Η ονειρεμένη Κυριακή του ελληνικού αθλητισμού!

Η ονειρεμένη Κυριακή του ελληνικού αθλητισμού!

Είναι κάποιες λίγες φορές στην ζωή, που η πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία και τα πιο τρελά μας όνειρα

Η ονειρεμένη Κυριακή του ελληνικού αθλητισμού!
Αυτό συνέβη την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και στο Nick Galis Hall στο EKO Antetokounbros Event, που διοργάνωσε το Eurohoops από κοινού με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε πως η εκδήλωση δεν θα διεξαχθεί σε ανοιχτό χώρο και στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο, αλλά στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, λόγω του άστατου καιρού. Παρότι υπήρχαν δύο μέρες για να γίνει γνωστή αυτή η αλλαγή, η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Το χωρητικότητας 6000 θέσεων Nick Galis Hall γέμισε ασφυκτικά, όπως και οι διάδρομοι και όσοι χώροι υπάρχουν, που ο κόσμος μπορούσε να είναι όρθιος. Οι πόρτες έκλεισαν γιατί το γήπεδο δεν μπορούσε για λόγους ασφαλείας να εξυπηρετήσει περισσότερο κόσμο και υπολογίζεται πως περίπου 2 χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν, αλλά δεν μπόρεσε να απολαύσουν το Event. Απίστευτο, κι όμως αληθινό!

Κλείσιμο




Η πιο μπασκετική πόλη στην Ελλάδα και το πιο ιστορικό μπασκετικό γήπεδο στη χώρα, “αγκάλιασαν” τον Γιάννη και τον Θανάση και τους χάρισαν μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής τους! Ούτε εκείνοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που αντίκρισαν όταν βγήκαν για ζέσταμα!

Οικογένειες, ζευγάρια, μεγάλοι άνθρωποι, γνωστοί αθλητές και αξιωματούχοι της πόλης, άτομα με κινητικά προβλήματα κατέκλυσαν το γήπεδο και έστειλαν ένα τεράστιο κοινωνικό μήνυμα στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας στην Ελλάδα. Τα πράγματα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν, μπορούμε να δημιουργήσουμε επόμενες γενιές με σωστή παιδεία και αθλητική κουλτούρα.



“Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό που ζήσαμε. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κόσμο της Θεσσαλονίκης”, είπε ο Γιάννης στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι”. Ο Θανάσης συμπλήρωσε: “Βγήκαμε και είδαμε το γήπεδο κατάμεστο. Πάθαμε σοκ. Δεν το περιμέναμε”.

Για την ιστορία, αυτή την φορά η ομάδα του Γιάννη που ενισχύθηκε από τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, Θοδωρή Παπαλουκά, νίκησε εκείνη του Θανάση, με σκορ 131-117. Καρφώματα, εντυπωσιακές φάσεις, διαγωνισμοί, δώρα, μια γιορτή του μπάσκετ που δεν είχε προηγούμενο. Οι παλιοί στον χώρο του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης υποστήριξαν πως: “Είναι συγκλονιστικό, αυτό στο συγκεκριμένο γήπεδο, σε αυτή την πόλη έχει συμβεί μόνο για τον Νίκο Γκάλη. Τώρα, έγινε αυθόρμητα κάτι αντίστοιχο για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο”.



Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης και ο Θανάσης επισκέφτηκαν το Μουσείο του Άρη, ξεναγήθηκαν από τους ανθρώπους της ομάδας και πήραν τα αναμνηστικά τους δώρα.



Τα παιδιά ήταν κουρασμένα από το υπερατλαντικό ταξίδι της επιστροφής από τις ΗΠΑ, έπαιξαν χωρίς να έχουν κοιμηθεί, αλλά η ενέργεια που πήραν από την μαζική αγάπη του κόσμου, έφτανε και περίσσευε!





Ευχαριστούμε την Βούλα Πατουλίδου για την πολύτιμη συνδρομή της στην εκδήλωση, την αθλήτρια που στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων!



Αυτό που έγινε δεν περιγράφεται με λόγια. Μόνο με εικόνα, για αυτό παρακολουθείστε εδώ, όλο το μεγαλειώδες Event!

Πηγή: www.eurohoops.net/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης