Πλέι οφ: «Τελικός» ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού στην Τούμπα για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ

Πλέι οφ: «Τελικός» ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού στην Τούμπα για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο ΠΑΟΚ μετά το 0-0 με την ΑΕΚ χρειάζεται μια ισοπαλία για να πανηγυρίσει - Τη νίκη θέλουν οι «πράσινοι» - Εκτός μάχης η «ξεζουμισμένη» ΑΕΚ

Πλέι οφ: «Τελικός» ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού στην Τούμπα για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ
Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου (1-0) και η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-0) ξεκαθάρισε αρκετά τα πράγματα, όσον αφορά το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. 

Κι αυτό γιατί από κούρσα τριών, πλέον έχουν μείνει δύο διεκδικητές της πρωτιάς, αφού η Ένωση δεν μπορεί να βγει πρώτη, ό,τι κι αν συμβεί στο νήμα των πλέι οφ. 

Οι Θεσσαλονικείς κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ με στόχο να μη χάσουν και το κατάφεραν, μένοντας στο 0-0 με την κουρασμένη ΑΕΚ. Από ένα δοκάρι (Ροντρίγκες στο 11', Αραβίδης στο 66') και μία αποβολή (Τζαβέλλας στο 32', Πέκχαρτ στο 49') οι δύο ομάδες, ζήτησε πέναλτι η Ενωση για σπρώξιμο του Λέοβατς στον Μπαρμπόσα (25'). Χειροκρότημα για τους Κιτρινόμαυρους στο τέλος του ματς.

Το ματς θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για την ΑΕΚ μετά το λάθος των Γλύκου-Τζιόλη στο 6', λόγω της πίεσης του Πέκχαρτ, αλλά το πλασέ του Γιόχανσον προς την κενή εστία έφυγε άουτ. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν καλή αφού στο 11' η μπάλα βρήκε στο δοκάρι από το δυνατό σουτ του Ροντρίγκες, για να χρειαστεί στο 17' η επέμβαση του Ανέστη στην κοντινή προβολή του Αθανασιάδη, μετά το γύρισμα του Μακ από αριστερά, για να μείνει το 0-0. Γενικά οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση ως το 25' αφού είχαν καταφέρει να περιορίσουν τον Μάνταλο, με συνέπεια η ΑΕΚ να δυσκολεύεται στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη του παιχνιδιού της.

Παρ' όλα αυτά, στο 25' ο Μπαρμπόσα πήγε να δώσει τη λύση με ατομική ενέργεια αλλά βρέθηκε στο έδαφος από την πίεση του Λέοβατς, με την Ενωση να ζητάει πέναλτι και τον διαιτητή Κομίνη να μην δείχνει βούλα. Στο 32', πάντως, έδειξε -όπως έπρεπε- την κόκκινη κάρτα στον Τζαβέλλα για το φάουλ στον Πέκχαρτ που έβγαινε τετ α τετ, μετά την πολύ ωραία μπαλιά του Μάνταλου. Με 10 παίκτες πλέον, ο Βλάνταν Ιβιτς έδωσε εντολή στον Τζιόλη να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας, για να βγει το ημίχρονο χωρίς γκολ αφού η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στην τελική πάσα ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μακ-Ροντρίγκες, οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στην κιτρινόμαυρη άμυνα.
Κλείσιμο

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Νίκος Παναγιωτάρας έβαλε τον Αραβίδη αντί του Μπακάκη για να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2 αλλά γρήγορα τα πλάνα του ανατράπηκαν με την αποβολή Πέκχαρτ... Η δεύτερη κίτρινη στον φορ της ΑΕΚ στο 49', επειδή βρήκε τον Βίτορ στην προσπάθεια για ανάποδο ψαλίδι, μάλλον ήταν υπερβολική αφού δεν έβλεπε τον αντίπαλο αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Σημασία είχε το πώς θα εξελισσόταν το ματς, με την Ενωση να έχει μεγαλύτερη διάθεση και να παίζει πιο επιθετικά, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ξεκάθαρα έπαιζε για την ισοπαλία.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν πίσω και πρόσεχαν συνεχώς την άμυνα τους, η οποία πάντως είχε προβλήματα από τον Αραβίδη. Είτε με φάουλ που κέρδιζε ο επιθετικός της Ενωσης γύρω-γύρω από την περιοχή, είτε με το οριζόντιο δοκάρι στο 66', με κοντινό πλασέ, μετά το φάουλ του Μάνταλου και την κεφαλιά-πάσα του Αρθο. Η ΑΕΚ πίεζε, χωρίς όμως να αποφύγει και κάποια λάθη στο κέντρο, τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ αφού ήταν κυρίως στην άμυνα και το μόνο που είχε να επιδείξει στο δεύτερο μέρος ήταν ένα καλό σουτ του Κάτσε που απέκρουσε ο Ανέστης (75').

Ο Παναγιωτάρας έριξε στον αγώνα τον Πλατέλλα αντί του Γιόχανσον, στέλνοντας τον δεξιά για να γυρίσει στον άξονα ο Μάνταλος, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν προσεκτικός στην άμυνα, «έτρωγε» και τον χρόνο με κάθε ευκαιρία και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, παρά το γεγονός ότι στο τέλος μπήκε και ο Μπουονανότε αντί του Κολοβέτσιου για την ΑΕΚ.

Ο «Δικέφαλος του βορρά» μετά από αυτό το αποτέλεσμα είναι στην παρούσα φάση το αφεντικό. Του αρκεί ακόμα και ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη για να εξασφαλίσει το «σεντόνι». Το τριφύλλι χρειάζεται διπλό στην -με κόσμο- Τούμπα για να... κλέψει την ύστατη ώρα την πρώτη θέση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ τέθηκε οριστικά εκτός μάχης, διότι ακόμα και να νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον αδιάφορο και οριστικά τελευταίο Πανιώνιο, θα φτάσει τους 12 βαθμούς και θα είναι πίσω είτε απ’ τους 14 του ΠΑΟΚ (σε νίκη του), είτε απ’ τους 13 του Παναθηναϊκού (σε νίκη του), είτε απ’ τους 12 του ΠΑΟΚ (σε ισοπαλία στην Τούμπα), καθώς υστερεί σε ισοβαθμία με την ομάδα του Ίβιτς. 

Νωρίτερα ο Παναθηναϊκός κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο με γκολ του Λέτο και πλέον χρειάζεται τη νίκη στην Τούμπα για να πάρει εκείνος το πολυπόθητο εισιτήριο.

Ο γνωστός, προβληματικός στην δημιουργία και χωρίς ίχνος κυριαρχίας στον αγωνιστικό χώρο Παναθηναϊκός επί Στραματσόνι παρουσιάστηκε και στο πρώτο ημίχρονο με τον Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» αφού την... γλίτωσαν στο 3' με το τετ-α-τετ του Μασούρα χάρη στον Μολέδο, είχαν την κυκλοφορία της μπάλας αλλά για ακόμη μία φορά δεν είχαν συγκεκριμένο και λειτουργικό πλάνο, ώστε να αξιοποιήσουν τους δύο επιθετικούς και να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή του Γιαννιώτη.

Το «τριφύλλι» απέναντι στις ρεζέρβες των «κυανέρυθρων» απείλησαν μόνο δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο(5' και 8' με Αμπέντ και Λέτο) και στην συνέχεια αναλώθηκαν σε αρκετές λανθασμένες επιλογές στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Αμπέντ και Βλαχοδήμος από τα άκρα δεν είχαν ουσία, τα ανεβάσματα του Χουχούμη από αριστέρα μπορεί να δημιουργούσαν ρήγματα αλλά οι σέντρες του νεαρού δεν έβρισκαν στόχο και τόσο ο Λέτο όσο και ο Πέτριτς ήταν εκτός παιχνιδιού.

Ο Πανιώνιος με καλή ανασταλτική συμπεριφορά και στόχο να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο, βρήκε και δεύτερη φάση στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον... οδοστρωτήρα Μολέδο να καλύπτει το διπλό λάθος Κουτρουμπή-Στιλ και να σώνει τον Παναθηναϊκό, διατηρώντας το 0-0.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να πιέσει πιο ορθολογικά τον Πανιώνιο και να βρει το γκολ της νίκης. Ο Λέτο δεν μπόρεσε να δώσει το γρήγορο γκολ στο «τριφύλλι» με την κεφαλιά στο 50' και ο Στραματσόνι άλλαξε γρήγορα πράγματα σε διάταξη και πρόσωπα. Πέρασε τον Μπουμάλ στο ματς, έπαιξε με ένα 4-2-2-2 και στην συνέχεια έβαλε τον Κλωναρίδη. Οι «πράσινοι» που είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας δεν κατάφεραν να φτιάξουν φάσεις και όσο περνούσε η ώρα τόσο μεγάλωνε το άγχος, με τον Πανιώνιο να κάνει το παιχνίδι του στο δικό του αμυντικό τρίτο και να μην απειλείται. Ένα «τσαφ» του Πέτριτς, όμως, άλλαξε τα δεδομένα!

Στο 78' ο Κροάτης δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ. Η μπάλα, βέβαια, του έκανε τα κέφια στο τελευταίο του παιχνίδι στην Λεωφόρο και στρώθηκε στον αμαρκάριστο Λέτο. Ο Αργεντινός από εκεί δεν θα μπορούσε να αστοχήσει, εκτέλεσε σωστά και χάρισε την νίκη στον Παναθηναϊκό. Ο «Σέμπα»... καθάρισε για το «τριφύλλι», καθώς το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός παρέμεινε «ζωντανός» στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Η βαθμολογία (5 αγωνιστικές) 

ΠΑΟΚ 11 (7-2) 
Παναθηναϊκός 10 (7-5) 
ΑΕΚ 9 (5-6) 
Πανιώνιος 1 (1-7) 

6η αγωνιστική (Τρίτη 31/5) 

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20:30) 
Πανιώνιος-ΑΕΚ (20:30)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης