Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 στην παράταση την Κρίσταλ Πάλας και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας (video)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 στην παράταση την Κρίσταλ Πάλας και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας (video)

Όπως και το 1990 έτσι και τώρα η Γιουνάιτεντ νίκησε την Κρίσταλ Πάλας στον τελικό – Η ομάδα του Λονδίνου προηγήθηκε στο σκορ αλλά η Μάντσεστερ γύρισε το ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 στην παράταση την Κρίσταλ Πάλας και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας (video)
Αφού είδε δύο φορές τα δοκάρια να της στερούν το προβάδισμα, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε και στην παράταση αν και έμεινε με παίκτη λιγότερο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε την ανατροπή κατακτώντας το Κύπελλο Αγγλίας.

Αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο της Γιουνάιτεντ μετά από τρία χρόνια (Κομιούνιτι Σιλντ), το πρώτο Κύπελλο που κατακτά μετά από 12 χρόνια και ο πρώτος τίτλος με τον Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της (αλλά και κατά πάσα πιθανότητα και ο τελευταίος της).

Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας ήταν μοιρασμένος με την Πάλας να διαμαρτύρεται για τη φάση στο 17’ όταν ο Γουίκαμ έμεινε όρθιος μετά το φάυλ του Σμόλινγκ κι ενώ έβγαινε βγήκε μόνος του απέναντι από τον Ντε Χέα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, ο διαιτητής Κλάτενμπουργκ γύρισε τη φάση πίσω σφυρίζοντας… φάουλ!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη και στο 52’ ο Φελαϊνό με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χένεσι, ενώ 9 λεπτά αργότερα η εξαιρετική κεφαλιά του Μαρσιάλ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι των Λονδρέζων.

Κι ενώ οι ‘μπέμπηδες’ πίεζαν στο 78’ ήρθε το σοκ αφού ο Πάντσεον (είχε περάσει αλλαγή στο 72’) βρέθηκε ξεχασμένος στην περιοχή και με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ.

Το προβάδισμα όμως κράτησε πολύ, αφού στο 81’ ο Ρούνει έκανε εκπληκτική ατομική προσπάθεια αποφεύγοντας πέντε αμυντικούς και από τη σέντρα του ο Μάτα με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Το σκορ δεν άλλαξε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου κι οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές, αλλά στο 105’ ο Σμόλινγκ κράτησε τον αντίπαλο του στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κι ενώ το μομέντουμ έδειχνε ότι η Πάλας είχε το πάνω χέρι στο 110’ η Γιουνάιτεντ πήρε το προβάδισμα. Ο Τζέσι Λίνγκαρντ (στο 90’ είχε πάρει τη θέση του Μάτα) με εκπληκτικό μονοκόματο σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της Πάλας διαμορφώνοντας το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Έτσι η Γιουνάιτεντ έφτασε τις 12 κατακτήσεις Κυπέλλων, πιάνοντας στην πρώτη θέση την Άρσεναλ και η Πάλας έμεινε με τον καημό ενός τίτλου που δεν έχει κατακτήσει ποτέ.

Οι συνθέσεις:
ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Χένεσεϊ, Γουόρντ, Σκοτ Νταν (90'+4 Μαριάπα), Ντιλέινι, Σουαρέ, Τζέντινακ, Καμπάιγ (72' Πάντσεον), ΜακΆρθουρ, Ζαά, Μπολασί, Γουίκαμ (86' Γκέιλ).
MANUTD: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο (66' Νταρμιάν), Κάρικ, Φελαϊνί, Ρούνεϊ, Μάτα (90' Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ, Ράσφορντ (72' Άσλεϊ Γιανγκ).



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης