Συγγενής του Πουλίδο ο «εγκέφαλος» της απαγωγής;

Συγγενής του Πουλίδο ο «εγκέφαλος» της απαγωγής;

Η απειλή για την δολοφονία του παίχτη του Ολυμπιακού -Ο ρόλος της συντρόφου του, τα λύτρα και η θαρραλέα μάχη με τον απαγωγέα 

Συγγενής του Πουλίδο ο «εγκέφαλος» της απαγωγής;
Σενάριο από ταινία θυμίζουν όλα όσα έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας σχετικά με την απαγωγή του παίχτη του Ολυμπιακού  Άλαν Πουλίδο. 

Σιγά σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης από τι αρχές του Μεξικού με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα να συγκλονίζουν.  Οι αδίστακτοι, όπως φαίνεται απαγωγείς, ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν το θύμα τους αν δεν λάμβαναν τα περίπου έξι εκατομμύρια πέσος που ζητούσαν ως λύτρα. Τη συνταρακτική αυτή αποκάλυψη έκανε ο αδελφός του Μεξικάνου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο Αρμάντο Πουλίδο ο οποίος έκανε τις διαπραγματεύσεις.
 


Την ίδια ώρα η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους συλληφθέντες  είναι ο  Οσβάλντο Βελάσκες, ο οποίος είναι ξάδερφος εξ αγχιστείας του Πουλίδο, καθώς είναι παντρεμένος με την ξαδέρφη του ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για τον «εγκέφαλο» της απαγωγής του νεαρού άσου, ο οποίος ανήκει σε συμμορία που διακινεί ναρκωτικά και κάνει απαγωγές. 
Κλείσιμο

Ο Βελάσκες μάλιστα ήταν παρών στο πάρτι όπου βρέθηκε ο Πουλίδο και η σύντροφός του Ιλεάνα Σάλας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (28.05.2016) και ήταν εκείνος που ειδοποίησε τους υπόλοιπους για το πότε έφυγε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής και τι αυτοκίνητο οδηγούσε. Εκείνοι του έστησαν καρτέρι και τον απήγαγαν, αρχικά μαζί με τη σύντροφό του, την οποία, όμως, στη συνέχεια άφησαν ελεύθερη. 



Καταλυτική στην υπόθεση όμως ήταν η θαρραλέα αντίδραση του παίχτη του Ολυμπιακού, ο οποίος έδωσε μάχη με τον απαγωγέα και κατάφερε να αποδράσει. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ένας από τους δράστες φέρεται να είναι ο 38χρονος Ντάνιελ Ερνάντεζ Μοράλες, ο οποίος σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε απεικονίζεται τραυματισμένος και σε φορείο.



Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τις  αστυνομικές αρχές του Μεξικού, ο Πουλίδο βρέθηκε μόνος του με τρεις από τους απαγωγείς του και δίνοντας μάχη κατάφερε να αρπάξει το όπλο ενός εξ αυτών. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία ζητώντας από τον χειριστή στη άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να εντοπίσει την κλήση.



Αν και η πόρτα του δωματίου στο οποίο τον κρατούσαν ήταν κλειδωμένη, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κατάφερε να βγάλει το κεφάλι του έξω από ένα παράθυρο και να περιγράψει στους αστυνομικούς τι έβλεπε από εκεί που βρισκόταν. 

Όπως τους είπε βρισκόταν σε ένα διώροφο κτίσμα με δύο αυτοκίνητα παρκαρισμένα απ' έξω και μια χαρακτηριστική κεραία τηλεόρασης.
 


Σε ένα από τα επόμενα τηλέφωνα ο Πουλίδο ακούγεται να λέει ότι η αστυνομία ήταν έξω από το σπίτι όπου ήταν όμηρος και να προσπαθεί να ενημερώσει τους αστυνομικούς ότι αυτός ήταν μέσα και επιχειρούσε να επικοινωνήσει μαζί τους. Οι αστυνομικοί  του είπαν να πυροβολήσει μια φορά προκειμένου οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εντοπίσουν το σωστό κτήριο αλλά αυτός τους είπε ότι το όπλο που είχε στα χέρια του δεν ήταν γεμάτο.
 
Ενώ οι άνδρες της αστυνομίας είχαν ξεκινήσει να πυροβολούν ο Πουλίδο άρχισε να περιγράφει τα ρούχα που φορούσε προκειμένου κατά την έφοδο οι αστυνομικοί να μην τον μπερδέψουν με τους απαγωγείς του.



Στο μεταξύ, ρόλο στην απαγωγή του Πουλίδο φέρεται να έχει η σύντροφός του 25χρονου ποδοσφαιριστή, Ιλεάνα Σάλας, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας  αίσθηση. Όπως επισημαίνουν τα ΜΜΕ είναι πιθανό η 23χρονη είτε να συμμετείχε  στο σχεδιασμό της απαγωγής, είτε η απαγωγή να ήταν εκδικητική πράξη  από τον πρώην σύντροφό της που είναι ο επικεφαλής καρτέλ ναρκωτικών ντελ Γκόλφο.

Προς το παρόν  κανένα από τα δύο σενάρια  δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ η Σάλας δεν έχει προχωρήσει σε καμία δήλωση σχετικά με την υποτιθέμενη εμπλοκή της στην απαγωγή.
 
Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι επέβαινε στο όχημα του Πουλίδο όταν ένοπλοι κουκουλοφόροι το σταμάτησαν βγάζοντας με τη βία τον 25χρονο ποδοσφαιριστή και μεταφέροντάς τον στο δικό τους αυτοκίνητο, αλλά αφήνοντας ελεύθερη εκείνη. 
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης