Απέναντι στη «ρωσική αρκούδα» Ολυμπιακός και ΠΑΟ

Απέναντι στη «ρωσική αρκούδα» Ολυμπιακός και ΠΑΟ

Απέναντι σε ρώσικες ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στη φάση των «6» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Ζενίτ Καζάν και οι πράσινοι τη  Ντιναμό Μόσχας  στη φάση των «12» του Champions League, στο βόλεϊ ανδρών, μετά  τη σημερινή κλήρωση στο Λουξεμβούργο...

Απέναντι στη «ρωσική αρκούδα» Ολυμπιακός και ΠΑΟ
Απέναντι σε ρώσικες ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στη φάση των «6» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Ζενίτ Καζάν και οι πράσινοι τη  Ντιναμό Μόσχας  στη φάση των «12» του Champions League, στο βόλεϊ ανδρών, μετά  τη σημερινή κλήρωση στο Λουξεμβούργο. 
Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 10 Φεβρουαρίου εκτός ο ΠΑΟ, μέσα ο Ολυμπιακός,  και οι επαναληπτικοί στις 17 του ίδιου μήνα.

Κλείσιμο
Το Final-4  θα διεξαχθεί στο Λοντζ της Πολωνίας, αφού διοργανώτρια ορίστηκε η Σκρα Μπελτσάτοφ. 

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε ως δεύτερος του πέμπτου ομίλου, ενώ ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος στον πρώτο, αλλά πέρασε ως τρίτος καλύτερος των ομίλων. 

Το προφίλ της Ντιναμό Μόσχας 

Η Ντιναμό Μόσχας αγωνίζεται στο «Dynamo Sports Palace», χωρητικότητας 5.000 θέσεων. Έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα Ρωσίας, το 2006 και το 2008 , ενώ πέρυσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Το 2007 κατέκτησε την τρίτη θέση στο Final-4 του Champions League. Στη φάση των ομίλων του θεσμού συμμετείχε στον πρώτο όμιλο, μαζί με τον Ολυμπιακό (Τρεντίνο και Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε), τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Οι Ρώσοι είχαν επικρατήσει 3-1 σετ στη Μόσχα των Πειραιωτών, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει 3-2 στην Αθήνα. Ένα απ’ τα αστέρια της, ο Βραζιλιάνος, Αμαράλ Ντάντε, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα. 

Το προφίλ της Ζενίτ Καζάν 

Η Ζενίτ Καζάν μετρά μόλις 10 χρόνια ζωής μιας και ιδρύθηκε το 2000. Έδρα της είναι το Basket-Hall Arena, χωρητικότητας 7.000 θέσεων. Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρωσίας για δεύτερη φορά μετά το 2007. Στη φάση των ομίλων ήταν πρώτη στον δεύτερο όμιλο με ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Τουρ και Ουνικάχα Αλμερία. Το 2008 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης νικώντας στον τελικό του Champions League την Πιατσέντζα. 

Αναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των «12» 

Τρεντίνο (Ιταλία)-Κνακ Ροζελάρε (Βέλγιο) 
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)-Ασάκο Ρεσόβια (Πολωνία) 

Φριντρισχάφεν (Γερμανία)-Τιρόλ Ίνσμπρουκ (Αυστρία) 
Βόλεϊ Μπλεντ (Σλοβενία)-Ματσεράτα (Ιταλία) 

Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός 
Ολυμπιακός-Ζενίτ Καζάν (Ρωσία) 

• Στο Final-4 (10-11 Απριλίου) προκρίνεται απ’ ευθείας η διοργανώτρια Σκρα Μπελτσάτοφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης