Ένας... Λέτο φέρνει την άνοιξη, 1-0 ο ΠΑΟ τον Πανιώνιο

Ένας... Λέτο φέρνει την άνοιξη, 1-0 ο ΠΑΟ τον Πανιώνιο

Ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκού σημείωσε το νικητήριο γκολ της ομάδας του στο 78'

Ένας... Λέτο φέρνει την άνοιξη, 1-0 ο ΠΑΟ τον Πανιώνιο
Το γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο στο 78' γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από νέα γκέλα. Το «τριφύλλι» νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο σε ένα ματς όπου προβλημάτισε ξανά με την απόδοσή του και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ οι «πράσινοι» θα παίξουν την τελευταία ζαριά για την πρωτιά.

Με ενδεκάδα ανάγκης παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός εξαιτίας των αρκετών απουσιών(Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λουντ, Λαγός, Πράνιτς) ενώ ο Αντρέα Στραματσόνι αποφάσισε να δώσει... ανάσες στους ακραίους του αμυντικούς!Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουχούμης και δεξί ο Μαρινάκης. Ο Κουτρουμπής με τον Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζέκα με τον Εβανζελίστα πιο μπροστά του στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό χαφ ο Βλαχοδήμος, δεξί ο Εβανζελίστα και στην κορυφή του 4-1-3-2 ο Λέτο με τον Πέτριτς! Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Πανιώνιο με 4-2-3-1.

Ο Γιαννιώτης στην «κυανέρυθρη» εστία, δεξί μπακ ο Βλάχος, αριστερό ο Τασουλής και ο Ρισβάνης με τον Οικονόμου δίδυμο στα μετόπισθεν. Ο Σιώπης με τον Κόρμπο τα αμυντικά χαφ. Καθάριος, Μασούρας και Χαλκιαδάκης η επιθετική τριπλέτα πίσω από τον Μπαργκάν.

Κλείσιμο
Ο γνωστός, προβληματικός στην δημιουργία και χωρίς ίχνος κυριαρχίας στον αγωνιστικό χώρο Παναθηναϊκός επί Στραματσόνι παρουσιάστηκε και στο πρώτο ημίχρονο με τον Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» αφού την... γλίτωσαν στο 3' με το τετ-α-τετ του Μασούρα χάρη στον Μολέδο, είχαν την κυκλοφορία της μπάλας αλλά για ακόμη μία φορά δεν είχαν συγκεκριμένο και λειτουργικό πλάνο, ώστε να αξιοποιήσουν τους δύο επιθετικούς και να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή του Γιαννιώτη.

Το «τριφύλλι» απέναντι στις ρεζέρβες των «κυανέρυθρων» απείλησαν μόνο δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο(5' και 8' με Αμπέντ και Λέτο) και στην συνέχεια αναλώθηκαν σε αρκετές λανθασμένες επιλογές στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Αμπέντ και Βλαχοδήμος από τα άκρα δεν είχαν ουσία, τα ανεβάσματα του Χουχούμη από αριστέρα μπορεί να δημιουργούσαν ρήγματα αλλά οι σέντρες του νεαρού δεν έβρισκαν στόχο και τόσο ο Λέτο όσο και ο Πέτριτς ήταν εκτός παιχνιδιού.

Ο Πανιώνιος με καλή ανασταλτική συμπεριφορά και στόχο να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο, βρήκε και δεύτερη φάση στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον... οδοστρωτήρα Μολέδο να καλύπτει το διπλό λάθος Κουτρουμπή-Στιλ και να σώνει τον Παναθηναϊκό, διατηρώντας το 0-0.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να πιέσει πιο ορθολογικά τον Πανιώνιο και να βρει το γκολ της νίκης. Ο Λέτο δεν μπόρεσε να δώσει το γρήγορο γκολ στο «τριφύλλι» με την κεφαλιά στο 50' και ο Στραματσόνι άλλαξε γρήγορα πράγματα σε διάταξη και πρόσωπα. Πέρασε τον Μπουμάλ στο ματς, έπαιξε με ένα 4-2-2-2 και στην συνέχεια έβαλε τον Κλωναρίδη. Οι «πράσινοι» που είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας δεν κατάφεραν να φτιάξουν φάσεις και όσο περνούσε η ώρα τόσο μεγάλωνε το άγχος, με τον Πανιώνιο να κάνει το παιχνίδι του στο δικό του αμυντικό τρίτο και να μην απειλείται. Ένα «τσαφ» του Πέτριτς, όμως, άλλαξε τα δεδομένα!

Στο 78' ο Κροάτης δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ. Η μπάλα, βέβαια, του έκανε τα κέφια στο τελευταίο του παιχνίδι στην Λεωφόρο και στρώθηκε στον αμαρκάριστο Λέτο. Ο Αργεντινός από εκεί δεν θα μπορούσε να αστοχήσει, εκτέλεσε σωστά και χάρισε την νίκη στον Παναθηναϊκό. Ο «Σέμπα»... καθάρισε για το «τριφύλλι», καθώς το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός παρέμεινε «ζωντανός» στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

MAN OF THE MATCH: Για ακόμη ένα φετινό παιχνίδι, ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν εκεί, έκανε την επαφή που έπρεπε και έσωσε τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός δεν είχε καλή απόδοση, κλείστηκε καλά από την άμυνα του Πανιωνίου αλλά στην μία και μοναδική στιγμή που βρήκε χώρο να δράσει, σκόραρε! Το γκολ του «Σέμπα» στο 78' έδωσε στο «τριφύλλι» την νίκη και δικαίως είναι ο άνθρωπος του αγώνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ροντρίγκο Μολέδο. Δεν έχει κάνει το παραμικρό λάθος απόψε στην Λεωφόρο. Μόνο σωστές πάσες, μόνο θετικές επεμβάσεις, μόνο εκείνος νικητής στις προσωπικές μονομαχίες. Ανίκητος πραγματικά ο Βραζιλιάνος που δείχνει πως εκτός από σπουδαία χατακτηριστικά, διαθέτει και την σωστή νοοτροπία για παίκτη μεγάλης ομάδας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Πήρε ακόμη μία ευκαιρία στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και δεν μπόρεσε να δικαιώσει τον Στραματσόνι για την επιλογή του. Ο Έλληνας εξτρέμ είχε αρκετές λάθος και πρόχειρες επιλογές, δεν προσέφερε το παραμικρό δημιουργικά(με εξαίρεση την σέντρα στον Λέτο) και δικαίως ήταν η πρώτη αλλαγή του Ιταλού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει πέρα για πέρα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου για την φάση του 1-0 του Παναθηναϊκού. Τόσο ο Οικονόμου όσο και ο Πατσατζόγλου πιάστηκαν στον ύπνο από το «τσαφ» του Πέτριτς, ο Λέτο βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής και πέτυχε ένα γκολ σαν σε προπόνηση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κύζας δεν έκανε το μεγάλο λάθος απόψε, ωστόσο, για κάποιον λόγο που μόνο εκείνος γνωρίζει δεν απέβαλλε τον Καθάριο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στην επανάληψη σε δύο περιπτώσεις ο νεαρός χαφ του Πανιωνίου έχει κάνει μαρκαρίσματα που αποτελούν τον... ορισμό. Χωρίς προβλήματα οι επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Πανιώνιο, προβλημάτισε ξανά με την εικόνα του αλλά χάρη στον Σεμπάστιαν Λέτο νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο και έμεινε ζωντανός στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, πηγαίνοντας στην Τούμπα για να παίξει τα... ρέστα του κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης