Europa League: Με τριάρες Λίβερπουλ και Σεβίλλη στον τελικό

Europa League: Με τριάρες Λίβερπουλ και Σεβίλλη στον τελικό

Οι ‘κόκκινοι’ βύθισαν το ‘κίτρινο υποβρύχιο’ της Βιγιαρεάλ (3-0) και η ομάδα της Ανδαλουσίας νίκησε με 3-1 την Σαχτάρ στους επαναληπτικούς ημιτελικούς

Europa League: Με τριάρες Λίβερπουλ και Σεβίλλη στον τελικό
Η Σεβίλλη που έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Europa League (έχοντας κατακτήσει τις δύο προηγούμενες τον τίτλο) επικρατώντας με 3-1 της Σαχτάρ και η Λίβερπουλ που ανέτρεψε το 1-0 του ‘Μαδριγάλ’, επικρατώντας με 3-0 της Βιγιαρέαλ συνθέτουν τον φετινό τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Η Λίβερπουλ πολύ νωρίς ‘ισοφάρισε’ το σκορ του πρώτου αγώνα (είχε χάσει 1-0), καθώς στο 9’ ο Σοριάνο σκόραρε στη λάθος εστία, ενώ όλα τελείωσαν μέσα σε λίγα λεπτά στο β’ ημίχρονο. Στο 63’ ο Στάριτζ έκανε το 2-0 και στο 71’ ο Βίκτορ Ρουίθ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, για να της δώσει τη χαριστική βολή στο 81’ ο Λαλάνα.

Στην Σεβίλλη το ματς είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι ένα σημείο καθώς και το 2-2 του πρώτου αγώνα ήταν πολύ ενδιαφέρον ως σκορ. 
Η Ισπανική ομάδα χτύπησε νωρίς (10’ Γκαμεϊρο) με την Σαχτάρ να απαντά σε καίριο σημείο, καθώς ισοφάρισε στο 44’ με τον Εντουάρντο.

Οι Ουκρανοί όμως αντί να πιέσουν αυτοί για ένα δεύτερο γκολ, το δέχθηκαν μόλις στο 47’ (και πάλι ο Γκαμεϊρό) για να κλειδώσει την πρόκριση ο Μαριάνο με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 59’.

Η Σεβίλλη έχει δύο κατακτήσεις Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (2006, 2007) κι άλλες δύο Europa League (2014, 2015) ενώ θα βρεθεί για δεύτερη φορά φέτος στη Βασιλεία (είχε αποκλείσει την τοπική ομάδα στους προημιτελικούς), ενώ η Λίβερπουλ δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Europa League, έχει όμως τρία Κύπελλα ΟΥΕΦΑ (1973, 1976, 2001).

Το τελευταίο ήταν κόντρα σε Ισπανική ομάδα (Αλαβές) την οποία είχε κερδίσει με το επικό 5-4 (στο 119’ της παράτασης το 5ο γκολ) στο Βέστφαλεν του Ντόρτμουντ (που ήταν μέχρι πέρσι το ‘σπίτι’ του Γιούργκεν Κλοπ).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης