπε στο 89' και έδωσε το τρίποντο στους τρικολόρ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης